GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 21:22:58 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  αποξηρανση βερυκοκκων τωρα που ειναι καιρος.....
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: αποξηρανση βερυκοκκων τωρα που ειναι καιρος.....  (Αναγνώστηκε 25352 φορές)
« στις: Αύγουστος 05, 2011, 21:42:17 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Ειναι κανεις που να ξερει πως αποξηραινονται τα βερυκοκα; Συνήθωςε τα φτιάχνουν παρα πολυ ωραια στην Τουρκία! Εμεις εδώ δεν τα καταφέρνουμε;

Υπάρχει κανεις που να ξέρει να μας γράψει; Τον ευχαριστούμε...!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 06, 2011, 01:21:08 πμ από ArXoS » Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #1
« στις: Σεπτέμβριος 05, 2011, 12:25:39 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Πως κάνουμε αποξηραμένα Βερύκοκα
[/color][/b]


NA ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΤΟ..... ΠΟΤΑΜΙ?
η φίλη μου η ανμιν απο το σάιτ του ΤΕΑΡ .τζι αρ  μου το εγραψε...!

 TEAR.GR

Πως κάνουμε αποξηραμένα ΒερύκοκαΤα βερύκοκα είναι ένα γευστικότατο φρούτο αλλά επίσης ενα φρούτο που ωριμάζει και το έχουμε σε ποσότητες σε μικρό χρονικό διάστημα κι έτσι δεν μας δίνεται η ευκαιρία να το απολαύσουμε για αρκετό χρόνο στο τραπέζι μας.

 
 

Πάντα υπάρχει όμως τρόπος να κρατήσουμε την αγαπημένη μας γεύση και μάλιστα για όλο τον χρόνο. Στην περίπτωση με τα βερύκοκα έχουμε δύο ενναλακτικές για να τα αποξηράνουμε, διαλέξτε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο.

 

 

1. Στον Φούρνο

Υλικά

όσα βερίκοκα θέλουμε να αποξηράνουμε
καυτό νερό

Εκτέλεση

Συγκεντρώνουμε σε ένα μπολ ή τρυπητό τα βερίκοκα που θέλουμε να αποξηράνουμε. Τα πλένουμε πολύ καλά.

Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και το βράζουμε.
Το νερό το υπολογίζουμε ως εξής: βάζουμε τόσο, ώστε να σκεπάσει τα ολόκληρα βερίκοκα τελείως όταν θα τα βυθίσουμε. Α

φού κάψει το νερό, βυθίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα βερίκοκα λίγα-λίγα ή ένα-ένα και τα αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα.
Τα βγάζουμε με προσοχή να μην καούμε, τα ανοίγουμε κι αφαιρούμε το κουκούτσι τους.

Βγάζουμε τις σχάρες από το φούρνο μας, τις ακουμπάμε στον πάγκο της κουζίνας μας και τοποθετούμε επάνω τους με μια απόσταση μεταξύ τους τα κομμένα στη μέση βερίκοκα, σαν κουβαδάκια, με το ανοιχτό μέρος τους προς τα επάνω.

Φροντίζουμε στο κάτω μέρος του φούρνου μας να βάλουμε συρταρωτά το μεγάλο ταψί που χρησιμοποιούμε για τις πατάτες του φούρνου, ώστε να συγκεντρωθούν εκεί τα υγρά που τυχόν βγάλουν τα βερίκοκα.

Ψήνουμε στους 100° C-120° C για τουλάχιστον 4 ώρες. Εάν δούμε ότι τα βερίκοκα δεν έχουν στεγνώσει ικανοποιητικά, αφήνουμε για ακόμη 1 ώρα.

Προσοχή: Φροντίζουμε ώστε η πόρτα του φούρνου μας να μην είναι τελείως κλειστή, για να μη σχηματιστούν υδρατμοί.
Έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, ανάλογα με το φούρνο, ένα αντικείμενο μεταλλικό ή ξύλινο που θα μπλοκάρει το ερμητικό κλείσιμο.

Διατηρούμε σε γυάλινα βάζα.

 

 

 

 

2. Με ζάχαρη

 

Υλικά

Βερίκοκα
Ζάχαρη
Νερό (διπλή ποσότητα απο τη ζάχαρη πχ. δύο κιλά νερό με ένα κιλό ζάχαρη)


Εκτέλεση

1. Πλένουμε τα βερίκοκα και βγάζουμε το κουκούτσι. Εάν θέλουμε τα χωρίζουμε τελείως να μείνουν 2 μισά, αν θέλουμε προσέχουμε βγάζοντας το κουκούτσι να μην τα χωρίσουμε τελείως ώστε να μείνουν ολόκληρα.

2. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά να γίνει σιρόπι.  . Όταν βράσει το σιρόπι ρίχνουμε μέσα τα βερίκοκα.

3. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10' έτσι ώστε να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώνουν. Τα αφήνουμε για λίγο μέσα στο σιρόπι και τα βγάζουμε.

 

4. Τα στραγγίζουμε και όταν φύγει όλο το υγρό τα απλώνουμε σε μια καθαρή επιφάνεια (πχ ένα ξύλο).

5. Τα σκεπάζουμε με ένα τούλι ή μια σίτα ώστε να μη μπορούν να πάνε έντομα.

6. Τα αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 15-20 μέρες. Τα ελέγχουμε να μην έχει μείνει καθόλου υγρασία αλλά να είναι μαλακά. Διατηρούνται μετά για όλη τη χρονιά.


Tip: Εάν θέλουμε κατά το στάδιο 4 τα ραντίζουμε με ζάχαρη.

TEAR.GR
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω