GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 25, 2024, 10:02:22 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  προφιτερολ
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: προφιτερολ  (Αναγνώστηκε 14349 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Ιανουάριος 02, 2008, 10:27:18 πμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
'Εχεις σίγουρη συνταγή για το σου; Κατά τύχη το πετυχαίνω, δεν το' χω κάνει κτήμα μου ακόμα...
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #16
« στις: Ιανουάριος 02, 2008, 10:46:50 πμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
θα μας δώσεις τη συνταγή της μαμα σου  Απορία Απορία Απορία Απορία
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #17
« στις: Ιανουάριος 02, 2008, 11:19:18 πμ »
elie Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Αρχοντία η Rena δεν είχε δώσει συνταγή για σου; Κάτι τέτοιο θυμάμαι... και μάλιστα έλεγε ότι ήταν εύκολη.
Εγώ έχω χρόνια να φτιάξω, θυμάμαι ότι είχα κάνει τη συνταγή της Βέφας και ήταν καλή.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #18
« στις: Ιανουάριος 02, 2008, 14:15:15 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Συνταγή για σου (εύκολη κατά τη γνώμη μου)
1/2 φλ.τσαγιού βούτυρο φρέσκο
1 φλ.τσαγιού νερό
Αλάτι ελάχιστο
1 φλ. τσαγιού αλεύρι σκληρό (ή και για όλες τις χρήσεις)
4 αυγά

Βράζετε σε μικρή κατσαρόλα το βούτυρο με το νερό και το αλάτι. Ρίχνετε μονομιάς όλο το αλεύρι κι ανακατεύετε γρήγορα με ξύλινη σπάτουλα και μέχρι να μαζευτεί σαν σε μπάλα η ζύμη. Τραβάτε απ τη φωτιά, αφήνετε να περάσουν 5 λεπτά και προσθέτετε τ αυγά ένα ένα ανακατεύοντας καλά. Η διαδικασία της πρόσθεσης των αυγών μπορεί να γίνει σε μιξερ ωστε να γίνει ακόμα πιο απαλή η ζύμη.
Με κορνέ ή με κουτάλι βάζετε μικρή ποσότητα ζύμης σε λαμαρίνα φούρνου στρωμένη με χαρτί φούρνου. Ψήνετε τα σου σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για 35 λεπτά (μέχρι να χρυσίσουν). Ανοίγετε το φούρνο, τα τρυπάτε με μαχαίρι να φύγει ο ατμός και τα ξαναψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά ακόμα ή μέχρι να ροδίσουν καλύτερα.
Τα γεμίζετε με ό,τι θέλετε, αφού τα κόψετε στη μέση. Αν θέλετε όμως τα φυλάτε και στην κατάψυξη για πολύ καιρό. Αποψύχονται ταχύτατα και είναι τραγανά όπως μόλις ψήθηκαν.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #19
« στις: Ιανουάριος 02, 2008, 21:52:22 μμ »
Melenia Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 31
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Nena, και εγω αυτη ακριβως την συνταγη εχω για τα σου.  Στο ψυσιμο λιγο αλλαζει.  Τα δικα μου τα κανω μικρουτσικα και ταψηνω στους 200 για 15 λεπτα και 30 λεπτα στους 180.  Παντως το μυστικο, οπως λες , ειναι να ξεραθουν καλα καλα. 

Αρχοντια, καποτε εφτιαχνα και εγω την κουλουρα απο σου που προτεινεις (και φοβερη μαγκια σου που το βαζεις στην φορμα του κεικ!  Εγω το εκανα στρογγυλο ετσι με το κορνε μονο) και ηθελε πολυ υπομονη στο ψησιμο για να ξεραθει καλα.

Το προφιτερολ της μαμας μου ειναι τα σου, οπως τα λεει η Νενα και κρεμα ζαχαροπλαστικης και κουβερτουρα.  Ιδου

1λιτρο γαλα
200γρ ζαχαρη
120 γρ αλευρι
4 αυγα
1 φακελλακι βανιλια
50 γρ βουτυρο
300γρ κουβερτουρα

Ζεσταινω το γαλα μεχρι να φτασει σε σημειο βρασμου. Συγχρωνως, χτυπαω με το συρμα ολα τα υπολοιπα υλικα εκτος απο το βουτυρο  σε ενα μεγαλο μπωλ. Προσθετω και το καυτο γαλα λιγο-λιγο (για να μην κοψουν τα αυγα). Οταν εχω προσθεσει ολο το γαλα, αναποδογυριζω το μιγμα στην κατσαρολα και βραζα σε σιγανι φωτια ανακατευοντας συνεχεια με το συρμα (χωρις ομως να ξυνω και τον πατο της κατσαρολας - παντα μου κολλαει λιγο). Οταν δεσει η κρεμα την αναποδογυριζω σε καθαρη κατσαρολα και προσθετω και το βουτυρο.  Aνακατευω καλα για να λιωσει το βουτυρο.  Χωριζω περιπου 5-10 μεγαλες κουταλιες κρεμα σε μπωλακι και κολλαω μεμβρανη στην επιφανεια για να μην πιασει πετσα.  Στην υπολοιπη κρεμα ριχνω την κουβερτουρα κομμενη κοματακια η καλυτερα τριμενη στον χοντρο ρεντρε.  Με την ζεστη της κρεμας η κουβερτουρα λιωνει.  Κολλαω παλι μεμβρανη και αφηνω στην ακρη.  Οταν κρυωσουν οι κρεμες συναμολογω το προφιτερολ.  Γεμιζω με κορνε η κουταλακι τα σου με την ασπρη κρεμα.  Βαζω λιγη σοκολατενια κρεμα στο μπωλ, αραδιαζω μερικα σου, παλι κρεμα, παλι σου μεχρι να τελειωσουν ολα.  στολιζω με αμυγδαλακι φιλε λιγο καβουρδισμενο.  Καλη φαση ειναι να ανακατεψεις και μισο ποτηρακι μπραντι στην σοκολατενια κρεμα πριν αρχισεις την συναρμολογηση.  Η μαμα μου δεν το κανει, αλλα εμενα μου αρεσε η σπιρταδα.  αυτααααα
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #20
« στις: Ιανουάριος 03, 2008, 11:39:12 πμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
ευχαριστουμε για την συνταγη  Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #21
« στις: Ιανουάριος 03, 2008, 13:47:57 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Στο ψήσιμο πρέπει να την πατάω, όταν δεν μου πετυχαίνει. Η συνταγή που έχω είναι 2/1 η αναλογία νερό/αλεύρι. 1/1 μου πήζει πολύ και δεν γυρνάει μετά να ανακατέψω τα αυγά.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #22
« στις: Ιανουάριος 03, 2008, 17:46:49 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
κι εγω μια φορα που εκανα τα σου απ την συνταγη του
greekmasa στο ψησιμο δεν πετυχαν  Στριφογύρισμα ματιών
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #23
« στις: Ιανουάριος 03, 2008, 18:40:56 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
να σας πω για τα σου επειδη τα φτιαχνω αρκετα συχνα με τη συνταγη που εχω δωσει σουδακια με μους σολωμου στις συνταγες μπουφες.
τα οποια ιδια χρησιμοποιω και οταν προκειται για γλυκο οτι το μυστικο στα σου ειναι σιγουρα στο ψησιμο.
συμφωνα με συμβουλες της μαμας ενα σου ειναι επιτυχημενο οταν πετυχουμε να ειναι φουσκωτο και αφρατο αλλα μεσα οσο γινεται πιο κουφιο για να γινει αυτο θελουν ψησιμο αρχικα σε πολυ δυνατο φουρνο 210 βαθμους ωστε να φουσκωσουν οσο γινεται περισσοτερο για κανα πενταλεπτο  και μετα χαμηλωνουμε.
γιωτα μου δεν ξερω αν εκανες τη δικη μου συνταγη αν οχι δοκιμασε την ειναι σιγουρα δοκιμασμενη παντως την πρωτη φορα που και εγω δεν ηξερα για το φουρνο και εμενα μου ειχαν βγει πολυ νοστιμα αλλα σαν πιτακια πλατια.
φιλακια
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #24
« στις: Ιανουάριος 03, 2008, 21:45:26 μμ »
Melenia Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 31
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Το προφιτερολ ειναι το αγαπημενο οικογενειακο μας γλυκο.  οποτε πολυ την ευχαριστιεμαι αυτη την κουβεντα (εχω και λιγο χρονο παραπανισιο τωρα τελευταια).  Λοιπον Αρχοντια, λεω να την δοκιμασης την συνταγη της Νενας.  Οντως γινεται πολυ σφιχτο και θελει υπομονη στο ανακατεμα.  Ριχνεις το πρωτο αυγο και ανακατευεις σαν τρελη: γρηγορα γρηγορα να μην κοψει.  Η ζυμη θα ειναι πολυ σφιχτη, μετα το τεταρτο αυγο λιγο μαλακωνει (αλλα οχι πολυ).  αυτααααα
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #25
« στις: Ιανουάριος 04, 2008, 14:09:43 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
οχι Μαργαριτα δεν εκανα την δικη σου συνταγη,
εκανα τη συνταγη για τα σου της Νενα  Απορία Απορία
αλλα τρελαινομαι για προφιτερολ Γλώσσα Γλώσσα
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 Πάνω