GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 02:11:58 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Εμείς, το GreekMasa ...
| |-+  Αρχείο συζητήσεων
| | |-+  Δίαιτα Dukan
| | | |-+  Δίαιτα Dukan (2η ενότητα συζητήσεων)
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 ... 25 26 27 28 29 30 31 ... 93 » Κάτω
Αποστολέας
Κλειδωμένο θέμα Θέμα: Δίαιτα Dukan (2η ενότητα συζητήσεων)  (Αναγνώστηκε 857729 φορές)
Απάντηση #405
« στις: Μάρτιος 01, 2011, 23:46:45 μμ »
demdem Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 23
Μέλος από: Μάρ, 2011

Προφίλ
na sas pw arxisa extes th dukan alla den exw mathei k polla akoma, basika den kserw katholoy syntagessssssssssssssss , pros to paron den pinaw kalh mou fenete. opoios mporei as me bohthisei please.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #406
« στις: Μάρτιος 02, 2011, 08:02:23 πμ »
AuroraV Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 118
Μέλος από: Ιούν, 2010

Προφίλ
Καλημέρα παιδιά!

Κυριακούλα όποτε μπορέσεις στείλε κανένα νεώτερο…  kissing

demdem καλώς ήρθες… για συνταγές, ή ξεφυλλίζεις τις σελίδες αυτού του forum, και του https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_bridge&brid=106&Itemid=0&topic=6277.0, είτε εναλλακτικά πας στις συνταγές του greek masa στην υποκατηγορία δίαιτες και βλέπεις όσες έχουν στον τίτλο την σήμανση Dukan…

Καλή αρχή!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #407
« στις: Μάρτιος 02, 2011, 08:36:27 πμ »
Marianne Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 104
Μέλος από: Δεκ, 2010

Προφίλ
Kalhmera koritsia, Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο

Paratheto oses syntages exo, eite dikes moy eite dikes sas (apo copie-paste). Opoia vlepei tin suntagi tis kai thelei na prosthesei kati an mporei as to kane oste na mazeuontai siga siga kai n’anartithoun stin 1i selida (nomizo) apo ton Arxos.
Arxos sti diathesi sou Χαμόγελο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Οι συνταγές αυτές έχουν σκοπό να σας διευκολύνουν κατά την διάρκεια της δίαιτας, δεδομένου ότι απαγορεύεται το ψωμί και τα γλυκά. Επίσης θα τρώτε το πίτουρο βρώμης και το πίτουρο σιταριού με πολύ εύκολο τρόπο.
Muffins
Για όλες τις φάσεις
Ποσότητα για 1 ημέρα
 
2 κουτ. σούπας πίτουρο βρώμης
1 κουτ. σούπας πίτουρο σιταριού
2 ασπράδια και ½ κρόκο
1 κουτ. σούπας τυρί λευκό, κρέμα – Fromage Blanc 0% μάρκα Carrefour ή 1 κουτ. σούπας γάλα αποβουτυρωμένο σε σκόνη μάρκα Régilait ή μισό κεσεδάκι γιαουρτι. Καλύτερα τυρί.
1 κουτ. του γλυκού μαγιά σε σκόνη
1 κουτ. του γλυκού άρωμα Vahinéé, πορτοκαλιού ή βανίλιας ή πικρό αμύγδαλο (όχι παραπάνω από 1 κουτ. μικρή)
1 ή 2 κουτ. σούπας ζαχαρίνη σκόνη
Χτυπάτε ξεχωριστά τα ασπράδια. Ρίχνετε σε ένα μπολ και ανακατεύετε με ένα κουτάλι : το πίτουρο βρώμης, το πίτουρο σιταριού, τον κρόκο, το Fromage Blanc 0% ή το γάλα σκόνης, το άρωμα, την μαγιά, και την ζαχαρίνη. Προσθέτετε σιγά σιγά τα ασπράδια. Βάζετε το μίγμα σε 2 μπολ ψησίματος (για Muffins) ή σε φόρμα σιλικόνης στους 180°, πάνω κάτω για 20 λεπτά και τα παρακολουθείτε. Είναι πολύ εύκολη συνταγή και πολύ νόστιμη.
Μπορουν να γίνουν και με 3 βρωμης.
Για γλυκα μάφινς διαλεγουμε την γευση της αρεσκειας μας βανιλια, 1κγ κακαο ή ξυσμα 1 λεμονιου ή 1κγ κανελα, 1/4 κγ γαρυφαλλο 1/2 κγ μαχλεπι ή και συνδιασμο των παραπανω, και 2-3 κσ ζαχαρινη σκονη.
Πρωτα χτυπαω τα αυγα με το γιαουρτι και μετα ολα τα υλικα μαζι. ψηνουμε στους 180 για 25-30 λεπτα. Αγαπημενος συνδιασμος ειναι βανιλια-μαχλεπι-κανελα-γαρυφαλλο.
Σε αλμυρη εκδοση η ιδια διαδικασια χωρις αρωματα και γλυκαντικο, ειτε ανηθο-κρεμυδι λιωμενα στο μουλτι ή και τονο ή κοτοπουλο ή σπανακι.
Τόνο-πιτακια
Στην δόση για τα μάφινς χωρίς γλυκαντικό και άρωμα προσθέτουμε 1 κονσέρβα τόνο καλά στραγγισμένη, 1-2 χλωρά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και άνηθο ψιλοκομμενο2-3 κ. σούπας. Ψήνουμε σε ατομικά φορμάκια 25-30 λεπτά στους 180. με τον ίδιο τρόπο αλλά με κοτόπουλο βραστό ψιλοκομμένο γίνονται τα κοτο-πιττάκια.

Γίνεται και κέικ σε μια φόρμα του κέικ ή σε ένα μπολ από αλουμίνιο μιας χρήσης (αν θέλετε τριπλασιάστε τις δόσεις, άρα για 3 μέρες) δηλ.
 
6 κουτ. σούπας πίτουρο βρώμης
3 κουτ. σούπας πίτουρο σιταριού
3 ασπραδια και 1 κρόκο
3 κουτ. σούπας τυρί λευκό, κρέμα – Fromage Blanc 0% μάρκα Carrefour ή 3 κουτ. σούπας γάλα σκόνη (μάρκα ….. σούπερ μάρκετ), καλύτερα τυρί.
3 κουτ. γλυκού μαγιά σε σκόνη
2 κουτ. του γλυκού άρωμα Vahinéé, πορτοκαλιού ή βανίλιας ή πικρό αμύγδαλο (όχι παραπάνω από 1 κουτ. μικρή)
6 κουτ. σούπας ζαχαρίνη σκόνη

Μπισκότα με αρώματα (προτείνετε άρωμα πορτοκαλιού)
Για όλες τις φάσεις
Ποσότητα για 1 ημέρα
 
2 κουτ. σούπας πίτουρο βρώμης
1 κουτ. σούπας πίτουρο σιταριού
1 ασπράδι
2 κουτ. σούπας τυρί λευκό, κρέμα – Fromage Blanc 0% μάρκα Carrefour
1 κουτ. του γλυκού άρωμα Vahinéé, πορτοκαλιού ή βανίλιας ή πικρό αμύγδαλο (όχι παραπάνω από 1 κουτ. μικρή)
2 κουτ. σούπας ζαχαρίνη σκόνη
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ και ανακατεύετε με ένα κουτάλι σούπας : το πίτουρο βρώμης, το πίτουρο σιταριού, το ασπράδι, το Fromage Blanc 0%, το άρωμα και την ζαχαρίνη. Σε ένα ταψί βάζετε χαρτί ψησίματος και με το κουτάλι ρίχνετε μικρές δόσεις σε μέγεθος μπισκότου. Ψήνετε στους 180°, πάνω κάτω για 15 λεπτά και τα παρακολουθείτε. Είναι πολύ πανεύκολη συνταγή και πολύ νόστιμη.

Γαλέτα
Για όλες τις φάσεις
Ποσότητα για 1 ημέρα
 
2 κουτ. σούπας πίτουρο βρώμης
1 κουτ. σούπας πίτουρο σιταριού
1 αυγό
2 κουτ. σούπας τυρί λευκό, κρέμα – Fromage Blanc 0% μάρκα Carrefour
1/5 κουτ. σούπας λάδι (όχι παραφινέλαιο, απαγορεύεται να ζεσταθεί)
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το πίτουρο βρώμης, το πίτουρο σιταριού, το Fromage Blanc και το αυγό. Λαδώνετε ένα αντί κολλητικό τηγάνι. Ψήνετε το μίγμα για 2 λεπτά ή μέχρι να ξεκολλήσει από το τηγάνι και την γυρνάτε από την άλλη μεριά σαν κρέπα.
Μπορείτε να την φάτε γλυκιά πασπαλίζοντας με ζαχαρίνη μετά το ψήσιμο ή και κανέλα και στην αλμυρή με μπαχαρικά αναμιγνύοντας τα στο ψήσιμο.

Nutella – Dutella!
Για όλες τις φάσεις
Ποσότητα για 1 ημέρα
 
1 κρόκο
2 κουτ. του γλυκού κακάο άπαχο Van Houten
½ κουπάκι γιαούρτι Total 0%
2 κουτ. σούπας ζαχαρίνη σκόνη
1 κουτ. του γλυκού άρωμα βανίλιας ή πορτοκαλιού
Ανακατέψτε πρώτα τον κρόκο και το γιαούρτι. Μετά προσθέστε το κακάο, την ζαχαρίνη και το άρωμα. Είναι έτοιμη.

Βινεγκρέτ -Vinaigrette για τις σαλάτες (2η φάση, ημέρα πρωτεΐνης και λαχανικών)
 
Για 2 άτομα :
½ κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
Αλάτι, πιπέρι
2 κουτ. σούπας βαλσάμικο
2 κουτ. σούπας παραφινέλαιο Nujol
2 κουτ. σούπας Perrier (σόδα)
Ανακατεύετε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, βαλσάμικο μέχρι να αποκτήσει ομοιομορφία. Προσθέτετε το παραφινέλαιο και το Perrier και ανακατεύετε με ένα πιρούνι.

Κοτόπουλο με μουστάρδα.
Σε όλες τις φάσεις της δίαιτας.
Σε ένα αλουμινόχαρτο βάζετε 2 στήθη κοτόπουλο, ρίχνετε και στις 2 μεριές αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και με ένα κουτάλι σκεπάζετε το κοτόπουλο με μουστάρδα, το ψήνετε στο γκριλ για 15 με 20 λεπτά με κλειστό το αλουμινόχαρτο και μετά το ανοίγετε για να ξεροψηθεί, το γυρνάτε από την άλλη. Προσέχετε να μείνουν κάποια υγρά.

Κοτόπουλο με μανιτάρια, κρέμα γάλακτος, θυμάρι και ρίγανη (2η φάση )
Για 1 άτομο (αλλιώς αυξήστε τις δόσεις)
Πλένετε και κόβετε 2 στήθη κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια (μπουκιές). Καθαρίζετε ένα κουτί φρέσκα μανιτάρια (τα μεγάλα) και τα κόβετε σε φέτες μικρές. Μπορείτε και κονσέρβα αλλά είναι πιο νόστιμα τα φρέσκα. Ρίχνετε σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή σχετικά φωτιά το κοτόπουλο και γυρνάτε τα κομμάτια από όλες τις μεριές. Να ασπρίσουν (να μην είναι ροζ), αλάτι, πιπέρι. Ρίχνετε και τα μανιτάρια (μικρά κομμάτια) και ανακατεύετε ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Αλάτι, πιπέρι. Μόλις είναι έτοιμα, περιχύνετε το μισό μπουκάλι της κρέμας γάλακτος (μπορείτε και όλο αν έχετε κόσμο και είναι περισσότερο το κοτόπουλο). Μειώνετε λίγο την φωτιά και ανακατεύοντας, ρίχνετε ρίγανη και θυμάρι. Αφήνετε να πάρουν μια βράση μαζί με την κρέμα γάλακτος και είναι έτοιμα. Συνταγή πολύ νόστιμη και γρήγορη.

Μπιφτέκια (1η και 2η φάση ημέρα πρωτεΐνης)
Για μπιφτέκια στην 2η φάση ημέρα πρωτεΐνης και λαχανικά, προσθέτετε αν θέλετε και λίγη ντομάτα.
Μισό κιλό άπαχο κιμά μοσχαρίσιο,
1 αυγό,
1 κρεμμύδι,
Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, μαιντανό
Όχι λάδι
Τα ζυμώνετε όλα μαζί και τα πλάθετε. Διατηρούνται στην κατάψυξη. Τα ψήνετε είτε στον φούρνο, είτε σε τηγάνι αντί κολλητικό, είτε σε τηγάνι τύπου σχάρας χωρίς λάδι.

Ομελέτα (ημέρα πρωτεΐνης 1η και 2η φάση)
Για ένα άτομο
Σε ένα μπολ σπάτε ένα ολόκληρο αυγό και 2 ασπράδια, 2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα, αλάτι, πιπέρι, 2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα. Ανακατεύετε και ρίχνετε το μίγμα σε ένα αντί κολλητικό τηγάνι. Ανακατεύετε. Όχι λάδι.
Ομελέτα (ημέρα πρωτεΐνης και λαχανικών 2η φάση)
Για ένα άτομο
Σε ένα μπολ σπάτε και ανακατεύετε ένα ολόκληρο αυγό και 2 ασπράδια, 2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα, αλάτι, πιπέρι, 2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα, λίγη ψιλό κομμένη ντομάτα και πιπεριά. Ρίχνετε σε ένα αντί κολλητικό τηγάνι μανιτάρια κονσέρβα ή φρέσκα και αλάτι, πιπέρι. Μόλις ψηθούνε, ρίχνετε το μίγμα από πάνω και ανακατεύετε. Όχι λάδι. Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά (λαχανικά ή κρέας) ανάλογα με τα γούστα σας.
Οι παραπάνω ομελέτες μπορούν να γίνουν και χωρίς κρόκο. Με 3 ή 4 ασπράδια. Δεν χρειάζεται λάδι.

Στη 2η φάση ημέρα λαχανικών και πρωτεΐνης
Λάχανο με αυγολέμονο
Βράζετε για λίγα λεπτά το λάχανο ή φύλλα του λάχανου. Πετάτε το νερό. Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζετε 1 μεγ. κρεμμύδι χωρίς λάδι, ρίχνετε το βρασμένο λάχανο σε κομματάκια και ανακατεύετε, προσθέτετε νερό (βραστό καλύτερα) να σκεπάσει το λάχανο, αλάτι, πιπέρι και το αφήνετε να βράσει με μισό κλειστή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Αν δεν έχει βράσει και έχει πιει το νερό προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό όμως. 0ταν είναι έτοιμο σβήνετε την φωτιά και ετοιμάζετε το αυγολέμονο. Στο μούλτι χτυπάτε 1 αυγό, με την κουτάλα παίρνετε 1 ή 2 κουταλιές από το ζουμί και 1 κουτάλα φύλλα λαχνό. Τα χτυπάτε να γίνουν σαν σως και τα περιχύνετε, προσθέτετε λεμόνι μετά στο πιάτο, συνδυάζεται με τυρί κρέμα ή και κρέας.
Μπορείτε και λαχανοντολμάδες, όπως στην κανονική συνταγή χωρίς ρύζι και λάδι). Με κιμά άπαχο μοσχαρίσιο με κρεμμύδι, άνηθο, αλάτι, πιπέρι και 1 λάχανο. Αυγολέμονο όπως παραπάνω.

Φασολάκια λαδερά με κρέας και ντομάτα χωρίς λάδι.
Μπριάμ φούρνου (2η φάση ημέρα λαχανικών και πρωτεΐνης)
 
4 κολοκύθια, 4 μελιτζάνες, 3 πιπεριές, 3 ντομάτες, 2 κρεμμύδια, 1 σκελίδα σκόρδο, λίγο θυμάρι, λίγη δάφνη,
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Πλένετε καλά τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τις ντομάτες και ψιλοκόψτε τα. Ανοίξτε το φούρνο σε μέτρια φωτιά γύρω στους 160 βαθμούς κελσίου. Βάλτε τα λαχανικά μέσα σε αντί κολλητικό ταψί ή πυρέξ. Προσθέστε το σκόρδο λιωμένο, το θυμάρι, τη δάφνη, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήστε το στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά για περίπου μιάμιση ώρα και ανακατέψτε ενδιάμεσα για να μην αρπάξουν τα λαχανικά. Αν χρειαστεί, για να μην σας αρπάξουν, σκεπάστε το ταψί με λίγο αλουμινόχαρτο.

Κοκκινιστό με μοσχάρι
Στην 1η φάση και στην 2η ημέρα πρωτεΐνης με πολτό ντομάτας ή κον κασέ (καλό είναι να αποφεύγετε) και στην 2η φάση ημέρα με λαχανικά και πρωτεΐνη με φρέσκια ντομάτα.

Γιαούρτι με 1 κουτ. ζαχαρίνη και 2 κουτ. σούπας πίτουρο βρώμης (όταν δεν έχετε χρόνο για μάφιν και γαλέτα).
Ζεστό γάλα με 1 κουτ. του καφέ κακάο ή καφέ και ζαχαρίνη.
Επίσης την ημέρα της πρωτεΐνης + λαχανικά, μπορείτε να κάνετε τζατζίκι, όπως η κανονική συνταγή χωρίς λάδι. Μελιτζανοσαλάτα χωρίς λάδι.

Μην ξεχνάτε να τρώτε στη 2η φάση την ημέρα με τα λαχανικά και την πρωτεΐνη, πάντα πρωτεΐνη μαζί με τα λαχανικά. Είτε κρέας, και θαλασσινά είτε γιαούρτι ή τυρί κρέμα. Ποτέ λαχανικά μόνα τους.
Μην μπερδευτείτε και φάτε και γαλέτα και μάφιν ή κάτι από τα παραπάνω την ίδια μέρα ! Οι δόσεις του πίτουρου είναι για 1 μέρα !
Προσοχή ΜΟΝΟ 1 κρόκο την ημέρα !
Χρησιμοποιήστε όλα τα υλικά που σας επιτρέπονται ανάλογα την ημέρα ώστε να ετοιμάζετε διαφορά φαγητά και να υπάρχει ποικιλία. Μην χρησιμοποιείτε άλλες τροφές που δεν αναφέρονται στις λίστες.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #408
« στις: Μάρτιος 02, 2011, 08:38:14 πμ »
Marianne Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 104
Μέλος από: Δεκ, 2010

Προφίλ
Τζατζίκι
1 κεσεδάκι γιαούρτι,
2κσ ψιλοκομμένο άνηθο,
σκόρδο σε σκόνη (ανάλογα πόσο δυνατό το θέλουμε),
1κσ ξύδι, Αλάτι, Πιπέρι
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Σε μέρα PV προσθέτουμε και 1 αγγουράκι τριμμένο και στραγγισμένο.

Μαγιονέζα
Αφήστε 3 κρόκους αυγών σε θερμοκρασία περιβάλλοντος σ’ ένα μπολ. Μετά προσθέστε 1 κουτ. γλυκού ξίδι, στη μύτη αλάτι, πιπέρι, λίγο λεπτοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά), 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα και αφήστε το μίγμα για 5 λεπτά χωρίς να κουνηθεί. Ανακατέψτε απαλά με ένα κουταλάκι. Με 1 mixeur χεριού, εξασφαλίστε ότι αγγίζει τον πάτο του μπολ και ανακατέψτε με κυκλικές κινήσεις προσθέτοντας λίγο λίγο το παραφινέλαιο. Μετά από χτύπημα 1 λεπτού αυξήστε την ένταση και κάντε κινήσεις από ψηλά προς χαμηλά και προσθέστε λίγο λίγο το υπόλοιπο παραφινέλαιο (2-3 κουτ. γλυκού στο σύνολο). Εξασφαλίστε ότι η λεπίδα του mixeur είναι πάντα σε επαφή με το μίγμα και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να αποκτήσετε μια πηχτή μαγιονέζα.
Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για να μην πετάτε τους κρόκους που σας περισσεύουν (διατηρούνται σ’ ένα μπολ στο ψυγείο) όμως προσοχή αφού την ημέρα επιτρέπεται 1 κρόκος, διατηρήστε τη μαγιονέζα στο ψυγείο για 2 το πολύ 3 μέρες και τρώτε μόνο μια κουταλιά την ημέρα ώστε να μπορείτε και να τρώτε και μάφινς ή γαλέτα ή ότι άλλο θέλετε που να περιέχει κρόκο. Γενικά μην ξεχνιέστε με τον κρόκο και κάνετε πολλές συνταγές την ημέρα και στο τέλος έχετε φάει 3 κρόκους. Με μέτρο!
Επίσης αν οι κρόκοι ήταν στο ψυγείο αφήστε τους έξω για μισή ώρα πριν ετοιμάσετε την μαγιονέζα.
Μπορείτε να την αλλάξετε προσθέτοντας αντί για ξύδι, 1-2 κουτ. γλυκού λεμόνι και 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο.
Ντουκανο-μαγιονεζα
1 αυγό σφιχτά βρασμένο, 55γρ fromage frais και 1κγ Ντιζόν. τα πολτοποιούμε όλα μαζί και έχουμε μούφα-μαγιονέζα.
Για κοτόπουλο
Πολύ καλά είναι και τα άπειρα μπαχαρικά που υπάρχουν και μπορούν να αλλάζουν τα πιάτα μας.
Δοκιμάστε τα 3 μίγματα μπαχαρικών της cmd353 στις συνταγές του site. Δοκίμασα το μίγμα Νέας Ορλεάνης.
Τέλεια συνταγή είναι και τα σερβοκροατικά μπιφτέκια μόνο με μοσχαρίσιο κιμά. είναι τα πιο αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί που έχω φάει!

Γιαουρτό-σως
1/2 total,
2κγ Ντιζόν,
λίγο ντοματοχυμό,
σόγια σως (αναλογίες δεν θυμάμαι δοκίμαζα και πρόσθετα αναλόγως)

Φιλέτα γαλοπούλας σε σόγια
Μαρινάρουμε, μουστάρδα και σκόρδο και τα  ψήνουμε στο τεφάλ με σαλάτα και ψητά μανιτάρια.
Χταπόδι στη γάστρα
Με κρεμμύδια, δάφνη, δεντρολίβανο, μπαχάρι, πιπέρι, ένα ξύλο κανέλας, λίγο βαλσάμικο, ντομάτα πελτέ και ντομάτα κον κασέ.

Μπιφτέκια με σόγια
Να θυμηθείτε να στραγγίξετε πολύ καλά τη σόγια για να μη σας βγουν πολύ νερουλά και δεν σφίγγουν με τίποτα.
Εκεί που λέει πατάτα εγώ έβαλα τη βρώμη μου και το πίτουρα σταριού. Εγώ δεν την ξεπλένω τη σόγια, βάζω ένα φλ. σόγια σε ένα μπολ και το σκεπάζω με δύο φλ. βραστό νερό. Την αφήνω να φουσκώσει κανένα μισάωρο και μετά την στραγγίζω πολύ καλά.
Εγώ παίρνω κιμά σόγιας, την βράζω σε μπόλικο νερό για περίπου μισή ώρα και μετά της ρίχνω κρύο νεράκι και στραγγίζω με το χέρι μου χούφτα-χούφτα (παίρνω μια γερή χεριά, την σφίγγω και ότι μείνει στο χέρι το βάζω σε ένα στεγνό μπολ). Μετά από αυτό το στάδιο την διαχειρίζομαι σαν να είχα κιμά κρέατος…
Σόγια: Αγοράζω αυτή που είναι κιμάς σόγιας, της Fytro από το τμήμα των βιολογικών των σουπερμάρκετ.
Άτομα : Γίνονται 10 - 12 μπιφτέκια
Χρόνος προετοιμασίας: 30'
Χρόνος ψησίματος: 20'
2 κούπες κιμά σόγιας
3/4 κούπας τριμμένο κρεμμύδι
1 μέτρια πατάτα βρασμένη/ βρώμη ημέρας+ πίτουρο σιταριού
1 μικρή ντομάτα τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι θυμάρι
3 κουταλιές σόγια σος
1/4 κούπας λάδι
100 γρ. ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο
αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σ' ένα μπολ, ανακατέψτε και ζυμώστε καλά, όλα τα υλικά μαζί, ώσπου να επιτύχετε ένα αφράτο μίγμα που να πλάθεται. Πλάστε μπιφτεκάκια, αλευρώστε τα και τηγανίστε τα σε λάδι να ροδοκοκκινίσουν καλά και από τις δύο πλευρές ή αλείψτε τα με λίγο λάδι και ψήστε τα στο γκριλ.

Σπανάκι με αυγά
Έβαλα λίγο νερό σε χαμηλή κατσαρόλα και έριξα λίγο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει μετά το σπανάκι (κατεψυγμένο) μέχρι να σωθούν λίγο τα υγρά του και μετά έσπασα από πάνω ένα αυγό χαμήλωσα τη φωτιά σκέπασα την κατσαρόλα και σε 3-4 λεπτά μαγειρεύτηκε και το αυγό. Είναι γεύμα που τρώγεται σε δίαιτες κυρίως πρωτεΐνης και σαν πρωινό. έβαλα και 2 Κ. λάδι, το έχω καθιερώσει.
Μους κακάο
2 γιαούρτια 0%
2 ασπράδια
3 κουτ. σούπας ζαχαρίνη
Αλάτι
Άρωμα βανίλια
1κγ κακάο
Ρίξτε σε ένα μπολ τα 2 γιαούρτια, ανακατέψτε με ζαχαρίνη, κακάο και αλάτι. Χτυπήστε καλά τα ασπράδια και ρίξτε τα σιγά σιγά μέσα στο μπολ. Διατηρήστε το για κάποιες ώρες στο ψυγείο.

Γιαουρτο - μους
 1 Γιαούρτι
1-2κγ ζαχαρίνη
1κγ κακάο
1ασπραδι χτυπημένο (μαρέγκα)
Άρωμα

Ρίξτε σε ένα μπολ το γιαούρτι, ανακατέψτε με ζαχαρίνη, κακάο και αλάτι. Χτυπήστε καλά το ασπράδι και ρίξτε τα σιγά σιγά μέσα στο μπολ. Διατηρήστε το για κάποιες ώρες στο ψυγείο.
Κόβουμε ένα μάφιν (σε μπουκίτσες) τα σιροπιάζουμε με ρόφημα κακάο-ζαχαρινη :
1/2 φλιτζ. ελληνικού καφέ με 1/2 κγ κακάο
λίγο βραστό νερό
1 ζαχαρίνη (χωρίς γάλα) και ανακατεύουμε. Τα βυθίζουμε στην μους!
Επίσης, αν μας παίρνει από άποψη κρόκων βάζουμε και Ντουτέλα από πάνω.

ΓΙΑΟΥΡΤΟ ΓΛΥΚΟ
Σε 1 φλ. χλιαρό νερό μουλιάζουμε 2κσ ζελατίνη σκόνη 5-6 λεπτά.
ζεσταίνουμε 1 φλ. γάλα και όταν γίνει χλιαρό προσθέτουμε τη ζελατίνη. προσθέτουμε 400γρ γιαούρτι, 1/2 φλ. σκόνη ζαχαρίνη, 2κσ άρωμα βανίλια 1κγ αλεσμένη μαστίχα Χίου και 1κγ κανέλα. τα χτυπάμε με μίξερ καλά και ψυγείο.
Είναι πολύ ωραία αρωματική κρέμα καμία σχέση με γιαούρτι στη γεύση. εγώ την είχα κάνει σε μικρό πυρέξ πάνω από μια δόση μάφινς (σιροπιασμένη)και ήταν αποθέωση...
Χρησιμοποίησα φύλλα ζελατίνης ακλουθώντας τις οδηγίες του κουτιού. είχα μουλιάσει 3 φύλλα (αναλογούσαν για 1/2 λίτρο υγρό) το χρόνο που έγραφε και τα διέλυσα στο καυτό γάλα. έβαλα και το μπαχαρικά εκεί και το σούρωσα πριν το ανακατέψω με το γιαούρτι γιατί η μαστίχα δεν ήταν καλά τριμμένη. όσο πιο σκόνη είναι η μαστίχα τόσο καλύτερα εγώ την τρίβω στο παραδοσιακό γουδί.

Κρέπα
Ποσότητα για 1 ημέρα
2 κουτ. σούπας πίτουρο βρώμης
1 κουτ. σούπας πίτουρο σιταριού
1 αυγό
2 κουτ. σούπας τυρί λευκό, κρέμα – Fromage Frais 0% μάρκα Carrefour
1/5 κουτ. σούπας λάδι (όχι παραφινέλαιο, απαγορεύεται να ζεσταθεί)
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το πίτουρο βρώμης, το πίτουρο σιταριού, το Fromage Blanc και το αυγό. Λαδώνετε ένα αντί κολλητικό τηγάνι. Ψήνετε το μίγμα για 2 λεπτά ή μέχρι να ξεκολλήσει από το τηγάνι και την γυρνάτε από την άλλη μεριά σαν κρέπα.
Μπορείτε να την φάτε γλυκιά πασπαλίζοντας με ζαχαρίνη μετά το ψήσιμο ή και κανέλα και στην αλμυρή με μπαχαρικά αναμιγνύοντας τα στο ψήσιμο.

Nutella – Dutella!
Ποσότητα για 1 ημέρα
1 κρόκο
2 κουτ. του γλυκού κακάο άπαχο Van Houten
½ κουπάκι γιαούρτι Total 0%
2 κουτ. σούπας ζαχαρίνη σκόνη
1 κουτ. του γλυκού άρωμα βανίλιας ή πορτοκαλιού
Ανακατέψτε πρώτα τον κρόκο και το γιαούρτι. Μετά προσθέστε το κακάο, την ζαχαρίνη και το άρωμα.

Γιαουρτο-γλυκό 1
Για όλες τις φάσεις
1 γιαούρτι στραγγιστό 0% 150 γρ.
1 κουτί ζελέ φράουλα light
Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Προσθέτουμε το γιαούρτι στο ζελέ και ανακατεύουμε καλά, για να μην μείνουν κομμάτια γιαουρτιού. Προσθέτουμε 2 κουταλιές ζαχαρίνη και βάζουμε στο ψυγείο.

Γιαουρτογλυκό 2
Για όλες τις φάσεις
Σε ένα φλιτζάνι του καφέ χλιαρό νερό μουλιάζετε 2 κουταλιές σούπας σκόνη ζελατίνης για 5-6 λεπτά. Ζεσταίνετε ένα φλιτζάνι γάλα 1,5%  και όταν γίνει χλιαρό προσθέτετε τη ζελατίνη και χτυπάτε με το μίξερ για να μην ενσωματωθεί η ζελατίνη. Προσθέτετε 2 γιαούρτια των 200 γρ. 0%, σκόνη ζαχαρίνη 1/2 φλιτζάνι, 2 κγ άρωμα βανίλια, 1 κουταλάκι γλυκού αλεσμένη μαστίχα Χίου, και 1 κγ κανέλα. Χτυπάτε με το μίξερ ξανά να αφρατέψει και ψυγείο.

Κρέμα κακάο
Βράζουμε 3 φλιτζάνια άπαχο γάλα, προσθέτουμε 2 κσ ζαχαρίνη, 1κγ κακάο και 4 φύλλα ζελατίνης. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο.
Σοκολατάκια
Δόση για μία μέρα
1 κουτάλι του γλυκού κακάο
1 κρόκος αυγού
7 επίπεδες κουταλιές της σούπας αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη
3 κουτάλια της σούπας γλυκαντικό
8 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
και γάλα άπαχο – όσο πάρει
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, προσθέτουμε αρκετό γάλα, ώστε να μπορεί να ανακατευτεί εύκολα, τα ρίχνουμε σε μια θήκη για παγάκια και τα αφήνουμε να κατακαθίσουν για αρκετές ώρες. Αν θέλουμε τα βάζουμε ψυγείο.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #409
« στις: Μάρτιος 02, 2011, 08:38:39 πμ »
Marianne Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 104
Μέλος από: Δεκ, 2010

Προφίλ
Links me syntages
https://thedukandietplan.com/?p=90 https://syntageskardias.blogspot.com/2011/02/blog-post_10.html

https://www.mydukandietshop.co.uk/content/62-bitter-almond-and-orange-cake Home>Bitter almond and orange cake
 
Bitter almond cake with orange cream
Method: 20 min/Cooking time 45 min/Resting time 3 hours/Phase: Cruise
Ingredients / 8 portions.
For the cake: 8 tbsp oat bran - 4 tbsp wheat bran - 2 tbsp skim milk powder - 6 tbsp 0% fat fromage blanc - 3 whole eggs + 3 egg whites - 1 sachet baking powder - 1 tbsp bitter almond flavoring - 2 tbsp liquid sweetener.
For the confectioner's custard: 1/2 liter skim milk - 1 vanilla pod - 2 tbsp powdered sweetener - 3 egg yolks - 1 tbsp cornstarch (tolerated) - 2 sheets of gelatin - 1 tsp orange flavoring
 Directions For the cake:
- In a bowl, mix the brans, milk powder and baking powder.
- Add the fromage blanc and stir well, then add the whole eggs and 3 egg whites. Stir until a smooth even mixture is obtained.
- Pour in the flavoring and sweetener and mix well.
- Pour into a flat round dish
- Bake for 45 minutes at oven mark 6 (180C). Check the cooking according to the oven.
For the confectioner's custard:
- Soak 2 sheets of gelatin for 5 minutes in cold water. Pour the skim milk into a saucepan and add the vanilla pod (previously halved and scraped). Bring to the boil.
- In a bowl, mix the egg yolks with the sweetener, corn starch and flavouring
- When the milk boils, turn off heat and remove the vanilla pod cut in two.
- Pour the milk slowly into egg mixture, stirring constantly.
- Pour back into the saucepan and thicken on a low heat. When it starts to boil, remove from heat. Add the gelatin sheets.
- Set aside for 1 hour, then cool for 2 hours in the refrigerator to give it a good consistency.
Final stage:
- When the cake is cool, cut into 8 pieces.
- Then cut the pieces in half, keeping 1 cm towards the edge.
- Spread the orange flavored custard over each piece.
Metafrasi
Πικρό κέικ αμυγδάλου με κρέμα πορτοκάλι
Μέθοδος : 20 min/ Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά / Χρόνος ξεκούρασης 3 ώρες / Φάση : Cruise
 Συστατικά / 8 μερίδες
Για το κέικ : 8 κ.σ. πίτουρο βρώμης - 4 κουταλιές της σούπας πίτουρο σιταριού - 2 κουταλιές της σούπας αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη - 6 κουταλιές της σούπας 0% λιπαρά fromage frais- 3 ολόκληρα αυγά + 3 ασπράδια - 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ - 1 κουταλιά της σούπας πικρό αρωματικές αμυγδάλου - 2 κουταλιές της σούπας υγρό γλυκαντική ουσία.
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής την : 1 / 2 λίτρο αποβουτυρωμένο γάλα - 1 βανίλια - 2 κουταλιές της σούπας σκόνη γλυκαντικό - 3 κρόκοι αυγών - 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο (ανεκτό) - 2 φύλλα ζελατίνης - 1 κουταλάκι του γλυκού πορτοκαλί αρωματικές
Οδηγίες για το κέικ :
- Σ 'ένα μπολ, ανακατέψτε τα πίτουρα , γάλα σε σκόνη και το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέστε το fromage frais και ανακατεύετε καλά, στη συνέχεια, προσθέστε το ολόκληρα αυγά και 3 ασπράδια αβγών. Ανακατώστε μέχρι μια ομαλή, ακόμη και μίγμα.
- Ρίχνουμε το αρωματικές και γλυκαντικές ουσίες και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίξτε σε ένα επίπεδο στρογγυλό πιάτο
- Ψήνουμε για 45 λεπτά σε φούρνο σήμα 6 (180C). Ελέγξτε τη διαδικασία μαγειρέματος σύμφωνα με το φούρνο.
Για ζαχαροπλαστικής κρέμα της :
- Ενυδατώστε 2 φύλλα ζελατίνας για 5 λεπτά σε κρύο νερό. Ρίξτε το αποβουτυρωμένο γάλα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη βανίλια pod (στο παρελθόν κατά το ήμισυ και αποξέσεις). Φέρεται σε βρασμό.
- Σ 'ένα μπολ, ανακατέψτε τους κρόκους με τη γλυκαντική ουσία, άμυλο αραβοσίτου και αρτυματικά
- Όταν βράσει το γάλα, απενεργοποιήστε τη θερμότητα και αφαιρέστε την βανίλια pod κοπεί στα δύο.
- Ρίξτε το γάλα σιγά-σιγά στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Βάλτε πίσω στην κατσαρόλα και πυκνώσει σε χαμηλή φωτιά. Όταν αρχίζει να βράζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέστε τα φύλλα ζελατίνης.
- Να αναιρέσει για 1 ώρα και στη συνέχεια κρυώσει για 2 ώρες στο ψυγείο για να του δώσει μια καλή συνοχή.
Τελικό στάδιο :
- Όταν το κέικ είναι δροσερό, κομμένα σε 8 κομμάτια.
- Στη συνέχεια, κομμένα τα κομμάτια στη μέση, κρατώντας ένα εκατοστό προς την άκρη.
- Απλώστε την κρέμα με γεύση πορτοκάλι πάνω από κάθε κομμάτι.

Sintagi mamas gia kolokuthakia:
8 megala kolokuthakia, ta kovoume stin mesi kai ta adiazoume, to mesa den to petame to ktipame sto multi mazi me mpoliko anitho (1/2 matsaki). Sto multi vazoume kai 1 megalo kremudi alla xorista apo ta kolokuthakia. Vazoume se mia megali katsarola to kremmudi kai ½ kilo kima apaxo mosxari, se metria pros dunati fotia kai t’anakateuoume gia 15 lepta (gia na min kollisoun-den exei ladi), mexri o kimas na parei mpez xroma. Rixnoume kai piperi, alati gia peripou 10 lepta. Meta prosthetoume kai to ktipimeno sto multi kolokuthaki kai anitho. Molis ginei (alla 10 lepta peripou) gemizoume ta kolokithakia me to migma kai ta topothetoume stin katsarola mazi me enamisi potiri megalo zesto nero. Se dinati fotia kai me kapaki misoklisto. Otan ginoun i ta xorizoume se merides kai ta vazoume se tapeur kai katafuxi i an theloume na ta fame ekeini tin ora, ftiaxnoume to augolemono, 1 augo, 1 lemoni kai mia koutalia apo ta kolokuthakia kai ta xtupame sto multi. Rixnoume to augolemono apo pano siga siga kai kouname tin katsarola na paei pantou. I fotia einai sto poli sigano gia poli ligo xrono oste ligo to augolemono na zestathei.

Stifado me mosxari
½ kilo mosxari apaxo se mpoukies. Vrazoume to kreas kai petame to proto nero. Xanavrazoume me nero pou exoume zestanei, peripou 1 ora kai parapano se katsarola kai isos ½ ora se xutra.
Molis vrasei, kratame ton zomo s’ena mpol. Se katsarola rixnoume 1 kilo kremidia komena sto xeri kai to kreas. Ta tsigarizoume, rixnoume kai alati, piperi, mauro piperi se kokous kai 2-3 dafnes kai anakatevoume oli tin ora na min kolisoun gia kanena tetarto. Molis marathei to kremidi rixnoume ½ kouti kon kase ntomata Zanae kai to zomo apo to kreas (3 potiria). Ta afinoume na vrasoun se metria pros dunati fotia.

Nomizo oti einai oles autes, an yparxoyn kai alles simpliroste.

filia
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #410
« στις: Μάρτιος 02, 2011, 11:07:19 πμ »
AuroraV Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 118
Μέλος από: Ιούν, 2010

Προφίλ
Γεια σας παιδιά!  Χαμόγελο Μια σκέψη:

Νομίζω θα ήταν καλύτερα να περνάμε όλες τις συνταγές κανονικά στις δίαιτες με την ένδειξη Dukan… όπως είχε προτείνει και ο Arxos. Γιατί αν απλά τις γράφουμε ξανά και ξανά εδώ στο forum, γεμίζουμε σελίδες και ταυτόχρονα με τον ρυθμό που γράφουμε πράγματα η σελίδα στην οποία τις καταγράφουμε γίνεται αυτόματα παλιά μετά από 1-2 μέρες… Ενώ εκεί είναι πολύ εύκολο να τις βρει κανείς και να διαλέξει. Για δείτε το link (όσοι δεν το ξέρετε ήδη φυσικά)
  -> https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=8&id=92&Itemid=49

Επίσης σκεφτόμουν ότι ειδικά τις συνταγές θα βόλευε να τις έχουμε στα Ελληνικά (όχι αγγλικά ή greeklish) ώστε να μπορούν να διαβάζονται εύκολα…  Αναποφασιστικότητα τα νέα μας δεν παίζει ρόλο…   Μεγάλο χαμόγελο

Τι λέτε και εσείς?Απορία  biggrin  biggrin  biggrin
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 02, 2011, 11:10:11 πμ από AuroraV » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #411
« στις: Μάρτιος 02, 2011, 11:09:28 πμ »
anasta211 Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 50
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Αναστασία
Αρχή Δίαιτας : 13 Φεβρουαρίου
Αρχικό Βάρος : 73,6 κιλά
Ύψος : 1,70
Τωρινό βάρος :  68,8 κιλά
Στόχος : 62
2η φάση, μέρα PΡ

Καλημέρα σε όλη την παρέα!!

Μπράβο Μαριάννα, είσαι οργανωμένη, σε παραδέχομαι, εγώ μονίμως ψάχνω γύρω γύρω.

Arolf ευχαριστώ για τη συνταγή με τα γλυκά μάφινς, είναι τελικά κάποιες ώρες που το θες το γλυκάκι σου τελικά

Σήμερα θα δοκιμάσω νέα συνταγή που βρήκα χθες στο ιντερνετ:

2 κσ. βρώμης, 1-2 κσ ζαχαρίνη, 1κγ κακάο και 100-150ml γάλα. Βράζουμε το γάλα, ανακατεύουμε όλα μαζί και το αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και τρώμε (αν τρώγεται). Είναι chocolate porridge, εναλλακτικός τρόπος για να φάμε τη βρώμη, θα δοκιμάσω και θα σας πω, στη θέση του γάλα με κακάο.

Εγώ ακόμα σταθερή 68,8 εδώ και 3 μέρες τώρα, δηλαδή όταν ξε-αδιαθετήσω θα πέσει καθόλου ή να θεωρήσω ότι η εβδομάδα της περιόδου πάει χαμένη?ΑπορίαΑπορίαΑπορίαΑπορίαΑπορία?

Εσείς που είστε περισσότερο καιρό στη δίαιτα τι εμπειρία έχετε με το συγκεκριμένο. Είνια να μη γλυκαθεί ο άνθρωπος, έτσι όπως πέφτανε στην αρχή νόμιζα ότι θα συνέχιζε με παρόμοιους ρυθμούς.

Θα τα ξαναπούμε στις 12 που θα φάω το σοκολατο πόριτζ, μέχρι τότε keep up the good work, λέμε τώρα

Φιλάκια
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #412
« στις: Μάρτιος 02, 2011, 11:13:39 πμ »
AuroraV Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 118
Μέλος από: Ιούν, 2010

Προφίλ
Αναστασία, standard θα πέσει ο δείκτης… διαφέρει μεν από οργανισμό σε οργανισμό αυτό το πράγμα, αλλά σε εμένα για παράδειγμα κολλάει η ζυγαριά για 4 μέρες και μετά την 5η πέφτει καμιά φορά ένα κιλό απ’ ευθείας!

Είμαι σίγουρη ότι θα σε εκπλήξει ευχάριστα!  up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #413
« στις: Μάρτιος 02, 2011, 13:31:33 μμ »
anasta211 Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 50
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Χμμμμ, το έφαγα το σοκολατοπόριτζ, ήταν καλό αν και δε μου βγήκε πολύ πηχτό, μου έπεσε παραπάνω γάλα? ποιός ξέρει? Καλή λύση, αν δεν έχεις φτιάξει μάφινς, κοτομάφινς κλπ και θέλεις κάτι στα γρήγορα. Είναι χορταστικό και έτσι ζεστό σε ξεγελάει

Μάλλον θα το επαναλάβω με λιγότερο γάλα. Το μόνο που με προβληματίζει με τα γλυκά στη ντουκανοδίαιτα είναι η ζαχαρίνη, παλαιότερα δε τη χρησιμοποιούσα καθόλου!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #414
« στις: Μάρτιος 02, 2011, 15:20:01 μμ »
athena1971 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 576
Μέλος από: Φεβ, 2010

Προφίλ
Αρχή δίαιτας : 2 Ιαν 11 (2 μήνες)
Αρχικό βάρος : 86
Τωρινό βάρος : 75,2 (pas mal) Χαμόγελο Χαμόγελο
Στόχος : 65
Ύψος : 1,62
Γεια σας κορίτσια. Καλά πήγε ο απολογισμός, μετά από 2 μήνες. Μετα από τοσες μέρες δίαιτας έχω να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένη. Σκεφτόμουν ότι θα το υιοθετήσω το πρωινό ντουκάν δλδ πανκέικ (γαλέτα), μπισκότα, πόριτζ (μιαμ), μουφινς και μετά τη δίαιτα. Επίσης πρέπει να πω ότι τις τελευταίες μέρες ΠΕΙΝΑΩ. Ονειρεύομαι φαγητά αλλα δεν πτοούμαι, σκέφτομαι ότι θα πάει χαμένος όλος αυτός ο κόπος.
Μαριάν, θα το ξαναπώ : Μπράβο σου για την υπομονή σου.
Αναστασια το πόριτζ το είχε βαλει και η Μαριάν το Σαββατο νομίζω, δεν είμαι σίγουρη. Πάντως ε΄γω το έφαγα το ΣΚ και μου άρεσε πολύ.
Στο ΣΚΑΙ έχει συνταγες με αυγά.
Γεια σου Κυριακούλα!!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 02, 2011, 15:22:49 μμ από athena1971 » Καταγράφηκε
Ύψος : 1,63. 27/7/14: 96,5  22/11/14 : 84,4. 10/1/15:85,5. Ντουκάν 2 13/4/15:92. 20/4/15:89,5. 27/4/15:88,4. 04/05/15:88,3. 11/05/15:86,9. 18/05/15:85,7.
 
Απάντηση #415
« στις: Μάρτιος 02, 2011, 15:41:15 μμ »
kyriaki270769 Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 224
Μέλος από: Δεκ, 2010

Προφίλ
Καλησπέρα σας κορίτσια.
Παρόλα τα προβλήματα που έχω ... η ντουκανοπαρέα μας μου δίνει μια γλυκιά ανάσα αυτές τις δύσκολες ημέρες inlove και τα λόγια ενθάρυνσης που μου δίνετε είναι για μένα πολύ σημαντικά ... Δεν είναι φοβερό? Δεν σας γνωρίζω ...δεν μπορώ να φανταστώ ούτε καν τα προσωπά σας πως είναι... κι όμως ...σας νιώθω σαν μακρινούς φίλους ...   kissing Πώς λεμε μακρινούς συγγενείς? Ε.... Κάτι παρόμοιο...
Γι' αυτό κι εγώ οφείλω να σας ενημερώσω. Ο πατέρας μου δυστυχώς είναι ακόμα στην ίδια κατάσταση... και από ότι λένε οι γιατροί αυτή η ιστορία μπορεί να κρατήσει για πολύ καιρό ακόμα.. εξαρτάται από τον οργανισμό του ... αλλά ακόμα κι αν σωθεί η ζωή του...υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχει στο μέλλον διάφορα προβλήματα ...νοητικά...κινητικά.. ομιλίας κλπ... κεφάλι είναι αυτό βλέπετε και το χτύπημα ήταν πολυ  δυνατό.....Αφηστε τα ...δράμα!   pouity Λύπη  

Aurora μου συμφωνώ μαζί σου...είναι πολύ ωραία καταχωρημένες οι συνταγές στο link με τις δίαιτες Dukan... αλλά νομίζω ότι καλό θα ήταν να υπήρχαν και κάπου αλλού όλες συγκεντρωμένες. Παράδειγμα για μια κοπέλα που ξεκινάει τώρα θα ήταν πολύ πιο εύκολο να τις βρεί σε μια σελίδα παρά να κάθεται να τις ψάχνει  μία-μία. Δεν ξέρω τί λέει και ο κύριος Αρχος... Κύριε Αρχο, εσείς κρατάτε το πεπόνι , εσεις και το μαχαίρι!

Ανάστα αυτό το σοκολατοπόριτζ ακούγεται φοβερή και ιδανική ιδέα...ειδικά για μένα ..τώρα που δεν έχω καθόλου χρόνο.  

Από την Παρασκευή σήμερα ήταν η πρώτη μέρα που έφαγα κανονικά. Πρωί μαφινς με γλυκάνισο, δεκατιανό φέτες γαλοπούλα (το πόσο πεινούσα το πρωί δε λεγεται...), μεσημέρι κοτόπουλο σούβλας με αγγούρι... Δεν νομίζω να φάω τίποτα άλλο μέχρι το βράδυ γιατί μόλις σχολάσω έχω παλι Γολγοθά...και μετά θα πέσω πάλι ψόφια για ύπνο...

Αυτά
Φιλιά πολλά και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και πάλι inlove
Καταγράφηκε
ΑΡΧΗ: 03/01/212 86,6. ------->ΣΤΟΧΟΣ: 70
 
Απάντηση #416
« στις: Μάρτιος 02, 2011, 18:42:34 μμ »
eleni1973 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 616
Μέλος από: Οκτ, 2010

Προφίλ
εχε θετικη σκεψη και ολα θα πανε καλα!!!!!! angel angel angel angel angel
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #417
« στις: Μάρτιος 02, 2011, 19:13:50 μμ »
julia1 Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 17
Μέλος από: Ιαν, 2011

Προφίλ
Κορίτσια γεια σας ,
αυτό το πόριτζ εγώ το κάνω με λιγότερο από μια κούπα γάλα και γίνεται υπέροχο.Οσο πιο πολύ το βράζεις  τόσο πιο πολύ χυλώνει και είναι τέλειο.
Κυριακή κουράγιο και να δεις που όλα θα πάνε καλά
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #418
« στις: Μάρτιος 02, 2011, 21:50:03 μμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
Πέρασα τις παρακάτω συνταγές στην αρχική σελίδα, στην διαιτητική κατηγορία :

Dukan - Muffins 
Dukan - Nutella (Dutella!) 
Dukan - Γαλέτα 
Dukan - Γιαουρτο (2 συνταγές)
Dukan - Κοτόπουλο με μανιτάρια, κρέμα γάλακτος, θυμάρι και ρίγανη (2η φάση)
Dukan - Κοτόπουλο με μουστάρδα 
Dukan - Κρέπα 
Dukan - Μαγιονέζα 
Dukan - Μπισκότα με αρώματα 
Dukan - Μπιφτέκια με σόγια 
Dukan - Ομελέτα 
Dukan - Πικρό κέικ αμυγδάλου με κρέμα πορτοκάλι 
Dukan - Σοκολατάκια 
Dukan PP - Μπιφτέκια 
Dukan PV - Vinaigrette για τις σαλάτες 
Dukan PV - Μους κακάο 
Dukan PV - Μπριάμ φούρνου 

Ό,τι άλλο παίζει από Dukan, ας τα συγκεντρώσουμε και στην αρχική σελίδα  Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #419
« στις: Μάρτιος 02, 2011, 23:22:46 μμ »
demdem Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 23
Μέλος από: Μάρ, 2011

Προφίλ
hi all eimai neo melos
kaiexw 3 meres poy arxisa thn dukan, alla den exw katholoy sintages. opoios exei as pmou pei please


basika 10 -12 kilakia pou thelw na xasw se poso kairo ypologozete??? den exw brei pitoyro brwmeis kai xrisimopoiw koyaker - nyfades peirazei??
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 02, 2011, 23:39:17 μμ από ArXoS » Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 ... 25 26 27 28 29 30 31 ... 93 » Πάνω