GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 18, 2024, 21:33:34 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  σβήνοντας με μπράντυ
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: σβήνοντας με μπράντυ  (Αναγνώστηκε 3269 φορές)
« στις: Οκτώβριος 07, 2011, 22:35:41 μμ »
zoran Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 46
Μέλος από: Οκτ, 2011

Προφίλ
καλησπέρα, το πρόβλημά μου δεν είναι τόσο το μπράντυ αλλά το "σβήσιμο", τί σημαίνει ακριβώς το να σβήνω ένα φιλέτο μοσχαρίσιο με μπράντυ, ποιά είναι η διαδικασία μπορεί κανείς να με βοηθήσει;
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Οκτώβριος 07, 2011, 23:30:31 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Σβηνεις οπως με καθε αλλο ποτο και αφηνεις να εξατμιστει.Ειδικοτερα για το μπραντυ πρεπει να το αναψεις κιολας αλλα...εγω προσωπικα δεν το εχω κανει ποτε....
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #2
« στις: Οκτώβριος 08, 2011, 11:23:05 πμ »
zoran Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 46
Μέλος από: Οκτ, 2011

Προφίλ
Σβηνεις οπως με καθε αλλο ποτο και αφηνεις να εξατμιστει.Ειδικοτερα για το μπραντυ πρεπει να το αναψεις κιολας αλλα...εγω προσωπικα δεν το εχω κανει ποτε....
δεν έχω ξανσβήσει κ δεν ξέρω τί σημαίνει καν, μόνο τα φώτα ξέρω να σβήνω  biggrin
μπορείς να μου το περιγράψεις περισσότερο το "σβήσιμο";
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Οκτώβριος 08, 2011, 14:04:34 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Απλά περιχύνεις το φαγητό  στην κατσαρόλα αμέσως μετά το σοτάρισμα  με   1 ποτηράκι κρασί ή  μπράντυ(κονιάκ) και αφήνεις να εξατμισθεί το αλκοολ  για ένα δυό λεπτά   και έτσι αφήνει μια ομορφη  μοσχοβολιά, ειδικά το κρέας ή το κοτόπουλο.

Μερικοί το σβήνονυ όταν τελειώσει  και σερβιριστεί  με κονιάκ μονο για τον ιδιο λόγο, και μάλιστα για πιο  αρωματικά αποτελέσματα το ανάβουν και το καινε μέχρι να σβυσει μόνο του αυτό  λέγεται φλαμπάρισμα! Το κάνουμε και στα γλυκά, στις τάρτες κλπ.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 08, 2011, 14:06:09 μμ από Pastaflora » Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #4
« στις: Οκτώβριος 08, 2011, 16:27:51 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Οπως στα λεει η πασταφλωρα,σοταρεις το κρεας στο λαδι δλδ το γυρνας απο ολες τις πλευρες μεχρι να ροδισει και αμεσως ριχνεις το ποτο .Αφηνεις 2 λεπτακια να εξατμιστει το αλκοολ  και μετα προχωρας με τη συνταγη σου.
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω