GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 10:24:28 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Διατροφικά νέα ..
| | |-+  Nέο στέλεχος του μικροβίου MRSA στο αγελαδινό γάλα
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Nέο στέλεχος του μικροβίου MRSA στο αγελαδινό γάλα  (Αναγνώστηκε 1419 φορές)
« στις: Ιούνιος 05, 2011, 13:05:37 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ

Nέο στέλεχος του μικροβίου MRSA στο αγελαδινό γάλα


ΠΗΓΗ: https://armapoliton.com/

Μετά την ανησυχία που εξαπλώνεται στην Ευρώπη εξαιτίας του θανατηφόρου βακτηρίου E.coli που προκαλεί αιμορραγική γαστρεντερίτιδα, ένα εντελώς νέο στέλεχος του -άκρως ανθεκτικού στα αντιβιοτικά- μικροβίου MRSA, βρέθηκε για πρώτη φορά από επιστήμονες όχι μόνο στο αγελαδινό γάλα, αλλά και σε … ανθρώπους, στη Βρετανία, τη Δανία και την Ιρλανδία.

Κατά τους ερευνητές, το άγνωστο μέχρι σήμερα στέλεχος, «αποτελεί δυνητικά πρόβλημα για τη δημόσια υγεία».

Ωστόσο, οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Mark Holmes του πανεπιστημίου Cambridge, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό για λοιμώδεις νόσους «The Lancet Infectious Diseases», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, και το «Science», διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχει γενικευμένη απειλή για την ασφάλεια του παστεριωμένου γάλακτος και γενικότερα για τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όμως όσοι εργάζονται με ζώα, μπορεί να κινδυνεύουν περισσότερο.

Το βακτήριο MRSA είναι ένας «χρυσίζων» σταφυλόκοκκος που αντιστέκεται στην μεθικιλλίνη και τα τελευταία χρόνια συνιστά την κυριότερη απειλή για ενδονοσοκομειακή λοίμωξη ανά τον κόσμο, καθώς μπορεί να αποβεί θανατηφόρο, ειδικά όταν μολύνει τραύματα.

Οι Βρετανοί ερευνητές δήλωσαν ότι δεν είναι ακόμα βέβαιο αν οι αγελάδες μολύνουν τους ανθρώπους με το βακτήριο ή αντίστροφα, αν οι άνθρωποι μολύνουν τις αγελάδες.

Θα ακολουθήσουν νέες μελέτες για να διευκρινιστεί αυτό το ζήτημα, όπως είπε ο Holmes, ο οποίος τόνισε ότι μπορεί να πίνει κανείς γάλα, εφόσον αυτό είναι παστεριωμένο, ενώ πρόσθεσε ότι και κατά την παραγωγή τυριού τα περισσότερα βακτήρια σκοτώνονται.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 05, 2011, 13:16:00 μμ από Pastaflora » Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω