GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 18, 2024, 07:33:36 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Γέμιση γαλοπούλας
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 3 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Γέμιση γαλοπούλας  (Αναγνώστηκε 66781 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Δεκέμβριος 18, 2007, 15:08:02 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Λοιπόν αφού το μελέτησα πολύ το θέμα κατέληξα στο εξής μενού για τα Χριστούγεννα: Γαλόπουλα γεμιστή με γέμιση κρουτόν αρωματισμένα με σκόρδο λουκάνικο με πράσο, πράσα, ξύσμα πορτοκαλιού, κρασί, μήλο, κάστανο και χουρμάδες.Θα προσθέσω άνηθο και δυόσμο.Θα συνοδεύεται με γλασέ δαμάσκηνα , βερίκοκα και κάστανα.
Θα γλασαριστεί με μαρμελάδα grape fruit που βρήκα στο s/m στα βιολογικά.
Λαχανοντολμάδες που θα τους κάνω ως εξής: θα βάλω 3 είδη κιμά μοσχάρι, χοιρινό και αρνί, και θα στρώσω κόκκαλα στον πάτο αντί για φύλλα ή κρεμμύδι.Χοιρινό με κυδώνια και μικρά μπουρεκάκια με λαχανικά
Πατάτες φούρνου με κύμινο και πορτοκάλι,2 σαλάτες, μία με σπανάκι και grape fruit και μια με με πράσινες σαλάτες , ξινόμηλα και σταφίδες.
Θα υπάρχει πλατό με τυριά και αλλαντικά καθώς και ένα τσάτνευ με δαμάσκηνα.
Θα βγάλω ένα αφρώδες κρασί για αρχή με σολωμό και μους πέστροφας και για γλυκό θα έχουμε τα κλασσικά και μπακλαβά με σουσάμι  απο την θεία μου και ότι  φέρουν.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #16
« στις: Δεκέμβριος 18, 2007, 16:08:38 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Aggeliki, θα σου πρότεινα στους λαχανοντολμάδες που θα φτιάξεις, να μη βάλεις κιμά αλλά ψιλοκομμένο κρέας χοιρινού και μοσχαρίσιου. Έτσι κάνει η πεθερά μου και είναι πιο κοντά στον παραδοσιακό σαρμά των χριστουγέννων αλλά κυρίως είναι πεντανόστιμοι, τελείως διαφορετικοί από αυτούς με τον κιμά. Επειδή έχει έναν κόπο στο να ψιλοκόψεις το κρέας (σαν χοντρό κιμά) με το χέρι, θα μπορούσε να στο κάνει ο χασάπης της γειτονιάς σου. Πάντως και μόνη σου να το κάνεις αξίζει τον κόπο.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #17
« στις: Δεκέμβριος 18, 2007, 16:36:45 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Α, καλό μου ακούγεται αυτό Λία και πιστεύω οτι ο χασάπης μου δεν θα μου φέρει αντίρρηση.Θα ρωτήσω και την κυρία που μου έδωσε την συνταγή η οποία είναι καταπληκτική, δεν έχω φαει τόσο νόστιμους ντολμάδες και θα σας πω.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #18
« στις: Δεκέμβριος 18, 2007, 17:57:08 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Καλησπέρα! Στη γέμιση βάζω περίπου αυτά που είπατε, αλλά και κύβους τυρί πικάντικο  π.χ. κεφαλοτύρι ή πεκορίνο ή παρμεζάνα, αλλά όχι ρύζι.
Καβουρντίζω καλά κιμά και τα συκωτάκια του πουλιού, μπόλικο κρεμμύδι, σβήνω με κονιάκ ή κρασί και ρίχνω μήλο σε χοντρούς κύβους, μαύρη σταφίδα και κουκουνάρι. Τελευταία τα κάστανα για να μην διαλυθούν και το τυρί. Από μπαχαρικά χοντροτριμένο φρέσκο πιπέρι και μπαχάρι ή μοσχοκάρυδο. Αν θέλω να την κάνω πιο χορταστική, δεν βάζω ρύζι, αλλά πλιγούρι μουλιασμένο για μισή ώρα σε βραστό νερό. Όπως ανακατεύεται με τη γέμιση, παίρνει πολύ ωραία γεύση, μοιάζει σαν να έχω βάλει ακόμα περισσότερο κουκουνάρι και δεν μαλακώνει πολύ όπως το ρύζι.
Εσωτερικά τη γαλοπούλα την αλείφω με μπόλικο βούτυρο πριν τη γεμίσω.
Με την ξυνούτσικη μαρμελάδα, μπορείς να αλείψεις εσωτερικά την γαλοπούλα πρίν τη γεμίσεις, αλλά και να φτιάξεις πικάντικη γλυκόξυνη σάλτσα συνοδευτική τύπου τσάτνεϋ.

Φέτος λέω να μην γεμίσω γαλοπούλα, αλλά αρνάκι.

Λόγω έλειψης γάστρας αναλόγου μεγέθους, για την γαλοπούλα ή το αρνάκι χρησιμοποιώ το μεγάλο ταψί της κουζίνας και το σκεπάζω πολύ καλά με μερικά φύλλα λαδόκολλα, και πάνω πάνω ένα φύλλο αλουμινόχαρτο. Το κλεινω καλά καλά και ψήνω 4-5 ώρες μαζί με ολόκληρες πατάτες μέσα στο ταψί. Από υγρά ρίχνω χυμό από 3-4 πορτοκάλια και κονιάκ, καθόλου νερό. Οι πατάτες μελώνουν και παίρνουν σκούρο χρώμα, γίνοναι νοστιμότερες κι από το κρέας. Η σάλτσα πήζει από μόνη της λόγω του αμύλου από τις πατάτες και τη σερβίρω μαζί με τη γέμιση. Τον μαιντανό τελευταία στιγμή τον βάζω, ωμό, ωστε μόνο να μαραθεί από τη θερμότητα της γέμισης και να μείνει πράσινος.

Ακόμα μια ιδέα είναι, όταν σερβίρεις τη γέμιση, τελευταία στιγμή, να προσθέσεις ρόδι φρέσκο ωστε να είναι ωμό δροσερό και τραγανό μέσα στη γέμιση.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 18, 2007, 17:59:11 μμ από arhontia » Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #19
« στις: Δεκέμβριος 18, 2007, 18:31:34 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Θυμήσου να γεμίσεις και κάτω απ την πέτσα των μπουτιών. Πάει περίφημα και στο αρνάκι. Επίσης με τη γλυκόξινη μαρμελάδα άλειψέ του το κορμάκι προς το τέλος. Κάνει ωραίο χρώμα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #20
« στις: Δεκέμβριος 18, 2007, 22:51:41 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Βρε κορίτσια, εσείς δεν μαγειρεύετε. Δημιουργείτε !!!!!
Παααρα πολύ καλές οι ιδέες σας.
Εσείς πάλι ξεπερνάτε την φαντασία.
Μια κα μια θα έλεγα. Νάστε καλά και του χρόνου να τα φτιάξετε ακόμα καλύτερα.
Τι να πω εγώ ?  Μια κλασσική γέμιση θα κάνω σε κοτόπουλο φυσικά, γιατί ποιός να φάει μια γαλοπούλα, (δεν μου αρέσουν και οι περίεργες γεύσεις -περίεργη κι εγώ-) θα είναι με κιμά, κουκουνάρια, σταφίδες ξανθές και μαύρες μαριναρισμένες στο κονιάκ, συκωτάκια, αμύγδαλα, καρύδια, κάστανα, ρύζι.

Όπως και νάναι καλοφάγωτη η γαλοπούλα μας !!
Και του χρόνου.

Περί ορέξως όπως λένε... κολοκυθόπιτα....  Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #21
« στις: Δεκέμβριος 19, 2007, 09:37:35 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Στή γέμιση δεν θα βάλω ούτε εγώ ρύζι καθόλου και ξέχασα να σας πω οτι θα βάλω και κουκουνάρια καβουρδισμένα.Θα την βουτυρώσω εννοείται κάτω απο το δέρμα και θα της κάνω και ενέσεις με λυωμένο βουτυράκι.Η μαρμελάδα που πήρα δεν είναι η κλασική μαρμελάδα αλλα ένα είδος jelo με χρώμα κίτρινο, σχεδόν διάφανο δεν είναι γλυκιά και μυρίζει υπέροχα εσπεριδοειδή.
Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό στην γέμιση γιατί η μαμά μου γεμίζει παπάκι την Πρωτοχρονιά και κάνει πολύ ωραία γέμιση λίγο πιο κλασική.Τώρα αν δεν τους αρέσει θα έχει και άλλα πράγματα!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #22
« στις: Δεκέμβριος 21, 2007, 10:00:20 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
σας γραφω την γαλοπουλα με γεμιση που ειχα πει.
θα την ποσταρω κιολας με φωτο εντος των ημερων
τη συνιστω ανεπιφυλακτα ειναι πεντανοστιμη

Γαλοπούλα χριστουγεννιάτικη με γέμιση

Υλικά για 1 γαλοπούλα 4- 4,5 κιλά με θερμόμετρο

Για τη γέμιση:
500γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 ξυνόμηλο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
200 γρ κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
1 φακελάκι κουκουνάρι
1 ξύλο κανέλλας
3-4 γαρύφαλλα
¾ φλιτζανιού ρύζι σπυρωτό
1 πορτοκαλόφλουδα
Από τα εντόσθια μόνο τα συκωτάκια πολύ ψιλοκομμένα προαιρετικά
1 ποτηρακι κρασιού κρασί λευκό
1 φλιτζανάκι μικρό πουμαρο
Αλάτι πιπέρι
Σταφίδες μουλιασμένες στο κρασί προαιρετικά

Για τη σάλτσα:
2κ.σ μουστάρδα
1 ποτηρακι κρασιού κονιάκ
1 ποτηρακι κρασί
1 ποτηρακι πορτοκάλι χυμό ή μισό μισό με λικέρ grand marnier
1 κύβο ζωμό κρέατος

Για τη γαλοπούλα:
Φυτινη για άλειμμα εσωτερικά και εξωτερικά
Μουστάρδα για άλειμμα εσωτερικά
Φέτες πορτοκαλιού στα τοιχώματα της κοιλιάς

Εκτέλεση:
Για τη γέμιση τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι προσθέτουμε τον κιμά και το ξυνόμηλο σε κυβακια.βαζουμε όλα τα άλλα υλικά εκτός από το ρύζι και μαγειρεύουμε τη γέμιση.
Όταν τελειώσουμε και το μείγμα έχει γίνει χλιαρό ρίχνουμε το ρύζι.
Εντωμεταξύ καθαρίζουμε και πλένουμε τη γαλοπούλα μας
Αλατοπιπερωνουμε
Αλείφουμε μέσα κα έξω με τη φυτινη κα ιμονο εσωτερικά με μουστάρδα
Βάζουμε τις ροδέλες από το πορτοκάλι στα τοιχώματα της κοιλιάς
Και γεμίζουμε με γέμιση στην κοιλιά ως το λαιμό και όσο παίρνει κάτω από την πέτσα.
Τη ραβουμε καλα.
Κόβουμε ροδελες καρότο στη βάση της γάστρας μας για να μην κολλησει.βαζουμε μέσα τη γαλοπούλα και περιχύνουμε με τα υλικά της σάλτσας.
Ψήνουμε για 5-5μιση ώρες
Ενδιάμεσα ανοίγουμε τη γάστρα βγάζουμε λίγο από το ζουμί με μια κουτάλα και το χρησιμοποιούμε για να την περιβρέχουμε και να της κάνουμε ενέσεις στα μπουτια και στο στήθος.
Αν δεν έχουμε σκεύος για ενέσεις χρησιμοποιούμε μια σύριγγα αλλά προσέχουμε μη μας σπάσει η βελόνα.
Έτσι μένει η γαλοπούλα μας ζουμερή και αφράτη.
Τη γυρίζουμε στα μισά την πάνω κάτω.
Στο τέλος αφαιρούμε το πολύ ζουμί και το δένουμε με κορν φλαουρ.
Την παρουσιάζουμε στο τραπέζι σε σαλτσιέρα για έξτρα σάλτσα .
Καλά Χριστούγεννα!!!
Καλή επιτυχία!!!!!!!

Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #23
« στις: Δεκέμβριος 21, 2007, 10:24:49 πμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Ευχαριστούμε Μαργαριτα  Φιλί Φιλί Φιλί
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #24
« στις: Δεκέμβριος 21, 2007, 10:32:42 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
καλη επιτυχια γιωτα πιστευω πως με αυτη τη συνταγη θα περιμενεις και εσυ τα χριστουγεννα για τη γαλοπουλα πως και πως.
ο καλος μου ανυπομονει...
καλες γιορτες!!!  Φιλί
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #25
« στις: Δεκέμβριος 22, 2007, 14:51:11 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Πολύ καλή ακούγεται
να είσαι καλά Μαργαριτα, καλές γιορτες  Φιλί
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #26
« στις: Δεκέμβριος 27, 2007, 15:12:47 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Το φτιάξαμε το πουλερικό αφού μας έβγαλε πρώτα την ψυχή.
Είχα διαλέξει μια ωραιότατη γαλοπούλα 4 κιλά άσπρη πεντακάθαρη και στρουμπουλή για να την παραλάβω Δευτέρα πρωί.
Πάω περιχαρής στο χασάπακλα και μου λέει οτι κατά λάθος έδωσε αλλού το γαλοπούλα μου και η μόνη μου επιλογή σε αυτά τα κιλά ήταν μια στεγνή κατακίτρινη γεμάτα βρωμοφτερά γαλοπούλα. η οποία είχε και μια τρούπα στο δέρμα  δίπλα στο αριστερό μπούτιΤην βουτάω μές τα νεύρα και πάω σπίτι!
Δύο ώρες την αποτρίχωνα με όποιο τρόπο μπορούσα, μέχρι και τσιμπηδάκι φρυδιών χρησιμοποίησα! Ετοιμη ήμουν να βουτήξω και το κερί  να κάνω χαλάουα αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε.Με τούτα και με τα άλλα έγινε η γαλοπούλα Γιούλ Μπρίνερ, ούτε τα laser line τέτοια προκοπή.
Αρχίζω να την καθαρίζω και συνειδητοποιώ οτι εκτός απο τα γενικά τα χάλια που είχε, είχαν αφήσει το στομάχι μέσα στο πουλί το οποιό μάλιστα περιείχε και το τελευταίο γεύμα του πτηνού ατόφιο, τουτέστιν κάνα μισόκιλο καλαμπόκι.Ηταν δε τόσο λιπαρή που έλεγα οτι δεν θα χρειαστεί να βάλω λάδι ή βούτυρο.Στα πρόθυρα εγκεφαλικού, προσπαθούσα να σκεφτώ τι να κάνω για να σουλουπώσω την γαλοπούλα και θυμήθηκα ένα άρθρο της Τίνας Σταύρου στο hungry που έλεγε κάτι για μαρινάρισμα σε άρμη, αλλά γρι δεν θυμόμουν αναλογίες και internet δεν έχω.Κάτι θυμήθηκα και απο την Σαββατιανή εκπομπή του Ευτύχη στο mamakouzina που έκανε και αυτός μια άρμη με ζωμό και μυρωδικά αλλά και πάλι πολλά πράγαματα δεν θυμόμουν, το αλτσχαίμερ πλησιάζει φαίνεται.Αποφασίζω να κάνω ένα mix των συνταγών, να ρίσκάρω να τα παίξω όλα για όλα μια και το παιχνίδι χαμένο ήταν ούτως ή άλλως.Το πολύ πολύ απο χάλια να γινόταν πολύ χάλια το φαγητό μου.
Αρχικά την έβαλα σε νερό με ξύδι να ξεμυρίσει κομμάτι και μετά βούτηξα την λεκάνη την κόκκινη, εκείνη που χωράει όλα τα ασιδέρωτα , την έπλυνα καλά καλά, να μην μου μυρίζει και το πουλερικό cazoline  έβαλα μέσα την γαλοπούλα και σκέπασα με νερό.Την βγάζω απο την αυτοσχέδια πισίνα της και μετράω το νερό.Βγήκε 8 ποτήρια περίπου.
Ζωμό λαχανικών είχα λίγο 2 ποτήρια έβγαινε  , τον έβαλα όμως και αυτόν και συμπλήρωσα και άλλα 6 ποτήρια νερό.Βάζω ένα μεγάλο ποτήρι αλάτι χοντρό και δοκιμάζω την άρμη, αλλά δεν μου φάνηκε και πολύ αλμυρή και λέω ας βάλω και μισό ποτήρι ακόμα.Και το έκανα.Ξαναμπλούμ την γαλοπούλα μέσα στην πισίνα μέχρι το άλλο πρωί που θα την γέμιζα.Την σταυρώνω της βάζω και δυο παγοκύστες και όσα παγάκια είχα στο ψυγείο και την άφησα να κάνει τα spa της.
Την άλλη μέρα την βγάζω απο την άρμη χωρίς να ξέρω αν έχει γίνει τουρσί την ξεπλένω καλά την στεγνώνω της κάνω ένα μασάζ, της κόβω και μερικές βεντούζες και αρχίζω να γεμίζω με μια γέμιση με συκωτάκια πουλιών, κιμά απο λουκάνικο με πορτοκάλι, ρύζι, πράσο, μανιτάρι πολύ ψιλοκομμένο, κουκουνάρι, ξύσμα πορτοκαλιού χουρμάδες δαμάσκηνα και κάστανα , σβήσιμο με κονιάκ, αλάτι πιπέρι και δυόσμο.Φτιάχνω και ένα μείγμα με βούτυρο αραιωμένο με λίγο χυμό πορτοκάλι κονιάκ και λίγο δυόσμο και αρχίζω να το απλώνω κάτω απο το ευαίσθητο δερματάκι της γαλοπούλας με την οποία είχαμε αρχίσει πλέον να δενόμαστε και ψυχικά.
Της πατάω και μια εσωτερική επάλειψη με κονιάκ και αρχίζω το γέμισμα με ζήλο.Η αλήθεια είναι οτι κάπως πολύ μου φάνηκε η γέμιση αλλά απτοήτη συνέχιζα να στουπώνω το κορμάκι της μέχρι που ήρθε και τέζαρε.Απο το πολύ το τσίτωμα κάπως μου έμοιαζε στο Ψινάκη μετά το τράβηγμα. Λίγη γέμιση που μου περίσσεψε έγινε δύο τροφαντά ντολμαδάκια που τα έβαλα να ψηθούν μαζί με το πλί.Της έκανα και μερικά ράμματα σταυροβελονιά  και βούρ για ψήσιμο.
Στρώνω την γάστρα μου με καρότα για να μην ακουμπάει κάτω το πουλάκι μου, σκορπάω και κάτι δαμάσκηνα και κάστανα που είχανε ξωμείνει και αρχίζουμε να βάζουμε αντηλιακό, τουτέστιν επάλειψη με χυμό λεμόνι βούτυρο και χυμό λεμόνι και κονιάκ.Αφού την πότισα καλά καλά κλείνω την γάστρα και την πάω για το σολαριουμ, το προτελευτάιο στάδιο πριν κάνει πρεμιέρα στο τραπέζι μου.Την βάζω σε δυνατό φούρνο για μια ώρα να κάνει κρούστα, να πάρει χρωματάκι σαν τον Γαβαλά και μετά να συνεχίσω να την σιγοψήνω μέχρι να ενδώσει στις ακόλαστες ορέξεις μου.
Στην μια ώρα πάνω ανοίγω την γάστρα και τι να δω απο το πολύ γέμισμα μου είχε ανοίξει σε δυο σημέια!
Μου έρχεται εκείνη την ώρα ο θάνατος , βαστιέμαι απο το ψυγείο να μην σωριαστώ και πάνω που άρχιζα να χάνω το χρωμα μου, μου περνάει η εξής τολμηρή ιδέα απο το  κοφτερό μυαλό μου: να καλύψω τα ξετσίπωτα σκισίματα με λίγο καπνιστό μπέικον, το προσούτο μου το χρυσοπληρωμένο δεν το χαλάλιζα για μια γαλοπούλα, άσε που αν τα φαγητά μου δεν τρωγόντουσαν θα το ρίχναμε στο ψωμοτύρια και στα σαλαμικά.
Το σκεπάζω το πουλάκι μου να μην μου πουντιάσει με μερικά στρατηγικά τοποθετημένες φέτες μπέικον, το ραντίζω με λίγο κονιάκι για να του φτιάξω το κέφι και ξαναμανά στην φωτιά που την χαμήλωσα πλέον αισθητά.Ανάβω ένα άφιλτρο, πίνω και εγώ ενα κονιακάκι για να στανιάρω διότι είμαι ψόφια στην κόυραση  και ασχολούμαι απο τα χθες  με μια γαλοπούλα αντί να βάφω κάνα νύχι.
By the way στην δεύτερη ώρα της βάζω και ένα μονοκίνι φτιαγμένο απο  το καλύτερο αλουμινόχαρτο μην το έχουμε το πουλί μας ξεβράκωτο κάτω απο τις καυτές αντιστάσεις.Κάθε φορά που το έβγαζα, όλο και κάτι του έβαζα, λίγο χυμουλάκι, λίγο κονιακάκι για να διατηρήσει το ηθικό ακμαίο.Την τελευταία κρίσιμη ώρα της κάνω το τελικό touch.Την γυάλισα.
Μάλιστα την γυάλισα, την ξεβράκωσα, έβγαλα με αργές νωχελικές κινήσεις το αλουμινοχαρτένιο μονικίνι της, την άλοιψα αισθησιακά με μαρμελάδα εσπεριδοειδών της έδωσα ένα καυτό φιλί και της τσίμπησα παιχνιδιάρικα το μπούτι και την άφησα να ψηθεί , να καραμελώσει και να μου κοκκινήσει σαν  ντροπιάρα κοπελούδα που παίρνει το πρώτο της φιλί
Την βγάζω απο τον φούρνο , ανοίγω την γάστρα και με παίρνουν τα ντουμάνια.Α, όλα και όλα απο μυρωδιά το πουλί μου σκίζει.
Και απο εμφάνιση βεβαίως βεβαίως διότι τοσο beaute μαζεμένο δεν έχει ματακάνει στην ζωή της. Ντούρα και αστραφτερή με λίγα trendy μπαλώματα απο μπέικον προσγειώθηκε σαν  απόλυτη star στην  καλή μου την πιατέλα, πλαισιωμένη απο κάτι δαμάσκηνα και κάτι κάστανα.Στο υπεροχο ζούμακι που άφησε προίκα στην γάστρα, αφαιρέθηκε το πολύ λίπος και ζεστάθηκε με λίγο κονιάκ-ναι το αδειάσαμε το εφτάρι το Μεταξά-και συνόδευσε το πουλί μας.
Το αποτέλεσμα ήταν μια νόστιμη ζουμερή γαλοπούλα με τραγανιστή πετσούλα , που στην κυριολεξία ξεκοκαλήστηκε.Με το ζόρι κράτησα ένα κομμάτι στήθος να φάω σήμερα.Δεν ξέρω πως έγινε και κατάφερα να κάνω νόστιμο αυτό το βρωμόπουλο.Ήταν ή άρμη; Ήταν το πολύ κονιάκ; Το βούτυρο στην πετσούλα; Το θάυμα των Χριστουγέννων; Θα σας γελάσω, πάντως τόσο ωραία γαλοπούλα είχα καιρό να φάω.
Ίσως βέβαια να μου φάνηκε ωραία λόγω της  πολύ ιδιαίτερης σχέσης μας.
Του χρόνου  πάντως θα τα φτιάξω με φασιανό.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 27, 2007, 15:33:00 μμ από al1975 » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #27
« στις: Δεκέμβριος 27, 2007, 15:36:33 μμ »
LITSA5
Επισκέπτης
M'εχεις αφήση αφωνη...τι να σου πω κορίτσι μου είσαι απεχτη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #28
« στις: Δεκέμβριος 27, 2007, 16:06:34 μμ »
zoi Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 243
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Αγγελική συγχαρητήρια μόνο και μόνο που τα έβαλες μαζί της!!! εγώ τόσο μεγάλα ζώα δεν μπορώ να τα κουμαντάρω. Ευτυχώς τα κουμαντάρει η μαμά μου μέχρι στιγμής. Να ανοίξεις ένα galopoula's spa κάποια στιγμή με τόσα που της έκανες. Μπράβο!!! χαρά στο κουράγιο σου. Φιλιά και Χρόνια Πολλά!!!  Φιλί Φιλί
Καταγράφηκε
ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΖΩΗ
 
Απάντηση #29
« στις: Δεκέμβριος 27, 2007, 16:23:03 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Αγγελική, να είσαι καλά!! Ακόμα γελώ με την περιγραφή σου. Να είσαι καλά!
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 3 » Πάνω