GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 02:29:25 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Γέμιση γαλοπούλας
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 3 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Γέμιση γαλοπούλας  (Αναγνώστηκε 66784 φορές)
« στις: Δεκέμβριος 03, 2007, 15:10:32 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Γεμίζετε γαλοπούλα, κοτοπουλάκι, κοκόρια;
Ρίξτε καμμιά ιδέα για γέμιση  διότι αυτή που κανω την βαρέθηκα.
Βάζω μήλο, κάστανο, δαμάσκηνο, κουκουνάρι, τα τζιέρια του πουλερικού και βάζω και άλλα που αγοράζω ξεχωριστά και κουκουνάρι και φυσικά ρύζι, μπόλικο αλατοπίπερο, και άνιθο.
Ψήνω την γαλοπούλα στη γάστρα και το ζουμί που αφήνει το δένω σε σάλτσα.Δηλ. του αφαιρώ όλο το λίπος και το βάζω να βράσει σε κατσαρολάκι.Ρίχνω λίγο κονιάκ και το αφήνω να πήξει.Σερβίρω με σωταρισμένα κάστανα, δαμάσκηνα και βερίκοκα.
Είμαι σίγουρη οτι θα έχετε χιλιάδες ιδέες να μου δώσετε!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Δεκέμβριος 03, 2007, 15:22:48 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Μπα, από γέμιση σκίζεις. Δεν φαντάζομαι κάτι καλλίτερο. Να σου προτείνω μόνο να την αλείψεις με αρωματικό βουτυράκι και μετά λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο να την γλασάρεις με 1/2 κουπας μαρμελάδα δαμάσκηνο+2 Κ.σ. νερό + 2 κ.γλ. πιπέρι μαύρο σε κόκους + ελάχιστο αλάτι. Τα βάζεις να βράσουν, τα σουρώνεις και αλείφεις το πουλί. Παίρνει ωραίο χρώμα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Δεκέμβριος 03, 2007, 15:29:15 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Άμα σου πω οτι δεν έχω τολμήσει ποτέ να γλασάρω την γαλοπούλα με μαρμελάδα διότι φοβόμουν οτι είναι που έιναι γλυκειά η γέμιση να μην γίνει και εντελώς σερμπέτι με την μαρμελάδα.Αλλά με το δαμάσκηνο μου έδωσες μια καλή ιδέα διότι η μαμά μου έχει κάνει μαρμελάδα δαμάσκηνο με ελάχιστο μέλι αντί για ζάχαρη και δεν είναι καθόλου γλυκειά, μπορώ να σου πω οτι είναι και ελαφρώς ξινούτσικη.Σκέφτομαι να βάλω αυτή αλλα θα κάνω ένα κρας τεστ σε κοτόπουλο για να δω την απόδοση του χρώματος διότι παραέιναι σκούρη αυτή μαρμελάδα που έχω.
Το βούτυρο να το αρωματίσω με άνιθο φαντάζομαι όπως και την γέμιση.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Δεκέμβριος 03, 2007, 15:40:43 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Πάντως κορίτσια,εμένα τα εντόσθια των πουλερικών δεν μου αρέσουν καθόλου, μου μυρίζουν και τα αποφεύγω. Προτιμώ τον κιμά.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Δεκέμβριος 03, 2007, 15:47:12 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Εμένα το αντίθετο πάλι, μου μυρίζει ο κιμάς μέσα στην γέμιση!
Βέβαια να είμαι ειλικρινής τα εντόσθια απο το σπίτι μου τα ξέρω, η μαμά μου πάντα την έκανε γεμιστή με εντόσθια και όχι με κιμά και έτσι συνήθισα.Η μητέρα μου γεμίζει παπάκι και όχι γαλοπούλα, της το φέρνουν πεσκέσι πολλά χρόνια απο το χωριό της.Πολύ καλύτερο απο την γαλοπούλα έχω να πω.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Δεκέμβριος 03, 2007, 15:53:52 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Πάντως και η ιδέα με γέμιση λαχανικών μου αρέσει πολύ, αλλά δεν ξέρω βέβαια για σένα που σου αρέσουν τα πικάντικα , αν κάνει σαν ιδέα. Σοτέ λαχανικά( πράσο, φινόκιο, μανιτάρια, σέλερυ, κρεμμύδια , μυρωδικά, ψωμί, γάλα, μουστάρδα...).
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Δεκέμβριος 03, 2007, 16:42:45 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Και να παραλείψω τελείως τα συκωτάκια και να βάλω  φρέσκο πικάντικο λουκάνικο με πράσο αδειασμένο απο την μεμβράνη του σαν κιμάς;Καλό ακούγεται διότι και εντελώς χορτοφαγική δεν την θέλω!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Δεκέμβριος 03, 2007, 17:19:04 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Και αυτή η ιδέα είναι πολύ καλή αγγελική. Μπορείς εκτός των λαχανικών να βάλεις ξηρούς καρπούς, ξηρά φρούτα και ότι άλλο τραβά η καρδιά σου, και μπαχαρικά ακόμα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Δεκέμβριος 04, 2007, 09:26:35 πμ »
elie Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Μάλλον ούτε εγώ μπορώ να βοηθήσω. Εμείς με κιμά, συκωτάκια, κάστανα, κουκουνάρια γεμίζουμε το πουλί. Παλιά θυμάμαι μια συζήτηση στο hungry για διάφορα είδη γέμισης και με σαλατικά και με άλλα. Δεν κοιτάς κι εκεί? (Αυτό με το λουκάνικο btw ακούγεται πολύ καλό.)
Και ναι στο γλασάρισμα!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Δεκέμβριος 04, 2007, 10:01:13 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
η μαμα μου κανει εκπληκτικη γεμιση γαλοπουλας με κουκουναρι καστανο σιγουρα κιμα μυρωδικα κονιακ πορτοκαλι και πολλα αλλα.επειδη εγω δεν εχω κανει ποτε μου θα ρωτησω θα μαθω ακριβως συνταγη κα ιθα σε ενημερωσω.το μονο σιγουρο ειναι οτι ο ανδρας μου που δεν ετρωγε ως την ωρα που γνωρισε την πεθερουλα ποτε γαλοπουλα ουτε και γεμιση εχει ξετρελαθει.να σκεφτεις οτι περισυ εβαλε 2 γαλοπουλες η μαμα σε 2 γαστρες και στη δικη μου και στη δικη της για να μας φτασει.
θα επανελθω με πληροφοριες.
φιλακιαααα
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #10
« στις: Δεκέμβριος 04, 2007, 19:47:58 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Μαργαρίτα θέλουμε συνταγή  Κλείσιμο ματιού
εμενα δεν μου αρεσει και πολύ η γαλοπούλα, ισως αν ειναι γεμιστή ειναι πιο νοστιμη Έκπληξη
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Δεκέμβριος 04, 2007, 21:22:08 μμ »
elie Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Με έτρωγε το θέμα και το εξέτασα σε βάθος (σχετική βιβλιογραφία). Έχουμε και λέμε:
α) Λουκάνικο χωρίς το περίβλημα (όπως το είπε η Αγγελική), συκωτάκια, κρεμμύδια, κυδώνια, κάστανα, κουκουνάρια και κύβους ψωμιού, μαυροδάφνη. Από μυρωδικά θυμάρι και ρίγανη και φρέσκο μαϊντανό.
β) Ρύζι, ανανά, μάνγκο, μπέικον, τζίντζερ, σόγια σος, λευκό κρασί και λίγο μέλι.

Δεν έχω δοκιμάσει καμία αλλά ευχαρίστως θα έτρωγα και τις δύο! Η πρώτη μου φαίνεται και αρκετά "ασφαλής" επιλογή.
Αν τις δοκιμάσει κάποιος μας λέει...
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #12
« στις: Δεκέμβριος 05, 2007, 09:44:04 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
βεβαιως και θα βαλω τη συνταγουλα γιωτα απλα δωσε μου λιγο χρονο να βρω ελευθερη τη μαμα για να μου την πει αναλυτικα.
φιλακιααααααα
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #13
« στις: Δεκέμβριος 05, 2007, 16:16:26 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
δεν βιαζομαι Μαργαριτα μου εχουμε μερες ακομα μεχρι τα Χριστουγεννα (20μερες)
οποτε εχεις χρονο να μας δωσεις τη συνταγη  Φιλί
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #14
« στις: Δεκέμβριος 07, 2007, 08:48:37 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Με έτρωγε το θέμα και το εξέτασα σε βάθος (σχετική βιβλιογραφία). Έχουμε και λέμε:
α) Λουκάνικο χωρίς το περίβλημα (όπως το είπε η Αγγελική), συκωτάκια, κρεμμύδια, κυδώνια, κάστανα, κουκουνάρια και κύβους ψωμιού, μαυροδάφνη. Από μυρωδικά θυμάρι και ρίγανη και φρέσκο μαϊντανό.
β) Ρύζι, ανανά, μάνγκο, μπέικον, τζίντζερ, σόγια σος, λευκό κρασί και λίγο μέλι.

Δεν έχω δοκιμάσει καμία αλλά ευχαρίστως θα έτρωγα και τις δύο! Η πρώτη μου φαίνεται και αρκετά "ασφαλής" επιλογή.
Αν τις δοκιμάσει κάποιος μας λέει...
Λοιπόν, σκέφτομαι την γαλοπούλα μου να την γεμίσω με την πρώτη γέμιση αλλά χωρίς τα συκωτάκια, και να προσθέσω και πράσο.
Την Κυριακή αν έχω χρόνο, θα κάνω μια δοκιμή της γέμισης και θα θα ψήσω και ένα κομμάτι κοτόπουλο γλασαρισμένο με μαρμελάδα για να δω πως θα βγει.
Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις ιδέες σας!
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 3 » Πάνω