GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Φεβρουάριος 25, 2020, 08:51:51 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Κουβεντούλα
| |-+  Women΄s Section
| | |-+  Fitness και Διατροφή
| | | |-+  Γρήγορες λύσεις με άρωμα γυναίκας!
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Γρήγορες λύσεις με άρωμα γυναίκας!  (Αναγνώστηκε 25173 φορές)
« στις: Οκτώβριος 10, 2010, 16:01:13 μμ »
linmak88 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε! Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.288
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
Aντιοξειδωτική σάλτσα σε 5΄

Aν σε ένα μπολ αναμείξετε 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο, 1/2 χυμό λεμονιού, 1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί, 1 κουταλιά ρίγανη, 1 κλαράκι θυμάρι και 1/2 πιπεριά, θα έχετε ετοιμάσει πολύ γρήγορα μια ενισχυμένη σε αντιοξειδωτικά σάλτσα που ταιριάζει με ψάρια. Oι δόσεις αυτές αντιστοιχούν σε ένα ψάρι (150 γρ.). Στη συνέχεια, περιχύνετε με αυτήν το ψάρι, το αφήνετε 30΄ να μαριναριστεί και το ψήνετε μαζί με τη σάλτσα στο φούρνο. Mε αυτό τον τρόπο, απολαμβάνετε ένα ζουμερό πιάτο και παίρνετε μια καλή δόση αντιοξειδωτικών ουσιών.

Καθαρή κουζίνα σε 1΄

Όταν βράζετε ζυμαρικά ή ρύζι, συχνά φουσκώνουν και χύνονται έξω από την κατσαρόλα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με άλλα φαγητά. Για να το αποφύγετε, φροντίστε την επόμενη φορά να λαδώσετε το στόμιο της κατσαρόλας πριν τη βάλετε στη φωτιά.

Έτοιμο γλυκό σε 10΄

Για να φτιάξετε ένα δροσερό και υγιεινό γλυκό, ψήνετε κάποιο φρούτο που σας αρέσει (π.χ. ροδάκινο, βερίκοκο, μήλο, αχλάδι κλπ.) στο φούρνο, πασπαλισμένο με λίγη κανέλα και γαρίφαλο και με ένα κουταλάκι μέλι ανά μερίδα. Συνδυάζεται υπέροχα με γιαούρτι.

Πιο «ζωντανά» φρούτα σε 8΄


Τα φρούτα που διατηρείτε στο ψυγείο είναι καλό να τα βγάζετε 8 περίπου λεπτά πριν τα καταναλώσετε για να ανακτήσουν τη γεύση και τη μυρωδιά που χάνουν με την ψύξη.

Τραγανές πατάτες σε 4΄

Για να γίνονται πιο τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις σε ένα μείγμα από αλεύρι και τριμμένη φρυγανιά, στο οποίο, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και διάφορα μπαχαρικά (π.χ. κύμινο, θυμάρι, ρίγανη κλπ.). Στη συνέχεια, βάλτε τις στο ταψί με το ελαιόλαδο και ψήστε τες κανονικά.

Μπιφτέκια με ξεχωριστή γεύση σε 3΄

Αν θέλετε τα μπιφτέκια σας να αποκτήσουν ξεχωριστή γεύση, προσθέστε στον κιμά που ζυμώνετε ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες (4 λιαστές ντομάτες ανά μισό κιλό κιμά).

Έντονο χρώμα στα παντζάρια σε 30΄΄

Όταν βράζετε κολοκυθάκια ή παντζάρια, ρίξτε στο νερό που βράζουν λίγες σταγόνες ξίδι και μη σκεπάσετε την κατσαρόλα. Με αυτό τον τρόπο, θα διατηρήσουν το χρώμα τους και θα είναι ιδιαίτερα ευπαρουσίαστα.

Πιο αφράτο παγωτό σε 2΄



Αν φτιάχνετε μόνοι σας παγωτό, δοκιμάστε την επόμενη φορά να βάλετε άχνη ζάχαρη αντί για κρυσταλλική.
Η άχνη κάνει το μείγμα του παγωτού πιο λείο και του δίνει βελούδινη υφή. Αν δεν έχετε άχνη ζάχαρη, χτυπήστε στο μίξερ κρυσταλλική, η οποία θα μετατραπεί σε άχνη σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.

Πιο γεροί σε 2΄

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η μέτρια κατανάλωση μπίρας μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης και θλάσεων. Σε αυτή την ευεργετική επίδραση συμβάλλει η περιεκτικότητα της μπίρας σε μεταλλικά ιχνοστοιχεία, όπως το πυρίτιο, που ανιχνεύεται σε κάποια ποτά και ιδιαίτερα στην μπίρα. O λυκίσκος, επίσης, της μπίρας θεωρείται ότι περιέχει ουσίες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Η μπίρα, άλλωστε, είναι η μόνη σημαντική διατροφική πηγή λυκίσκου.

Σπιτική καραμέλα σε 20΄

Για τα γλυκά που απαιτούν καραμελωμένη επιφάνεια, μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα σπιτική ζάχαρη καραμελέ χρησιμοποιώντας 2 κουταλιές νερό για κάθε 100 γρ. μαύρης ζάχαρης και 3 σταγόνες λεμονιού. Ανακατεύετε στην αρχή με ξύλινη κουτάλα μέχρι η ζάχαρη να αρχίσει να βράζει. Στη συνέχεια, αφαιρείτε την κουτάλα για να μην κολλήσει η ζάχαρη και κουνάτε απλά το σκεύος. Όσο πιο πολύ καίγεται η ζάχαρη, τόσο πιο μαύρη γίνεται η καραμέλα.

vita.gr > ΔΙΑΤΡΟΦΗ> Γρήγορες Λύσεις
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 11, 2010, 16:02:36 μμ από ArXoS » Καταγράφηκε


Πριν τα μάτια κλείσω, θα ξαναζητήσω να με πάρεις λίγο μακρυά....
 
Απάντηση #1
« στις: Οκτώβριος 10, 2010, 19:00:11 μμ »
anastasia2006 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 988
Μέλος από: Ιαν, 2010

Προφίλ WWW
Παράθεση
Όταν βράζετε ζυμαρικά ή ρύζι, συχνά φουσκώνουν και χύνονται έξω από την κατσαρόλα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με άλλα φαγητά. Για να το αποφύγετε, φροντίστε την επόμενη φορά να λαδώσετε το στόμιο της κατσαρόλας πριν τη βάλετε στη φωτιά.
πάντα την πατάω  Θυμός
την επόμενη φορά αν το θυμηθώ θα το δοκιμάσω.
Πιάνει και με το γάλα  Γλώσσα Γλώσσα    όχι ;  Λύπη  Κλάμα
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω