GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Δεκέμβριος 03, 2022, 08:30:22 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Συντήρηση χυμού λεμονιού
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Συντήρηση χυμού λεμονιού  (Αναγνώστηκε 20991 φορές)
« στις: Μάρτιος 15, 2011, 11:46:59 πμ »
Soultana Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 23
Μέλος από: Δεκ, 2008

Προφίλ
Θα ήθελα να σας ρωτήσω πως αλλιώς μπορώ να συντηρήσω χυμό λεμονιού, εκτός από την κατάψυξη. Έχω πολλά λεμόνια από τον κήπο μας και δεν νομίζω να κρατήσουν για πολύ ακόμα οπότε ψάχνω μεθόδους για να έχω έτοιμο χυμό όλο το καλοκαίρι. Για το ξύσμα, βρήκα μια τεχνική με κονιάκ στο site και σκέφτομαι να την δοκιμάσω. Όλες οι ιδέες είναι καλοδεχούμενες  Σαρκασμός
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Μάρτιος 15, 2011, 13:24:19 μμ »
Katerina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να βάλεις το χυμό τους σε παγοκυψέλες, και να τις παγώσεις στην κατάψυξη, όπως κάνουμε και με τους σπιτικούς ζωμούς. Όποτε χρειάζεσαι λεμόνι στην κατσαρόλα ή στη μαρινάδα σου, βγάζεις μερικά και κάνεις τη δουλειά σου. Δεν ξέρω, όμως, τι αποτέλεσμα θα έχει για να το ρίξεις απευθείας σε σαλάτα ή σε ψάρια, χόρτα κτλ. Εκεί, θα χρησιμοποιούσα λεμονάκι έστω και αγοραστό.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Μάρτιος 15, 2011, 13:30:15 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Εγω ξερω την αποθηκευση σε παγοκυψελες στην καταψυξη και το χρησιμοποιω παντου και σε σαλατες και σε μαγειρευτα.
Επισης αν εχω πολλα λεμονια φτιαχνω και σπιτικη λεμοναδα συμπυκνωμενη που την αραιωνεις με νερακι.
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #3
« στις: Μάρτιος 17, 2011, 15:51:04 μμ »
nitsa2009 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
nitsa2009 Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.043
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
Μαργαριτούλα μου αυτό με τα παγάκια το ξέρω και εγώ.Για τη λεμονάδα μπορείς να
μου πείς πώς γίνετε.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ rose rose inlove
Καταγράφηκε
                 http://nitsa2009.blogspot.com/
 
Απάντηση #4
« στις: Μάρτιος 17, 2011, 16:08:05 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Μαργαριτούλα μου αυτό με τα παγάκια το ξέρω και εγώ.Για τη λεμονάδα μπορείς να
μου πείς πώς γίνετε.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ rose rose inlove
Μια παρομοια συνταγη με της Φλωρας κανω και φυλαω το συμπυκωνμενο σιροπι στο ψυγειο.
http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4627&Itemid=49


Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #5
« στις: Μάρτιος 17, 2011, 21:06:12 μμ »
Soultana Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 23
Μέλος από: Δεκ, 2008

Προφίλ
Το σίγουρο είναι ότι θα φτιάξω αρκετή λεμονάδα για το καλοκαίρι να μας δροσίζει τις ζεστές μέρες! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω