GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 18:40:54 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Γέμιση γαλοπούλας
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 3 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Γέμιση γαλοπούλας  (Αναγνώστηκε 66791 φορές)
Απάντηση #30
« στις: Δεκέμβριος 27, 2007, 18:08:16 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Χαχαχα πολύ γέλασα μαζί σου.
Πως τα λες, πως τα λες...
Και του χρόνου να είσαι καλά και να ψήσεις τη δική σου την άσπρη τροφαντή γαλοπουλίτσα (κανόνισε με τον χασάπακλα από φέτος )  Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #31
« στις: Δεκέμβριος 28, 2007, 08:53:06 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Koρίτσια σας μερσώ για τα καλά σας λόγια!
Πολύ με παίδεψε η γαλοπούλα, είναι αλήθεια αλλά τα έχω βάλει και με πιο ζόρικα πουλιά στο παρελθόν.
Η ιδέα του γαλοπουλοspa πολύ μου άρεσε zoi, σκέφτομαι δε να κάνω και μια συμφωνία με όλους τους μαγειρους του masa και να μου αφήνετε τις γαλοπούλες σας για περιποιήση πριν το ψήσιμο, τι λέτε;;;
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #32
« στις: Δεκέμβριος 30, 2007, 00:06:21 πμ »
SOULAPAPAF Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 94
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
Αγγελικη εισαι φοβερη!! πρεπει να ητν η πιο ωραια γαλοπουλα. εγω ας πουμε ψαχνω ακομα συνταγες να τη φτιαξω τη πρωτοχρονια [που δεν το βλεπω]! αλλα η δικη σου ειχε περιπετεια πως να μην γινοταν τελεια νασαι καλα και του χρονου γελασα πολυ Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Σαρκασμός Κλείσιμο ματιού Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #33
« στις: Ιανουάριος 07, 2008, 12:49:04 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Η φοβερή της περίπτωσης ήταν η γαλοπούλα και ο πιο φοβερός ο χασάπης που ακόμα του κρατάω μούτρα του άθλιου!
Δεν ξέρω βρε παιδιά ,τι να σας πω τέτοια περιπέτεια με πουλί δεν έχω ξαναπεράσει, τελικά ο τολμών νικά μου φαίνεται.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #34
« στις: Ιανουάριος 07, 2008, 13:02:54 μμ »
elie Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
χαχαχαχα
Εγώ τώρα τη διάβασα την περιγραφή της περιπέτειάς σου (είχα χάσει επεισόδια λόγω διακοπών). Τα κατάφερες περίφημα θηρίο, μπράβο.
Και του χρόνου με λιγότερη ταλαιπωρία αλλά με εξίσου καλό αποτέλεσμα!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #35
« στις: Ιανουάριος 07, 2008, 13:20:09 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Elie ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια, αλλά του χρόνου να είμαι καλά, θα κάνω φασιανό, αλλά πριν τον γεμίσω, φουρνίσω κλπ θα πάρω και κάνα βάλιουμ προληπτικά.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #36
« στις: Ιανουάριος 07, 2008, 15:11:15 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Αγγελική αφού βγήκες σώα μετά α΄πο αυτό... μπορείς να δοκιμάσεις τα πάντα!
Θα ήθελα νε μου πείς τί πίτα έκανε τελικά η αδελφή σου, και πώς κάνεις τη γεμιστή πανσέτα αν μπορείς.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #37
« στις: Ιανουάριος 07, 2008, 15:30:11 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Βρε Αρχοντία χίλια συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά έλειπα με άδεια και γύρισα σήμερα
Λοιπόν την πανσέτα που κάνω είναι με συνταγή της Αγγέλας της Θεσσαλονικιάς απο το hungry.
https://www.hungry.gr/get.asp?table=faghta&id=715.
Εγώ την ψήνω σε γάστρα και η διαφορά στην γέμιση είναι οτι γεμίζω με κεφαλογραβιέρα ή γλυκό κεφαλοτύρι  που το   έχω περάσει απο καυτό τηγάνι για να κάνει κρούστα και να μην μου "τρέξει" στο ψήσιμο και καμμιά φορά  αντί για μπέικον βάζω σπεκ και βάζω και  χρωματιστές πιπερίτσες σε λωρίδες.
Επίσης στρώνω απο κάτω με μπόλικες χοντρές φέτες καρότο και βάζω και μπόλικο κρασί στην γάστρα.
Την ροκφορόπιτα της  αδερφής  μου δεν την ξέρω καλά, όμως την πήρα μόλις τηλέφωνο και θα ψάξει να μου την βρει.
Θα σου την γραψω αύριο.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 07, 2008, 15:49:26 μμ από al1975 » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #38
« στις: Ιανουάριος 07, 2008, 16:41:40 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Ευχαριστώ πολύ! Το είδα οτι έλειπες - δεν έγραφες. Καλή χρονιά!!
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #39
« στις: Ιανουάριος 08, 2008, 09:02:40 πμ »
al1975
Επισκέπτης
 Και η ροκφορόπιτα:
-  500 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
-  300γρ. ροκφόρ σε τρίμματα χοντρά
-   μια χούφτα  φουντούκια καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
-   300γρ. τυρί κρέμα πολύ μαλακό
-   ½ κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
-  1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
-  βούτυρο για τα φύλλα λυωμένο
Ανακατεύουμε τα τυριά προσεκτικά μην λυώσει τελείως το ροκφόρ  , τα φουντούκια και το πιπέρι.
Βουτυρώνουμε τα φύλλα και στρώνουμε τα μισά σε ταψί, βάζουμε την γέμιση και βάζουμε και τα
Υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
Ψήνουμε στους 200 μέχρι να ροδίσει.
Είναι αρκετά αλμυρή και σηκώνει πολύ κρασί.

 


Καταγράφηκε
 
Απάντηση #40
« στις: Ιανουάριος 08, 2008, 09:50:23 πμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Αγγελική αδικήσε. Δεν ξέρω πόσο νόστιμο μπορεί να έγινε το πουλί αλλά από συγγραφικής πλευράς είσαι αστέρι. Τρέξε γρήγορα να καταθέσεις το κείμενο σε κανένα κανάλι, και αν δεν γίνει σενάριο για κωμωδία να με φτύσεις. Τέτοιο γέλιο από κείμενο έχω χρόνια να κάνω.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 3 Πάνω