GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 16, 2024, 18:05:53 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  λουκούμια;
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: λουκούμια;  (Αναγνώστηκε 36274 φορές)
« στις: Μάιος 28, 2011, 14:30:48 μμ »
GINA1 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 315
Μέλος από: Απρ, 2011

Προφίλ
Ψάχνω δοκιμασμένη συνταγή για λουκούμια.
Άν έχει κανείς ...ευπρόσδεκτη!
ευχαριστώ
Καταγράφηκε
πρώτη φορά dukan: ιουν2012 ως αυγ2012= -13κιλά (απο 73κ. στα 59,9κ.)
δεύτερη φορά dukan: ιαν2013 ως φεβ2013= -6κιλά (από 66κ. στα 60κ.)
τρίτη φορά dukan: απρ2013=-4κιλά (απο 66κ. στα 62)
 
 
Απάντηση #1
« στις: Μάιος 28, 2011, 15:02:31 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
ΛΟΥΚΟΎΜΙ ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΌ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ!

 
Η συνταγή είναι  προσφορά του φημισμένου ζαχαροπλαστείου της Αιγινας _Αιάκειον.
Υλικά

1 κιλό αμυγδαλο  ασπρο τριμμένο  φιλέ
200 μ.λ. έτοιμο σιρόπι   από γλυκό πορτοκάλι
ή
 αν δεν έχουμε τέτοιο…  (φτιάχνω   απλό σιρόπι και προσθετω 1 φλούδα πορτοκαλιού  για το άρωμα!)

20 γραμ  κορν φλάουρ (νισεστέ)
100 γραμ ζάχαρη άχνη
100 γραμ  σιμιγδάλι  ψιλό
άρωμα πικραμύγδαλου  η 1 σφηνάκι λικέρ  βερύκοκο.

Παρασκευή

Βραζω το σιρόπι  προσθέτοντας  μία φλούδα πορτοκαλιου ,

Το αφήνω  να κρυώσει να φτάσει  σε θερμοκρασία 31ο Κ.

Ρίχνω στο σιροπι το σιμιγδάλι  και ανακατεύω ελαφρά , το ξαναβάζω στην φωτιά και το αφηνω να βράσει καλα για 20λ.
Προσθετω το αμυγδαλο το κορν φλάουρ  το άρωμα πικραμυγδαλου  και το ανακατεύω συνεχως!

Αποσύρω το μείγμα από την φωτιά και το  τοποθετώ σε ταψάκι ρηχό.

Αφού κρυώσει ,  πασπαλίζω ολόγυρα με αχνη και το κόβω σε κομμάτια και σερβίρω…



Λουκούμια με φυστίκι Αιγίνης! Από  την Αιγινα!
Υλικα΄

2 κιλά ζάχαρη
1 ½  φλ.  του τσαγιού  νισεστέ
6 φλυτζ του τσαγιού νερό
1φακελάκι μαστίχα Χιου
1 φακελάκι βανιλια
ροδονερο
1φακελάκι ζελατίνα
½ φλυτζανι του τσαγιού ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα    αμύγδαλα και 
200 γραμ  ψύχα   καβουρδισμένη φυστίκια  ΑΙΓΊΝΗς.

 



Παρασκευή

ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ ΑΝΑΚΑΤΕΎΩ  ΤΗΝ ΖΆΧΑΡΗ , ΤΟΝ ΝΙΣΕΣΤΈ   ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ, ΠΡΟΣΘΈΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΌ ΤΗΝ ΜΑΣΤΊΧΑ ΤΗΝ ΒΑΝΊΛΙΑ ΤΟ ΡΟΔΌΝΕΡΟ  ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΣΥΝΕΧΩΣ  ΣΤΗΝ ΣΙΓΑΝΗ  ΦΩΤΙΆ.

Μολις βρασει,  δέσει και πήξει το μείγμα, το αποσύρω από την φωτιά και το αδειάζω σε λαδωμένο ταψάκι  και το βαζω στο ψυγειο να κρυώσει για 7 ώρες.

Μόλις κρυώσει το κόβουμε κομματάκια και τα γεμιζουμε  με  ξηρους καρπους,και τα κυλάμε στην ζάχαρη την αχνη.



ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ ΣΥΡΟΥ 

Υλικά και εκτέλεση

Παίρνουμε πηγαδίσιο νερό
Ζάχαρη
Νισεστέ

Η  αναλογία είναι σαν τον Φαρσαλινό χαλβά βλέπε  συνταγή),  άλλά χωρίς την καραμέλα και την κρούστα και χωρίς  λιπαρά συστατικά..

Τα ανακατεύουμε με κρύο το νερό για να μην σβολιάσει και μετά το ζεσταίνω και ανακατεύω πολύ γιατί  γίνεται το μείγμα πηχτό σαν λάστιχο και κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας. Έχω καβουρδίσει αμύγδαλα με την φλούδα ή καρύδια, και τα προσθέτω και ανακατεύω να πάνε παντού.  ΄Αν θέλω ρίχνω και ροζ ή πράσινο χρώμα  και  ροδόνερο  και αφαιρώ την ανάλογη ποσότητα νερού ή πράσινο λικέρ μέντα, για να πάρουν άλλο άρωμα και γεύση.
Κατόπιν  αναποδογυρίζω την κατσαρόλα με την ζύμη επάνω σε ένα  μαρμάρινο τελάρο, που το έχω  πασπαλίσει  με άφθονο νισεστέ και άχνη ζάχαρη. Με  ένα μεγάλο μαχαίρι χαράζω τετράγωνα σαν σταυρόλεξο  και  όσο μπορώ τα χωρίζω. Τα αφήνω να κρυώσουν  και πασπαλίζω και από επάνω μέρος νισεστέ και ζάχαρη  άχνη, και  τα ανακατεύω κρύα πια  και έχω τα λουκούμια.

Αν θέλω να τους δώσω γεύση  ινδικής καρύδας, τότε  ρίχνω και στην ζύμη αρκετή τριμμένη καρύδα, και κάτω και από επάνω από το τελάρο  πασπαλίζω μόνον καρύδα ινδική.  Ή τριμμένο καρύδι, ή τριμμένο αμύγδαλο.

Αν θέλω να κάνω σουτζούκι  λουκούμι,  τότε αντί για νερό βάζω μούστο και αμύγδαλο  ή καρύδια.

Τα μεγάλα λουκούμια  της καρύδας λέγονται ραχάτ, και τα πολύ μικρά  μπουκίτσες!

Αυτό το ξέρατε;
Το κατάστημα Χατζημπεκίρ στην Κωνσταντινούπολη είναι διάσημο για τα λουκούμια του.

[color/color]]Ελπίζω να βοήθησα...
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 28, 2011, 15:04:48 μμ από Pastaflora » Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #2
« στις: Μάιος 28, 2011, 16:24:34 μμ »
GINA1 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 315
Μέλος από: Απρ, 2011

Προφίλ
ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση rose
 Αυτά τα λουκούμια με φυστίκι Αιγίνης΄μου καναν κλικ, αν είχα φυστίκι στο ντουλάπι μου θα τα ξεκινούσα αμέσως, πάντως με την πρώτη ευκαιρία θα τα φτιάξω.
Στην τρίτη συνταγή που αναφέρει το νερό του πηγαδιού... υποθέτω πως έχει να κάνει με την αλκαλικότητα του νερού, ναι?

Ευχαριστώ και πάλι!
Καταγράφηκε
πρώτη φορά dukan: ιουν2012 ως αυγ2012= -13κιλά (απο 73κ. στα 59,9κ.)
δεύτερη φορά dukan: ιαν2013 ως φεβ2013= -6κιλά (από 66κ. στα 60κ.)
τρίτη φορά dukan: απρ2013=-4κιλά (απο 66κ. στα 62)
 
 
Απάντηση #3
« στις: Μάιος 30, 2011, 15:09:54 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
ΜΑΛΛΟΝ....ΙΣΩΣ  ΤΗΝ...ΧΩΝΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ.... ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ  ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΕΣ!!!
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #4
« στις: Ιούλιος 26, 2012, 10:35:20 πμ »
katerina26 Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3
Μέλος από: Ιούλ, 2012

Προφίλ WWW
Εύκολα λουκούμια ρόζ με αμύγδαλα!


    750 γραμμάρια ζάχαρη.
    600 γραμμάρια νερό.
    110 γραμμάρια κόρν-φλάουρ.
    1 φλιτζάνι νερό.
    1/2 φλιτζάνι ροδόνερο.
    5-6 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
    100 γραμμάρια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα καβουρντισμένα και κοπανισμένα.

Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν ,ανακατεύουμε καλά.
Διαλύουμε το κορν-φλάουρ στο ένα φλιτζάνι νερό ,το προσθέτουμε στο νερό με την ζάχαρη ,χαμηλώνουμε την φωτιά και
βράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς επί 20 λεπτά. Προσθέτουμε το χρώμα και το ροδόνερο συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Όταν πήξει καλά το μείγμα το κατεβάζουμε από την φωτιά ,το βάζουμε σε τετράγωνο μικρό ταψάκι (25x20)που πασπαλίσαμε άχνη.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και αναποδογυρίζουμε το ταψί σε λαδόκκολα πασπαλισμένη και αυτή με άχνη.
Κόβουμε τα λουκούμια μας σε μέγεθος που θέλουμε ,τα κυλάμε μέσα σε μπόλικια άχνη ,και τα φυλάμε σε στεγνό μέρος ,(εκτός ψυγείου).

Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω