Πριν απο λίγο καιρό έψανχα στο internet για μια συνταγή για bbq sauce για μαρινάρισμα χοιρινού.Στο συγκρκριμένο site είχα βρει πολλές παραλλαγές της sauce.Tώρα που είδα το θέμα το θυμήθηκα και σας αντιγράφω την συνταγή μεταφρασμένη:
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-5 κουταλιές bourbon ( κατά την γνώμη μου και ένα απλό ουισκάκι κάνει)
-500 ml κέτσαπ
-12 κουταλιές καστανή ζάχαρη
-8 κουταλιές μηλόξιδο
-8 κουταλιές χυμός ανανά
-2 κουταλιές worcestershire sauce ( σε όλα τα s/m)
-1 κουταλιά μελάσα ( ή πετιμέζι)
-1 κουταλιά αλάτι ή κατά βούληση
-1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-1/2 κουταλάκι ταμπάσκο
-1 καρυδάκι βούτυρο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά.Το μαγειρεύουμε ελαφρά μέχρι να καραμελώσει ( περίπου 30 λεπτά).
Προσθέτουμε το κέτσαπ και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα συστατικά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει περίπου για 15 λεπτά.
Αφήνουμε την σάλτσα να κρυώσει και δοκιμάζουμε.Αν χρειάζεται ταμπάσκο προσθέτουμε.
Αυτή είναι μια ωραία και εύκολη βάση για bbq sauce.Εσείς μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια σωταρισμένα, ίσως κατά την γνώμη μου καλύτερα αποξηραμένα που θα τα έχετε μουλιάσει σε νερό ή κρασί για να έχετε μια πιο "καπνιστή" γεύση στην σάλτσα σας.
Σας παραθέτω και το σχετικό link όπου θα βρείτε πολλές παραλλαγές της bbq sauce.
https://www.barbecue-smoker-recipes.com/homemade-barbecue-sauce.html