Αγαπητή μας,
θα σου γράψω μερικά πράγματα που απο την πείρα μου την προσωπική νομίζω ότι πρέπει να γίνονται...
-Απαραίτητα τα υλικά σου να ειναι σε θερμοκρασία δωματίου το λιγώτερο 3/4 της ώρας εξω από το ψυγείο....
-ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊς ΕΚΤΌς ΑΠΟ ΑΥΓΆ , ΔΙΟΓΚΩΤΙΚΆ ΔΗΛ. ΜΠΈΙΚΙΝ , ΣΌΔΑ , ΑΜΜΩΝΊΑ ΠΡΌΣΕΞΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΑ!.....
-Τα αυγά σου να τα κτυπάς ξεχωριστά... ιδιως τα ασπράδια και ενδιάμεσα στο κτύπημα και να τους ρίχνεις και λίγη ζάχαρη να γίνεται πιο σφιχτή η μαρέγκα και να κρατάει τον αέρα της.
-Οταν την προσθέτεις στην ζύμη σου να την ανακατεύεις απαλά με κινησεις ανακτεύοντας την ζύμη απο κάτω προς τα άνω απαλά και σιγά σιγα να ενσωματωσεις την μαρέγκα σου...
-Να ρίζεις την ζύμη σιγά -σιγά στο ταψί γιατί οταν ανακατεύεις πολύ φεύγει ο αέρας, και ακούγεται ενα απαλό σφύριγμα....αυτό ειναι κακή ενδειξη οτι δεν θα σου φουσκώσει πολύ η καθόλου...
-Αφού το ρίξεις στο ταψί η φόρμα πάρε ενα μαχαίρι και βυθισέ το απαλά και σχεδιιασε εναν κυκλο μεσα στην ζύμη (μια φορά ειναι αρκετό!) αυτό θα βοηθήσει να φουσκώσει ομοιόμορφα και να μην γίνει σαν ξεφούσκωτη...σαμπρέλλα αλλου πολύ και αλλου ...πάτος!!!...
-Ο φούρνος σου να είναι...προθερμασμένος 5 λεπτά πριν βάλεις το γλυκό... και δεν φτάνει μόνον αυτό αλλά ...ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ:
-ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΊΓΕΙς ΤΟΝ ΦΟΎΡΝΟ ΠΡΙΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 25΄ΜΕ 30΄ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ , ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΜΙ... ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΗΝ ΒΓΑΛΕΙς ΕΞΩ ΤΟ ΤΑΨΙ ΣΟΥ...
-Να το ξεφουρνίσεις απαρειτητα στην ωρα του και οχι ενωρίτερα και πριν το ξεφουρνισεις κανε απαραίτητα το ΤΕΣΤ (ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΦΟΎΡΝΟ) ΒΥΘΙΖΟΝΤΑς ΤΗΝ ΛΑΜΑ ΕΝΟς ΜΑΧΑΙΡΙΟΥ ΝΑΔΕΙς ΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΗ (ΟΧΙ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ). αΜΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΕΧΕΙ ΨΗΘΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΦΟΥΚΩΝΕΙ...
ΤΕΛΟς ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ Η ΕΜΠΕΙΡΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ....ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΡΩΜΗ ΔΕΝ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ...ΡΕΚΟΡ...!!!!!