GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 25, 2024, 07:46:11 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  παστουρμαδοπιτα
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: παστουρμαδοπιτα  (Αναγνώστηκε 21809 φορές)
« στις: Ιανουάριος 05, 2008, 21:48:39 μμ »
SOULAPAPAF Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 94
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
βρε κοριτσια μου εφερε ο αδερφος μου παστουρμα, και μου παρηγγειλε να του φτιαξω γι,αυριο! εχετε φτιαξει ; που να βρω τη συνταγη; εχω φτιαξει μια φορα και χρισιμοποιησα ζυμρι για βαση και σκεπασμα αλα δεν του αρεσε καμια γνωμη; Αναποφασιστικότητα Γλώσσα Γλώσσα Απορία Απορία Απορία
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Ιανουάριος 05, 2008, 22:58:31 μμ »
elie Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Θα έβαζα στοίχημα ότι έχω δει συνταγή για παστουρμαδόπιτα (πίτα καισάρειας) εδώ στο greekmasa αλλά κοίταξα στις πίτες και δεν τη βρίσκω, ίσως πάλι να μην ξέρω να δουλεύω καλά και την αναζήτηση. Νομίζω μάλιστα ότι ήταν της λίας η συνταγή.
Τέλος πάντων επειδή επείγει το ζήτημα να σου πω ότι η παστουρμαδόπιτα θέλει φύλλο σφολιάτας (και μόνο) πάνω κάτω, γλυκό κασέρι (για να ισορροπεί με τον πικάντικο παστουρμά), φέτες ντομάτας και φυσικά παστουρμά.
Ελπίζω να μην άργησα και να δεις έγκαιρα την απάντηση!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Ιανουάριος 05, 2008, 23:30:38 μμ »
SOULAPAPAF Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 94
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
γλυκεια μου eie μπορεις να μου πεις τη σειρα απ, τις στρωσεις το απο κατω φιλο το αλειφεις με κατι; σ,ευχαριστω πολυ φιλακια Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Ιανουάριος 06, 2008, 00:11:18 πμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Συνταγή έχω δώσει στα εύκολα και γρήγορα κοίτα ξε εδώ
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=678&Itemid=61

Ποτέ με σφολιάτα, κορίτσια.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 06, 2008, 00:14:39 πμ από Lia_P » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Ιανουάριος 06, 2008, 02:35:59 πμ »
SOULAPAPAF Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 94
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
Λια μου σ,ευχαριστω τη βρηκα. αυτη και μονο απο τη φωτο φαινεται λαχταριστη. θα τη κανω κι εγω κι ειμαι σιγουρη οτι θ,αρεσει σε ολους, αφου ειναι δοκιμασμενη απο εσενα .θ α σου γραψω εντυπωσεις! πολλα φιλια Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Ιανουάριος 06, 2008, 15:11:44 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
μια επισης πολυ καλη λυση για τραπεζι εινα ατομικα ρολακια παστουρμαδοπιτακια δηλαδη βαζουμε ενα κομματι παστουρμα κασερι ντοματα μεσα σε φυλλο κρουστας τα κανουμε μακροστενα πακετακια και τα αλειφουμε με ασπραδι αυγου και σουσαμι.ψηνουμε στο φουρνο.
εγω συνηθως ψιλοκοβω τον παστουρμα αφου φυσικα βγαλω το τσιμενι.
ενα τιπ που υπαρχει για να μαλκωσει ο παστουρμας ειναι να βουτηξουμε τις φετες σε λιγο γαλα πριν τις βαλουμς στην πιτα.

καλη επιτυχια σουλα!!!
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #6
« στις: Ιανουάριος 06, 2008, 20:06:03 μμ »
elie Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Αααα, βρέθηκε η συνταγή λοιπόν! Ωραία, ελπίζω να την ευχαριστηθήκατε την πίτα SOULAPAPAF!
Εγώ έγραψα πάντα σφολιάτα γιατί όπου την έχω δει ήταν με σφολιάτα. Εσύ που τη φτιάχνεις Λία γιατί λες ποτέ;
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Ιανουάριος 06, 2008, 22:28:52 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
elie, εγώ δεν τη έχω δει με σφολιάτα όχι βέβαια ότι δεν θα γινότανε (αλλίμονο περί ορέξεως....) αλλά η ντομάτα θα νότιζε τη ζύμη και μετά από λίγη ώρα θα είχε "πανιάσει".  Είναι μια παραδοσιακή πίτα μικρασιάτικη που δεν νομίζω να είχαν σφολιάτα τότε που προτοδημιουργήθηκε , η σφολιάτα είναι η μόδα της τελευταίας 15ετίας.
 Οι εκδοχές που την έχω δει είναι με φύλλο κρούστας  όπως την φτιιάχνω εγώ, έτσι τη έφτιαχνε θεία από Μικρά Ασία , η οποία έφτιαχνε και το φύλλο μόνη της, μπορώ να σου πω και πιο λεπτό από της κρούστας. Και αυτή η εκδοχή θεωρείται ότι είναι και η πιο αυθεντική.

Την έχω δει και έχω φαέι σε ατομικά ρολά με φύλλο κρούστας που τα ρολά τα είχαν πανάρει με τη γνωστή μέθοδο αυγό, φρυγανιά και τηγάνι, πράγμα που ήταν πάρα πολύ βαρύ γιατί είχε πάρα πολύ λάδι τραβήξει το φύλλο.

Μια άλλη εκδοχή που την έκανα και εγώ αλλά δεν μου άρεσε ήταν έτοιμο φύλλο χωριάτικο που όμως δεν ήταν αυτό το τραγανό και απαλό που έχει  το φύλλο κρούστας που διαλύεται στο στόμα και έχει τους χυμούς της ντομάτας και του παστουρμά, αλλά περισσότερο υπερίσχυε το ζυμάρι του φύλλου αν και ήταν αρκετά τραγανό. 
Επίσης και μια βόλτα στο νετ πλην μιας περίπτωσης, είχαν φτιαγμένη την πίτα με φύλλο κρούστας, το ψιλό. Και με αυτόν τον τρόπο την συνιστώ ανεπιφύλακτα. Δεν ξέρω εσύ με τι τρόπο τη φτιάχνεις;

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Ιανουάριος 07, 2008, 09:41:22 πμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Η κανονική παστουρμαδόπιτα γίνεται με φύλλο ΓΙΟΥΦΚΑ που δυστυχώς δεν το έχω βρει εδώ στην Ελλάδα. Εμείς εδώ την κάνουμε με φύλλο κρούστας και ποτέ με σφολιάτα για τους λόγους που προαναφέρει η Λία.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Ιανουάριος 07, 2008, 11:42:43 πμ »
elie Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Καλή μου Λία, πολύ χρήσιμο που έψαξες την αυθεντικότητα της συνταγής, μόνο που εγώ –ειλικρινά- δεν την … αμφισβήτησα… Την εμπειρία μου κατέθεσα: μέχρι στιγμής εγώ την έχω δοκιμάσει μόνο με σφολιάτα και αυτό δεν αλλάζει, μπορώ μόνο να ελπίζω κάποιος να μου την προσφέρει και αλλιώς ώστε να έχω πιο σφαιρική άποψη. Στα σπίτια και τα εστιατόρια που την έχω φάει, λοιπόν, δεν παρατήρησα πάνιασμα της σφολιάτας (από την ντομάτα ή κάτι άλλο) αλλά έχω τις επιφυλάξεις μου καθώς αφενός ήταν «της ώρας» που λένε, ζεστή από το φούρνο, δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει όταν κρυώνει (αλλά πάντα ζεστή δεν σερβίρεται;) αφετέρου επειδή είναι βαριά για τα γούστα μου πάντα αρκούμαι σε ένα μικρό κομματάκι για δοκιμή (προτιμώ τον παστουρμά σκέτο).
Για τους λόγους αυτούς δεν την φτιάχνω κιόλας αλλά αν πραγματικά σε ενδιαφέρει ή έχεις την περιέργεια μπορώ να ρωτήσω κάποιους φίλους που ενίοτε την έχουν στα τραπέζια τους.
Για τη σφολιάτα (πληροφοριακά μόνο, και άσχετα με τη συνταγή) θα συμφωνήσω ότι είναι μόδα των τελευταίων ετών (που δεν μου αρέσει κιόλας) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τότε ανακαλύφθηκε. Σχετικά πρόσφατα είχα διαβάσει σε ένα “E”-gourmet ότι συνταγές για σφολιάτα ήταν δημοσιευμένες από… αρχαιοτάτων χρόνων, στην κυριολεξία.

Mary, πολύ χρήσιμες και οι δικές σου πληροφορίες. Προ ημερών στην τηλεόραση τελείως πεταχτά άκουσα/είδα για πρατήριο φύλλων στη Θεσσαλονίκη φέρνει τα φύλλα που λες. Νομίζω μια πομάκα είναι η μαστόρισσα (με επιφύλαξη αυτό) που έστησε αρχικά μια οικοτεχνία και αφού κατέκτησε την αγορά της Θράκης στέλνει και στη συμπρωτεύουσα. Αν μένεις κατά κει σου ‘δωσα κι εγώ μια πληροφορία  Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Ιανουάριος 07, 2008, 11:57:07 πμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Δυστυχώς μένω Αθήνα. Και εδώ δεν έχω βρει. Αν μάθεις που μπορώ να βρω γράψτω στο φορουμ. Θέλω πολύ να δοκιμάσω.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Ιανουάριος 07, 2008, 13:57:54 μμ »
elie Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Mary, βρήκα στοιχεία, μόλις βρω λίγο χρόνο θα τα ανεβάσω!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #12
« στις: Ιανουάριος 07, 2008, 14:04:05 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Koρίτσια, στο σ/μ ΑΒ είδα ένα χειροποίητο φύλλο για πίτες που λέγεται "Θρακιώτισσα" , δεν ξέρω αν εννοείς αυτό, Μαίρη. Πάντως με χοντρό φύλλο που το έχω φτιάξει και έχω δοκιμάσει δεν μου άρεσε.
Εlie, μη σε βάζω σε κόπο, δεν χρειάζεται να ρωτήσεις για μένα γιατί δεν με ενδιαφέρει αυτή η περίπτωση της σφολιάτας. Πάντως σε ευχαριστώ.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #13
« στις: Ιανουάριος 07, 2008, 15:26:22 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Την θρακιώτισσα παίρνω και εγώ για κασερόπιττα και είναι καταπληκτικό φύλλο.
Στην παστουρμαδόπιτα τώρα που το λέτε δεν το έχω δοκιμάσει αλλά θα το κάνω όμως.Είναι λεπτό φύλλο και αδρό στην αφή και γίνεται πολύ τραγανό.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 07, 2008, 15:33:57 μμ από al1975 » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #14
« στις: Ιανουάριος 07, 2008, 17:51:35 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
εχει και στις παρακατω διευθυνσεις παστουρμαδοπιτα

www.zaxa.gr/index.php?option=com_rapidrecipe&page=viewrecipe&recipe_id=33&Itemid=68
www.matia.gr/2/213/ - 56k
www.sintagespareas.gr/sintages/pastourmadopita.html - 46k -
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 » Πάνω