GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 17, 2024, 02:18:58 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Κουβεντούλα
| |-+  Κοινωνικές Σχέσεις και Οικογένεια
| | |-+  Η ζωή στο σπίτι
| | | |-+  Πως το καθαρίζω; Λεκέδες και άλλα οικιακά μυστικά
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 » Κάτω
Αποστολέας
Μόνιμο θέμα Θέμα: Πως το καθαρίζω; Λεκέδες και άλλα οικιακά μυστικά  (Αναγνώστηκε 458011 φορές)
Απάντηση #105
« στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 18:01:37 μμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

 

• ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

Όταν αλατίζουμε τις ντομάτες το αλάτι σιγά σιγά τραβάει το νερό τους, με αποτέλεσμα να μαραζώνουν και να νερώνει η ντοματοσαλάτα. Γι αυτό καλό είναι να την αλατίζουμε μόλις τη σερβίρουμε στο τραπέζι και όχι πιο πριν.

• ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΡΑΣΙΜΟ

Για να μη χύνεται το νερό όταν βράζουν τα μακαρόνια, προσθέστε λίγο λάδι, μία - δύο κουταλιές, στο νερό όταν βράζουν.

• ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΥΤΡΕΣ

Όταν φυλάμε πατάτες στην αποθήκη ή οπουδήποτε αλλού και δεν θέλουμε να βγάλουν γρήγορα φύτρες, βάζουμε ανάμεσά τους ένα μήλο. Θα καθυστερήσει για μεγάλο διάστημα το φύτρωμα των ριζών.

• ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ

Για να μην καίει στις σαλάτες το κρεμμύδι όταν είναι φρέσκο, το βάζετε σε νερό με αλάτι για αρκετή ώρα . Ύστερα το ξεπλένετε για να μην είναι αλμυρό !! Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να το φάνε και τα παιδιά ..

• ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Όταν προσθέτετε κρεμμύδια σε κάποιο φαγητό, πριν τα ρίξετε στο τηγανάκι αλατίστε το λάδι, που ήδη ζεσταίνετε (μην ξεχάσετε να βάλετε και λιγότερο αλάτι στο φαγητό) κι έπειτα ρίξτε τα κρεμμύδια. Δεν μαυρίζουν με τίποτα.

• ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΑ Νο1

Για να μην μυρίζει το κουνουπίδι κατά το βράσιμο ρίξτε στο νερό που βράζει μισό λεμόνι (με την φλούδα) ή ένα κοτσανάκι σέλινο!!!

• ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΑ Νο2

Κατά το βράσιμο του κουνουπιδιού, για να μην μυρίζει, μπορούμε να προσθέσουμε στην κατσαρόλα μια φέτα ψωμί.

• ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΑ Νο 3

Για να μην μυρίζει άσχημα το σπίτι όταν μαγειρεύετε κουνoυπίδι, βάλτε σε ένα κομμάτι βαμβάκι λίγο ξύδι και βάλτε το πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας που το μαγειρεύετε.

• ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΓΑΛΑ

Μπορούμε να βράσουμε το κουνουπίδι σε νερό μαζί με γάλα. Η μυρωδιά του θα εξαφανιστεί!!!

• ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

Επίσης για να αποφύγουμε την μυρωδιά του κουνουπιδιού μπορούμε να βάλουμε στο νερό που βράζει το κουνουπίδι, ένα κρεμμύδι .

• ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ

Για να διατηρήσετε τις μελιτζάνες στην κατάψυξη, τις τηγανίζετε πρώτα ελαφρά ή τις ζεματίζετε.

• ΜΠΑΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ

Πριν βάλετε τις μπάμιες στην κατάψυξη, πρώτα τις καθαρίζετε και τις ζεματίζετε ελαφρά ή απλώς τις καθαρίζετε και χωρίς να τις ζεματίσετε τις βάζετε στην κατάψυξη.

• ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑΨΙ

Βάλτε το γλύκισμα που πρόκειται να ψήσετε στη σωστή φόρμα ή ταψί, γεμίζοντάς το ως τα 2/3 του ύψους του. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλει ανάλογα με τις διαστάσεις του ταψιού ή της φόρμας. Η ίδια ποσότητα ζύμης, συγκεντρωμένη σε μια βαθιά, ψηλή φόρμα, χρειάζεται περισσότερο χρόνο ψήσιμο, από εκείνον που απαιτείται, για να ψηθεί απλωμένη σ' ένα πλατύ ρηχό ταψί.

• ΓΛΥΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Τα κέικ, τα παντεσπάνια ή άλλα ανάλογα γλυκίσματα, τοποθετούνται συνήθως μέσα στο φούρνο χαμηλά, στο κάτω ράφι έτσι, ώστε η επιφάνειά τους να φθάνει στη μέση του φούρνου. Τα κουλουράκια, οι κουραμπιέδες ή άλλα ανάλογα γλυκίσματα, τοποθετούνται στο μεσαίο ράφι του φούρνου και τα μπισκότα στο πιο ψηλό.

• ΚΑΦΕΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ

Είναι ιδανικό ένα χάρτινο σακουλάκι καφέ στο ψυγείο. Εξαφανίζει όλες τις ανεπιθύμητες μυρωδιές!

• ΑΣΧΗΜΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ Νο1

Αν κόψετε κρεμμύδια ή σκόρδα και μυρίζουν τα χέρια σας, πάρτε μια πρέζα ελληνικό καφέ και τρίψτε καλά τα χέρια σας.

• ΑΣΧΗΜΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ Νο2

Για να μην μυρίζουν τα χέρια σας (π.χ. κρεμμύδι, σκόρδο κτλ.)τρίψτε τα με μια λεμονόκουπα.

• ΑΡΩΜΑ ΚΑΦΕ

Βάλτε λίγη σκόνη ελληνικού καφέ στο ζεστό μάτι της κουζίνας για να φύγουν οι δυσάρεστες μυρωδιές από την κουζίνα σας. Να είστε σίγουροι ότι η κουζίνας σας θα γεμίσει ένα ευχάριστο άρωμα καφέ.

• ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ

Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες τις λαδώνουμε καλά με λάδι στα χέρια μας, κάνουν ωραία κρούστα!

• ΤΗΓΑΝΙΛΑ

Ήσασταν αφηρημένοι, ή, έστω, χάλασε ο απορροφητήρας. Τώρα; Φυσικά ανοίγετε τα παράθυρα, αλλά εκτός αυτού, κάψτε μέσα σε ένα σταχτοδοχείο φλούδες πατάτας και λεμονιού. Κάνουν καλύτερη δουλειά από όλα τα αποσμητικά χώρου στον κόσμο!

• ΣΦΙΧΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ

Αν θέλετε να γίνει πολύ σφιχτή η μαρέγκα δοκιμάστε την ώρα που χτυπάτε τα ασπράδια να ρίξετε δυο - τρεις σταγόνες λεμόνι ή ξύδι .Επίσης τα ασπράδια πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ότι το μπολ του μίξερ, το σύρμα και βέβαια τα ασπράδια δεν θα πρέπει να έχουν ίχνος κρόκου ή λίπους, αλλιώς δεν θα έχουμε αρκετή διόγκωση στη μαρέγκα. Ξεκινάμε το χτύπημα σε μάλλον χαμηλή ταχύτητα και μόλις αρχίσει να αφρίζει προσθέτουμε λίγο κρεμόριο(1/8 κ.γλ.) ή αν δεν έχουμε, 3-4 σταγόνες χυμό λεμόνι και χτυπάμε στην υψηλή ταχύτητα. Αν η συνταγή μας απαιτεί την προσθήκη ζάχαρης αρχίζουμε να τη ρίχνουμε κουταλιά- κουταλιά, ενώ το μίξερ δουλεύει και αφού η μαρέγκα έχει αρχίζει να ασπρίζει. Μια καλή μαρέγκα πρέπει να είναι σφιχτή και γυαλιστερή. Όταν σηκώσουμε αργά το σύρμα του μίξερ, να σχηματίζονται στο σημείο αυτό 2-3 μικρές "κορυφές" στην επιφάνειά της. Αν έχει στεγνή όψη, τότε την χτυπήσαμε πολύ και δεν θα ενσωματωθεί καλά στο μείγμα. Θυμηθείτε, ότι η μαρέγκα σε πολλά γλυκά αποτελεί βασικό παράγοντα διόγκωσης οπότε προσοχή στο πώς θα την ενσωματώσουμε στο μείγμα!!!

• ΚΙΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΠΟΛΩΝΕΖ

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στον κιμά και μια μελιτζάνα τριμμένη. Δίνει όγκο και γεύση στη σάλτσα.

• ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Για τις σαρδέλες ισχύει βέβαια και ότι για όλα τα ψάρια: Η ζωντάνια τους φαίνεται από τα βράγχια και το μάτι. Ειδικά όμως γι αυτές υπάρχει και ένα άλλο κριτήριο. Προσέχουμε να μην έχει σχηματιστεί μια κιτρινωπή ρίγα στα πλάγια.

• ΚΟΜΜΕΝΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Όλοι ξέρουμε πόσο εύκολο είναι να κόψει η μαγιονέζα... Αλλά ποτέ δεν είναι αργά: 1η Λύση: Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε 2-3 σταγόνες νερό και προσθέτουμε εκεί την κομμένη μαγιονέζα λίγη-λίγη ανακατεύοντας συνεχώς. 2η Λύση: Σε ένα γυάλινο μπολ ετοιμάζουμε ένα νέο μίγμα (στην ουσία δηλαδή φτιάχνουμε νέα μαγιονέζα) και μόλις αρχίσει να πήζει προσθέτουμε λίγη-λίγη την κομμένη ανακατεύοντας συνεχώς.

• ΣΑΛΤΣΑ PESTO

Για να γίνει πιο ελαφριά και πιο γευστική η σάλτσα pesto αντικαθιστούμε το μισό βασιλικό με μαϊντανό και επίσης το μισό κουκουνάρι με αμύγδαλο. Έτσι έχει μια γεύση πιο φίνα και συνάμα αρκετές θερμίδες λιγότερες.

• ΑΡΩΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Για να έχετε πάντα ένα ευχάριστο, διακριτικό και πάνω απ` όλα υγιεινό άρωμα στο σπίτι, σας χρειάζονται μόνο δύο δόσεις βανίλιας, που βάζουμε στα γλύκα, και η ηλεκτρική σας σκούπα. Ρουφήξτε τη σκόνη βανίλιας με τη σκούπα την ώρα που καθαρίζετε το σπίτι. Όταν τελειώσετε, το άρωμά της θα διαχέεται ευχάριστα παντού. Στα επόμενα σκουπίσματα δεν χρειάζεται να προσθέσετε ξανά βανίλια.

• ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΥΣΙΜΟ

Επειδή είναι λαχανικά που θέλουν πολύ καλό πλύσιμο ένας τρόπος να αποφύγεις την σπατάλη νερού και κόπου είναι να βάλεις τα φύλλα σε νερό μαζί με αρκετό ξύδι και αλάτι για αρκετή ώρα και μετά να τα ξεπλύνετε ελαφρά να φύγουν τα χώματα και... τα πτώματα των μικρών εντόμων.

• ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ

Για να βράσουμε τα λαχανικά στον ατμό τα βάζουμε στο ειδικό συρμάτινο καλαθάκι της κατσαρόλας. Βάζουμε τόσο νερό ώστε η επιφάνεια του (όταν κοχλάζει) να είναι μόλις 3 εκατοστά περίπου κάτω από τον πάτο του καλαθιού. Το καπάκι της κατσαρόλας πρέπει να είναι κλειστό. Στον ατμό τα λαχανικά διατηρούν περισσότερο τη "ζωντάνια" τους.

• ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Όταν μαγειρεύουμε γιαχνιστά λαχανικά στην κατσαρόλα (π.χ. φασολάκια, σπανάκι, λάχανο κ.λ.π.) για να παραμείνουν νόστιμα και τραγανά δίχως περιττά "ζουμιά" και την όψη του "νιανιά" θα πρέπει να τα σιγοβράζουμε μόνο με τους χυμούς τους και το χυμό της ντομάτας και αφού θα έχουν "πιει" τα υγρά τους, στη συνέχεια τα δοκιμάζουμε και μόνο εάν "κρατάνε" προσθέτουμε λίγο νερό, σιγοβράζουμε (στο 1 ½)και ξαναδοκιμάζουμε μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα.

• ΚΑΤΑΪΦΙ

Το κανταΐφι σας μαλάκωσε ; Τοποθετείστε το "μπαγιάτικο" κανταΐφι για ένα λεπτό σε φούρνο μικροκυμάτων.

• ΜΑΛΑΚΟ ΧΤΑΠΟΔΙ

Στο βράσιμο του χταποδιού βάλτε ένα φελλό κρασιού .Ο φελλός του κρασιού περιέχει ΤΑΝΙΝΗ . Θα κάνει το κρέας του μαλακό, χωρίς αυτό να βράσει πάρα πολύ.

• ΝΕΡΟΥΛΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Για να μην γίνει νερουλή η μαρμελάδα και να διατηρηθεί για πολύ καιρό, αφού την έχετε δέσει και είναι έτοιμη, βάλτε την σ` ένα ταψάκι και στον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία.

• ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ

Ρίξτε λοιπόν λίγο λάδι στο νερό που πρόκειται να ζεματίσετε τα αμπελόφυλλα, για να μην κολλήσουν. Έτσι θα απολαύστε τα ντολμαδάκια σας γρηγορότερα.

• ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΑ

Πριν ξεφλουδίσουμε τις ντομάτες τις βουτάμε για 3 - 4 λεπτά σε ζεστό (όχι καυτό) νερό. Ξεφλουδίζονται πολύ πιο εύκολα.

• ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Για να μην πιτσιλάει η μαρμελάδα κατά την ώρα του ψησίματός της, την βάζουμε (αντί στο μάτι της κουζίνας) σε ένα ταψί, και ανοίγουμε τον φούρνο και την ψήνουμε για αρκετή ώρα μέχρι να δέσει. Έτσι αποφεύγουμε τα πιτσιλίσματα. Γίνεται ακριβώς το ίδιο όπως στην κατσαρόλα.

• ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟΣ

Μπορούμε επίσης να κόψουμε στο μπλέντερ τον φρέσκο άνηθο ή τον μαϊντανό και να το βάλουμε μέσα στην κατάψυξη, αφού το κλείσουμε καλά σε μια σακούλα. Αν θέλουμε ο μαϊντανός ή ο άνηθος να διατηρήσουν και το χρώμα τους παράλληλα, αφού τα πλύνουμε και ψιλοκόψουμε, τα τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη αλειμμένη με βιτάμ soft.

• ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Για να αποφύγουμε το δάκρυσμα μόλις βγάλουμε το πρώτο (έξω έξω) φλούδι από το κρεμμύδι, το ραντίζουμε με ξύδι.

• ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Αν τυλίξετε τα πράσινα λαχανικά (μαρούλια, σαλάτες, άνηθο, μαϊντανό, βασιλικό κλπ, κλπ,) σε χαρτί κουζίνας και κατόπιν τοποθετηθούν σε σακουλίτσα στο ψυγείο, διατηρούνται τουλάχιστον για ένα μήνα με φρεσκάδα και ζωηρά χρώματα.

• ΤΣΟΦΛΙ ΑΥΓΟΥ

Το τσόφλι θα βγει ευκολότερα, αν αφού βράσετε το αυγό το αφήσετε 5-10 λεπτά μέσα σε ένα μπολ με νερό κρύο.

• ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

Για να καθαρίσουμε το κουνουπίδι, πρώτα το αφήνουμε 15 λεπτά σε κρύο αλατισμένο νερό για να φύγουν έντομα, κάμπιες και σαλιγκάρια. Μετά το πλένουμε.

• ΚΕΪΚ

Πολλές φορές το κέικ δεν φουσκώνει όπως θα έπρεπε λόγω κακότεχνου ψησίματος. Μερικές συμβουλές: Ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένος. Δεν ανοίγουμε ποτέ το πορτάκι στη μέση του ψησίματος. Αν μπει αέρας το πιο πιθανό είναι να ξεφουσκώσει. Μερικές φορές φταίει το ότι το πορτάκι μπάζει και χρειάζεται στεγανοποίηση.

• ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Για να μην κολλάνε μεταξύ τους τα μακαρόνια μπορούμε να ρίξουμε στο νερό μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

• ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΒΡΑΣΙΜΟ

Τα ζυμαρικά τα βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με πολύ νερό. Τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Ποτέ με μεταλλικό πηρούνι ή κουτάλα γιατί ρίχνει τη θερμοκρασία του βρασμού.

• ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ

Δοκιμάστε να προσθέσετε στο νερό την ώρα που βράζουν τα μακαρόνια ένα κρεμμύδι, δυο -τρεις σκελίδες σκόρδο και μερικά γαρύφαλλα!!!

• ΡΕΠΑΝΙ

Πρέπει να γνωρίζετε ότι το ρεπάνι (το άσπρο) καίει (συνήθως) και αυτό το κάνει υπέροχο. Αυτό που δεν γνωρίζετε (ίσως) είναι ότι το "κάψιμο" του ρεπανιού βρίσκεται ακριβώς κάτω από την φλούδα σε πολύ μικρή απόσταση από αυτήν και όσο πάμε προς το κέντρο του καρπού το κάψιμο εξασθενίζει. Άρα μην καθαρίζετε πολύ το ρεπάνι, σχεδόν να το ξεφλουδίζετε απλά (σαν τα καρότα).

• ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ανακατέψτε καλά 2 κ.γ.κρεμόριο,1 κ.γλ. σόδα(σε σκόνη) και 2 κ.γλ. κορνφλάουρ και είστε έτοιμοι!!! Προσοχή όμως. Δεν διατηρείται πολύ γι΄ αυτό χρησιμοποιείστε την σύντομα. Και όταν ετοιμάσετε το μίγμα του κέικ αμέσως στο φούρνο!

• ΣΠΥΡΩΤΟ ΡΥΖΙ

Αν θέλετε το ρύζι να γίνεται "σπυρωτό" την ώρα που το βράζετε προσθέτετε 3-4 σταγόνες λεμονάκι μυρωδάτο !

ΤΡΑΓΑΝΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ

Τηγανίζετε φέτες από μελιτζάνες, κολοκυθάκια, διάφορα σκληρά τυριά, αλλά όταν τα τηγανίζετε αυτά δεν είναι αρκετά τραγανά και έχουν και μια μικρή γεύση αλευριού; Δοκιμάστε το εξής: Αλευρώστε τα και μετά βουτήξτε τα σε μια γαβάθα με νερό. Τινάξτε ελαφρά για να φύγει το επιπλέον νερό και ρίξτε τα στο τηγάνι με το λάδι. Πιτσιλίζουν λίγο μεν αλλά γίνονται τραγανά, δεν ρουφούν λάδι, και είναι ιδιαίτερα εμφανίσιμα. Με τον τρόπο αυτό το λάδι στο τηγάνι μας παραμένει καθαρό (χωρίς υπολείμματα από αλεύρι) σε όσες τηγανιές και αν κάνουμε.

• ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή αλεύρι και φρυγανιά, όπου θα έχετε προσθέσει τα αγαπημένα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κλπ) και φυσικά αλάτι. Μετά βάλτε τις στο ταψί με το λάδι ή το βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.

• ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

Για να μην ξεραθούν οι πατάτες κατά το ψήσιμο στο φούρνο, τις αλείφουμε πριν με λάδι .

• ΤΣΙΓΑΡΙΣΜΑ

Η υψηλή θερμοκρασία καταστρέφει πολλές από τις ευεργετικές, για την υγεία μας, ιδιότητες του ελαιολάδου. Καλό είναι να αποφεύγουμε το τσιγάρισμα, ρίχνοντας λάδι μόνο στο τέλος του μαγειρέματος και κλείνοντας το μάτι της κουζίνας. Μετά από 5`λεπτά θα ανοίξουμε το καπάκι και θα σερβίρουμε. Μια μέση λύση είναι να τσιγαρίσουμε με ένα πολύ μικρό ποσοστό του λαδιού που θα χρησιμοποιούσαμε και το υπόλοιπο να το ρίξουμε πάλι στο τέλος.

• ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Αφού κόψετε σε φέτες και ξεπικρίσετε με χοντρό αλάτι τις μελιτζάνες, βουτήξτε τις για 5-10 λεπτά σε μπύρα. Θα "τραβήξουν" πολύ λιγότερο λάδι στο τηγάνισμα και θα γίνουν πιο ελαφριές.

• ΚΡΟΚΟΙ ΑΥΓΩΝ

Για να διατηρήσετε τους κρόκους αυγών, τοποθετήστε τους μέσα σε ένα ποτήρι νερό και μετά κατευθείαν στην κατάψυξη. Όταν θα χρειαστεί να τους χρησιμοποιήσετε, θα είναι αναλλοίωτοι.

• ΦΕΤΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Στις φέτες λεμόνι που έχουμε κομμένες, για να τις κρατήσουμε περισσότερο στο ψυγείο, απλά προσθέτουμε σόδα (όχι του φαγητού αλλά αναψυκτικό).

• ΜΥΔΙΑ

Τα φρέσκα μύδια ή είναι κλειστά ή κλείνουν μόλις ενοχληθούν. Όσα δεν κλείνουν και όσα είναι σπασμένα πρέπει να τα πετάξετε. Πετάξτε επίσης όσα δεν ανοίξουν κατά το βράσιμο ή το άχνισμα. Δεν θα πρέπει να "απαιτήσετε" τέτοια συμπεριφορά από τα κατεψυγμένα μύδια.

Πηγή https://fourtounis.gr
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #106
« στις: Σεπτέμβριος 22, 2009, 09:46:10 πμ »
dramar Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Μηνύματα: 12
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Λοιπόν είπα και 'γω να ανοίξω ένα θέμα που με απασχολεί πολύ.Οι περισσότερες-οι από μας κρατάμε δικό μας νοικοκυριό,πάνε οι καλοί καιροί που για όλα είχαμε τη μαμά μας....Θα ήθελα λοιπόν να με βοηθήσετε λίγο με τους λεκέδες και πως βγαίνουν,εκτός της βοήθειας του διαβολάκου του λεκέ(είναι ακριβό προϊόν και ψιλοφθείρει τα υφάσματα).
Ας πούμε για παράδειγμα πως βγαίνει η δυνατή κόλλα από τα υφάσματα?Πως ένα άσπρο ύφασμα που έχει μαυρίσει το ξανακάνουμε άσπρο χωρίς να επιρρεάσουμε τα υπόλοιπα χρώματα(σχέδια)?Ή ακόμα και τα χρωματιστά πως τα κάνουμε πιο ζωντανά όταν έχουν μαυρίσει από άλλα ρούχα?
Αυτά και άλλα πολλά είναι που δεν ξέρω κάνα τρόπο για να τα κάνω.......Βοηθήστε με λίγο σας παρακαλώ και πείτε μου και άλλα κόλπα για άλλους λεκέδες που ξέρετε και δεν αναφέρθηκαν πιο πάνω...
Φιλιά! Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #107
« στις: Σεπτέμβριος 22, 2009, 10:08:43 πμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
ριξε μια ματια https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_bridge&brid=106&Itemid=0&topic=701.0
το ειχαμε ξανασυζυτησει το θεμα
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #108
« στις: Σεπτέμβριος 22, 2009, 14:42:48 μμ »
dramar Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Μηνύματα: 12
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Αχ δεν το ήξερα σε ευχαριστώ πολύ giota.Φιλιά!! Χαμόγελο
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 22, 2009, 14:44:35 μμ από dramar » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #109
« στις: Οκτώβριος 01, 2009, 15:19:26 μμ »
marylou Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 763
Μέλος από: Μάρ, 2009

Προφίλ
Μήπως ξέρει κανείς να μου πεί πως φεύγει ο λεκές απο σοκολάτα απο μακό μπλουζάκια... έχω δοκιμάσει και το διαβολάκο του λεκέ και το Achee Gentile και το απορρυπαντικό για τα πιάτα αλλά δεν έχει το επιθυμιτό αποτέλεσμα....
Καταγράφηκε
                 Πίσω απο τα σύννεφα.... ο ήλιος πάντα θα λάμπει !!!
 
Απάντηση #110
« στις: Οκτώβριος 01, 2009, 17:39:01 μμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
Μαράκι για δες εδώ (έιναι λίγο παρακάτω αλλά είναι ωραίες συμβουλές)


Καφές

Έπεσε σε λευκά ρούχα καφές;

Περάστε το λεκέ με διάλυμα από ξίδι και οινόπνευμα. (δοκιμάστε το και σε άλλο χρώμα αλλά βεβαιωθείτε πρώτα αν ξεβάφει).

Σκουριά

Το λευκό σας μπλουζάκι λερώθηκε με σκουριά;

Τοποθετήστε στο λεκέ μια φέτα λεμόνι (αφού πρώτα την ξεφλουδίσετε), από πάνω βάλτε ένα λευκό πανάκι και στη συνέχεια σιδερώστε με τόσο καυτό σίδερο ώστε να μην καεί. Αν ο λεκές επιμένει, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία.

Ασημικά

Μαύρισαν τα ασημικά σας;

Μπορείτε να α) τα βουτήξετε σε σπόρους πεπονιού β) τα τρίψετε μαλακά με ένα στεγνό σφουγγαράκι και λίγη ζάχαρη Μετά πλύνετε τα και σκουπίστε τα.

Γρασίδι

Ρούχα με λεκέδες από γρασίδι;

Περιχύστε τα με μπλε οινόπνευμα και στη συνέχεια πλύνετε τα.

Μελανί

Έπεσε στη μπλούζα σας μελανί;

Αν είναι από στυλό διαρκείας, τρίψτε το σημείο του λεκέ με το εσωτερικό μιας φλούδας από μπανάνα ή με κρύο γάλα και μετά πλύνετε τη μπλούζα στο χέρι. Εάν το ρούχο είναι λευκό, μουλιάστε το ρούχο σε χλωρίνη και τρίψτε το.
Εάν η μπλούζα σας είναι χρωματιστή, αφήστε τη να μουλιάσει πολλές ώρες σε χλιαρό γάλα και μετά πλύνετε τη με νερό που μέσα θα στύψετε λεμόνι.
Για συνθετικά υφάσματα, δοκιμάστε να τρίψετε το λεκέ με στιμένη λεμονόκουπα


Σάλτα´´

Ρούχα με λεκέδες σάλτας;

Αφήστε το ρούχο σας να μουλιάσει για μια περίπου ώρα σε ζεστό νερό με γλυκερίνη (θα την προμηθευτείτε από super market ή φαρμακείο) και ο λεκές θα εξαφανιστεί.

Τσίχλα´´

Κόλλησε τσίχλα;

Βάλετε το ρούχο στην κατάψυξη, έτσι ώστε η τσίχλα παγώσει και να σπάσει σε κομματάκια.

Παγωτό

Λερώθηκε η βαμβακερή μπλούζα σας παγωτό γεύση σοκολάτας;

Τρίψτε το λεκέ με αλατισμένο νερό.

Λεκές

Λεκές από κραγιόν:

Μην το τρίψετε, αν πρώτα δεν απλώσετε στο σημείο του λεκέ με γαλάκτωμα προσώπου ή λευκό οινόπνευμα κι μετά πλύνετε το

Κρεμάστρες

Τα λεπτά ρούχα γλιστρούν από τις κρεμάστρες;

Μπορείτε να κολλήσετε στις κρεμάστρες σας μια λωρίδα από βελούδο, ένα κομμάτι αφρολέξ ή οτιδήποτε, κολλάει πάνω το ύφασμα χωρίς να το φθείρει & δε θα γλιστράει.

Δέρμα

Για δέρματα σαν καινούρια (πχ. Τσάντα)

Αλείψτε το με ένα πανάκι νοτισμένο με γάλα, αφήστε την μετά να στεγνώσει και γυαλίστε με ένα μάλλινο πανάκι.

Πλύσιμο

Πώς δε θα ξεβάψει στο πλύσιμο ένα βαμβακερό ύφασμα;

Πριν τη βάλετε για πλύσιμο, αφήστε τη να μουλιάσει για μία ώρα σε χλιαρό αλατόνερο. Μπορείτε να το πλύνετε και στο πλυντήριο.

Παπούτσια

Πώς δεν γλιστρούν τα Παπούτσια;

Τρίψτε τις σόλες τους με ένα κομμάτι γυαλόχαρτο.

πόδια

Για να ξυρίσετε τα πόδια σας μπορείτε αντί για σαπούνι να χρησιμοποιήσετε μαλακτική κρέμα μαλλιών. Έτσι τα πόδια σας δεν θα ξεραθούν ώστε να χρειάζονται ενυδατική κρέμα.

φερμουάρ

Πώς να ξεκολλήσω το φερμουάρ;

Περάστε το με τη μύτη ενός μολυβιού.

Πώς να καθαρίσω τα ρούχα μου από μπογιά;

Ρίξετε αρκετό λευκό ξίδι περιμένετε για λίγα λεπτά και πλύνετε τη με χλιαρό νερό, στο οποίο έχετε ρίξει αρκετό λευκό ξίδι.

Πώς να ανοίξω τα καινούργια μου παπούτσια που με στενεύουν;

Δώστε να τα φορέσει ένα άτομο που φοράει μεγαλύτερο νούμερο ή δοκιμάστε να τα φορέσετε με υγρές κάλτσες, ή γεμίστε τα με βρεγμένες εφημερίδες και αφήστε το αρκετές ώρες.

Σας λύνονται τα κορδόνια;

τα βρέξετε με λίγο νερό.

Πως φεύγει η κιτρινίλα από τα ρούχα;

Αφού τα πλύνετε και στεγνώσουν βουτηχτέ τα σε νερό 5 λίτρα όπου έχετε διαλύσει οξυζενέ (5 κουταλιές 12Ο ).

Πώς να αφαιρέσω την πίσσα από την πετσέτα;

Πριν τις βάλετε στο πλυντήριο, τρίψτε την περιοχή με βαζελίνη ή λάδι Johnson

Πώς να αφαιρέσω την πίσσα από την βάρκα;

Τρίψτε την περιοχή με ασετόν βαζελίνη ή λάδι Johnson

Το δερμάτινο σας γέμισε φουσκάλες από νερό;

Καλύψτε το μ’ ένα ελαφρύ πανί και σιδερώστε το με το σίδερο ατμού.

Λεκές από λάδι;

Πριν να το βάλετε στο πλυντήριο τρίψετε με λίγο απορρυπαντικό για τα πιάτα.

Για πιο μαλακά ρούχα;

Ξεβγάλετε με διάλυμα νερού και λίγη σόδα φαγητού ή ξύδι.

Για ασημικά καθαρά

Τρίψτε τα με στάχτη από τζάκι, ή με σόδα φαγητού.

Κάτι ξέβαψε στο πλυντήριο και έβαψε τα ρούχα σας.

Ξαναπλύνετε τα σε πιο χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτοντας στο απορρυπαντικό λίγη σόδα φαγητού.

Λεκέδες σε δέρμα;

Ταμπονάρετε το με λίγη ψίχα ψωμιού.

Γυαλάδα στα ρούχα σας;

Τρίψτε τα υπομονετικά με στεγνή ελαφρόπετρα και στη συνέχεια σιδερώστε βάζοντας πάνω από το ύφασμα ένα υγρό πανί. Γι να μην κάνουν γυαλάδα στα ρούχα σας να τα σιδερώνετε με ένα υγρό πανί.

Πως ζωντανεύει το μαύρο χρώμα;

Βουτήξτε το ρούχο σε ζεστό νερό που έχει βράσει σπανάκι.

Αφαιρέσετε τους λεκέδες από τα καστόρινα ρούχα σας;

Τρίψτε την ανάποδη πλευρά του υφάσματος μισό κρεμμύδι και ο λεκές θα βγει.

Πως θα ξεμπερδέψω τα διάφορα χρυσαφικά μου;

Πασπαλίστε τα με ταλκ και οι κόμποι θα λύσουν αμέσως.

Λεκέδες από μούχλα;

Βουτήξτε το λεκέ μέσα σε γάλα που βράζει και ξεπλύνετε.

Δε βγαίνει το δαχτυλίδι σας;

αλείψετε με οποιαδήποτε κρέμα ώστε να γλιστράει ή σαπουνίστε το δάχτυλο σας.

Πως δε θα θαμπώσει η μάσκα ψαρέματος;

Αν πριν την ρίξετε στο νερό χρησιμοποιήσετε σάλιο για να την αλείψετε ή πατάτα.

Τα ασημένια ή μπρούτζινα κοσμήματα σας κάνουν αλλεργία ή αφήνουν σημάδια;

Περάστε τα με διάφανο βερνίκι νυχιών.

Λεκέδες από σοκολάτα σε μάλλινα ή μεταξωτά;

Τρίψτε το ελαφρά σε νερό που πριν έχετε διαλύσει αμμωνία φαγητού.


Λεκέδες από σοκολάτα σε συνθετικά ή άλλα υφάσματα;

Τρίψετε το λεκέ με χυμό λεμονιού.


Λεκέδες από σκουριά;

τρίψετε τα σημεία των ρούχων που λερώθηκαν με χυμό φρέσκιας ντομάτας κι μετά τα ξεπλύνετε.

Βαζελίνη για αναζωογόνηση.

Απλώστε λίγη βαζελίνη τρίψτε με ένα πανάκι, ώσπου να γυαλίσουν.

Λεκέδες γενικά

Προσπαθήστε νε τους αφαιρέσετε πλένοντας με αποσταγμένο νερό.

Πώς να κολλήσω στρας στα ρούχα μου;

Με διαφανές μανό για τα νύχια,

Πώς να στερεώσω τα κουμπιά στα πουκάμισα;

περάστε ένα στρώμα άχρωμου βερνικιού ανάμεσα στο κουμπί και στο ύφασμα με προσοχή για να μην κολλήσει όλο το κουμπί.

Το πουλόβερ σας αφήνει χνούδι;

βάλτε το για μερικές ώρες στην κατάψυξη. μέσα σε μια νάιλον σακούλα.

Λεκέδες από αίμα;

Τρίψτε με κρύο νερό.

Τρίζουν οι πόρτες;

Αλείψτε τα ςςςς με ένα βαμβάκι που έχετε βουτήξει σε λάδι

Νερό στο ρολόι χεριού;

Αφήστε το όλη νύχτα κάτω από ένα αναμμένο πορτατίφ.

Μπήκαν τα ρούχα σας στο πλύσιμο;

Γεμίστε μια λεκάνη με νερό και ρίξτε λίγο μαλακτικό. Αφήστε το ρούχο στο νερό τουλάχιστον 12 ώρες πριν ξεβγάλετε.

Πως δεν θα ξεχειλώσουν τα ρούχα μου;

Μην κρεμάτε τα ρούχα που έχουν ευαισθησία σε απλώστρα αλλά απλώνετε τα σε επίπεδη επιφάνεια πάνω σε πετσέτες.

Μυρίζουν τα παπούτσια σας;

Ρίξτε μέσα μαγειρική σόδα και αφήστε τα για 12 ώρες τουλάχιστον τινάξτε τα και φορέστε τα.

Μυρίζουν τα πόδια σας;

Ρίξτε μέσα σε χλιαρό νερό μια γαλάζια πέτρα και κάντε ποδόλουτρο για λίγες μέρες.

Λεκές από κόλα;

πλύνετε το ρούχο με πολύ κρύο νερό, τρίψτε το με αμμωνία φαγητού.

Πηγή polixeri
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #111
« στις: Οκτώβριος 22, 2009, 09:13:54 πμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
 >Αν τρίψουμε τα δερμάτινα γάντια μας με ψίχα ψωμιού, θα καθαρίσουν και θα αποκτήσουν λάμψη.

>Για το πλύσιμο των μάλλινων και ευαίσθητων ρούχων, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαμπουάν " 2 σε 1". Η μαλακτική κρέμα που περιέχει θα φροντίσει απαλά τα ρούχα μας.

>Για να βγάλουμε τσίχλα που κόλλησε στο χαλί, βάζουμε πάνω παγάκια και την ξεκολλάμε με ένα μυτερό μαχαίρι. Μετά τρίβουμε το χαλί με βούρτσα για να επανέλθει το τέλος.

>Για να διαπιστώσουμε αν τα αυγά είναι φρέσκα, γεμίζουμε ένα μπωλ με κρύο νερό και βάζουμε μέσα τα αυγά. Όσα αυγά βυθιστούν, είναι φρέσκα. Όσα επιπλέουν δεν είναι.

>Για να υπολογίσουμε σωστά τις μερίδες των γλυκών που θα χρειαστούμε, αν έχουμε γιορτή ή τραπέζι, πρέπει να ξέρουμε ότι: 500 γρ. παγωτού δίνουν 6 μερίδες, 600 γρ. ζελέ δίνουν 6 μερίδες, μία τούρτα παγωτό του κιλού δίνει 12 μερίδες και ένα κέικ του κιλού 24 φέτες.

>Μπορούμε να διατηρήσουμε για πολλούς μήνες ξύσμα πορτοκαλιού, αν το φυλάξουμε μέσα σε βαζάκι που κλείνει ερμητικά προσθέτοντας ζάχαρη ή κονιάκ.

>Όσοι έχουν προβλήματα τριχοφυΐας, πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους. Τροφές πλούσιες σε ζωικά λίπη και πρωτεΐνες επιβαρύνουν το πρόβλημα.

>Μπορούμε να φυλάξουμε τα κεφτεδάκια μας στην κατάψυξη, χρησιμοποιώντας τις πλαστικές θήκες των αυγών, αφού τις πλύνουμε σχολαστικά.

>Όταν κάνουμε δίαιτα πρέπει να πίνουμε πολύ χυμό πορτοκαλιού.

>Τα ταλαιπωρημένα πατώματα της κουζίνας και του μπάνιου θα καθαρίσουν και θα λάμψουν αν στο νερό σφουγγαρίσματος διαλύσουμε λίγη αμμωνία.

>Για να αφαιρέσουμε τα κεριά από τα κηροπήγια, χωρίς να προκαλέσουμε ζημιές, τα βουτάμε για λίγη ώρα σε λεκάνη με καυτό νερό.

>Για να απομακρύνουμε άσχημες μυρωδιές από το σφουγγαράκι της κουζίνας, το βάζουμε σε διάλυμα από νερό χονδρό αλάτι και σόδα.

>Αν λεκιάσει το λευκό λινό τραπεζομάντηλο με κόκκινο κρασί, το αντίδοτο είναι το λευκό κρασί. Ρίχνουμε αμέσως πάνω στο λεκέ λίγο λευκό κρασί, και το τρίβουμε.

>Για να μην μαυρίζουν γρήγορα τα ασημένια μαχαιροπίρουνα, βάζουμε μέσα στο κουτί ή στο συρτάρι που τα φυλάμε λίγη καμφορά.

>Τα σκόρδα μας θα διατηρηθούν πολύ αν τα φυλάξουμε σε βαζάκι που κλείνει ερμητικά στο ψυγείο. Επίσης μπορούμε να καθαρίσουμε τα σκόρδα και να βάλουμε τις σκελίδες μέσα σε βάζο που κλείνει ερμητικά με λάδι.

>Αν πεταχτεί λάδι από το τηγάνι και μας κάψει, βάζουμε αμέσως πάνω στο κάψιμο κομμένη πατάτα, ή ντομάτα.. Θα ανακουφιστούμε αμέσως.

>Ένα αναμμένο κερί, απομακρύνει την μυρωδιά του κομμένου κρεμμυδιού.

>Για να κρατήσουμε τις μπότες μας όρθιες, τοποθετούμε στην καθεμία από δύο περιοδικά τυλιγμένα σε ρολό.

>Για να δούμε αν η μαγιά μπύρας που έχουμε είναι ενεργή, ρίχνουμε ένα μικρό κομματάκι σε νερό που βράζει. Αν αφρίσει είναι εντάξει.

>Για να διατηρηθούν τα ασπρόρουχά μας καλλίτερα, πριν τα φορέσουμε, τα βάζουμε να μουλιάσουν για ένα βράδυ σε νερό όπου έχουμε διαλύσει χονδρό αλάτι.

>Εάν τα χρώματα των χαλιών μας έχουν χάσει τη ζωντάνια τους, τα περνάμε με βούρτσα βουτηγμένη σε ξύδι ή σε μίγμα νερού και αμμωνίας.

>Αν τρίβουμε τα δόντια μας με σόδα και νερό θα γίνουν πιο άσπρα.

>Για να αφαιρέσουμε εύκολα ετικέτες από βάζα ή χαλκομανίες από πλακάκια, βρέχουμε καλά με λευκό ξύδι. Αφήνουμε να μουλιάσουν καλά και κατόπιν ξεκολλάμε.

>Για να βγάλουμε εύκολα την φλούδα από τα καρύδια, τα βυθίζουμε για αρκετή ώρα σε ζεστό γάλα.

>Για να βγάλουμε εύκολα λεκέδες από κερί σε ύφασμα, βάζουμε κάτω από το λεκέ ένα κομμάτι από χαρτοσακούλα ή εφημερίδα διπλή, ένα κομμάτι χαρτοσακούλα πάνω από το λεκέ και σιδερώνουμε. Αν το χαρτί λαδώσει το αλλάζουμε, μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.

>Για να γυαλίσουμε παλιά ασημένια κοσμήματα, τα τρίβουμε με ψίχα ψωμιού ή με σόδα.

>Ενα καλό λευκαντικό για τα ασπρόρουχά μας είναι μία λεκάνη με βραστό και φετάκια λεμονιού.

>Αν στα πλακάκια μας υπάρχουν ίχνη κόλας από αυτοκόλλητες κρεμάστρες, ζεσταίνουμε το μέρος με το πιστολάκι των μαλλιών και μετά τρίβω με καθαρό οινόπνευμα.

Πηγή web all info
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #112
« στις: Οκτώβριος 22, 2009, 10:01:18 πμ »
marylou Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 763
Μέλος από: Μάρ, 2009

Προφίλ
Μαράκι μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πολλές και πολύτιμες τεχνικές που αναφέρεις. inlove
Καταγράφηκε
                 Πίσω απο τα σύννεφα.... ο ήλιος πάντα θα λάμπει !!!
 
Απάντηση #113
« στις: Οκτώβριος 22, 2009, 10:38:52 πμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
πολυ καλο Μαρια up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #114
« στις: Οκτώβριος 27, 2009, 11:18:09 πμ »
marylou Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 763
Μέλος από: Μάρ, 2009

Προφίλ
Μια ερώτηση θέλω να κάνω, μήπως ξέρετε πώς μπορώ να καθαρίσω το σίδερο απο άλατα γιατί μου έχει ψιλοβουλώσει και δεν αποδίδει ... Λύπη
Καταγράφηκε
                 Πίσω απο τα σύννεφα.... ο ήλιος πάντα θα λάμπει !!!
 
Απάντηση #115
« στις: Οκτώβριος 27, 2009, 15:56:04 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Λοκικα αμα το γεμισεις με νερο ανακατεμενο με ξυδι και το αφησεις λιγες ωρες και μετα το αναψεις να φυγει ολο το υγρο με τον ατμο θα καθαρισει...
Εγω ετσι θα εκανα νομιζω..
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #116
« στις: Οκτώβριος 27, 2009, 16:52:09 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ

>Μπορούμε να φυλάξουμε τα κεφτεδάκια μας στην κατάψυξη, χρησιμοποιώντας τις πλαστικές θήκες των αυγών, αφού τις πλύνουμε σχολαστικά.


Πολύ έξυπνο και πρακτικό !!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #117
« στις: Οκτώβριος 29, 2009, 11:45:43 πμ »
marylou Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 763
Μέλος από: Μάρ, 2009

Προφίλ
Μαργαρίτα το είχα κάνει αυτό μια φορά αλλά ήταν τόσο έντονη η μυρωδιά του ξυδιού και μετέπειτα που ήταν απελπισία .. νόμιζα ότι τα ρούχα μύριζαν ξύδι.. λέτε να το δώσω για service ?γιατί βρε παιδί μου 1 χρόνο το έχω και το είχα χρυσοπληρώσει... κάτι υπάρχει δεν μπορεί...
Καταγράφηκε
                 Πίσω απο τα σύννεφα.... ο ήλιος πάντα θα λάμπει !!!
 
Απάντηση #118
« στις: Οκτώβριος 29, 2009, 12:06:39 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Δεν εννοω να σιδερωσεις με το ξυδι μεσα..
Θα το αφησεις με το ξυδι ενα βραδυ και το αλλο πρωι θα το ζεστανεις και θα πατας τον ατμο να φυγει ολο το νερο με το ξυδι απο μεσα.
Μετα ξαναγεμισε το αλλες 2 φορες με σκετο νερο και πατα το να εξατμιστει και να καθαρισει.
Ενναλλακτικα και η σοδα σε σκονη κανει την ιδια και ισως και καλυτερη δουλεια για δοκιμασε.
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #119
« στις: Οκτώβριος 29, 2009, 14:19:53 μμ »
caramela Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 387
Μέλος από: Μάι, 2009

Προφίλ
εγω παντως εχω βαλει και viakal αραιωμενο με νερο κι εκανε δουλεια.θελει καλο ξεβγαλμα ομως.
ομως αν το εχεις μονο 1 χρονο ισως να το καλυπτει και η εγγυηση Φιλί
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 » Πάνω