GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 18:54:45 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Κάστανο γλυκό του κουταλιού
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Κάστανο γλυκό του κουταλιού  (Αναγνώστηκε 29960 φορές)
« στις: Νοέμβριος 18, 2011, 09:37:50 πμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Έχει κανείς-καμμιά συνταγή για κάστανο γλυκό;
Έχω τρέλα με τα κάστανα, παρόλο που στο καθάρισμα είναι μπελάς.
Εάν έχετε υπόψη σας και κανένα τρικ, για να καθαρίζονται ευκολότερα τα βραστά κάστανα, καλοδεχούμενο!!
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #1
« στις: Νοέμβριος 18, 2011, 09:42:56 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Γλυκο δεν εχω κανει ισως καποιος αλλος εχει συνταγη αλλά για το πως καθαριζονται ειχα ανοιξει και εγω θεμα δες εδω
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_bridge&brid=106&Itemid=0&topic=470.0
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #2
« στις: Νοέμβριος 18, 2011, 09:51:05 πμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Η μητέρα μου τα βάζει στη χύτρα για περίπου 50 λεπτά και μετά τα καθαρίζει ζεστά.
Εγώ, πάλι, σκοπεύω να τα βάλω στη χύτρα, αλλά να τα αφήσω λιγότερο χρόνο.
Φαντάζομαι πως φτιάχνουμε σιρόπι ζάχαρης-γλυκόζης και τα βάζουμε μέσα να ρουφήξουν το σιρόπι.
Λέω να πειραματιστώ το ΣΚ..
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #3
« στις: Νοέμβριος 18, 2011, 10:41:45 πμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ:

Για να καθαριζονται ευκολα τα βραστα καστανα : πρώτα τα χαραζεις απο τις δυο πλευρες και μετα τα βραζεις  επι 20΄


Για να καθαριζονται ευκολα τα ψημενα στο γκριλλ η στα μικροκυμματα: Πριν τα ψησεις, τα χαραζεις και τα αφήνεις να  μουλιάσουν σε  χλιαρό νερό 20 λεπτά , και  μετά τα στραγγίζεις και τα ψήνεις,  έτσι και καθαρίζονται ευκολα και ειναι μαλακά  και νόστιμα ψητα, χωρίς να ξεραίνονται και να γίνονται κόκκαλα!...
 up
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 18, 2011, 11:14:01 πμ από Pastaflora » Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #4
« στις: Νοέμβριος 18, 2011, 11:11:00 πμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
ΚΑΣΤΑΝΟ  ΓΛΥΚΟ  ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ Πηλιορείτικο

Υλικά

1κιλό κάστανα  σταυρωτά χαραγμένα βρασμένα για 10- 20΄μόνον, και καθαρισμένα ολόκληρα.{Ανάλογα εάν είναι πολύ βραστερά ή όχι}.
Ασπρισμένα και καβουρδισμένα ολόκληρα αμύγδαλα
Για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
2 κούπες νερό
κανέλες και γαρύφαλλα ολόκληρα,
Εκτέλεση
Βάζω την ζάχαρη  το νερό και τα μυρωδικά να πάρουν βράση σε μια κατσαρόλα
Προσθέτω και τα καθαρισμένα κάστανα.  Και τα αφήνω να πάρουν 2-3 βράσεις.  Τα αφήνω χωρίς φωτιά στην κατσαρόλα όλη νύκτα, και την επαύριον τα ξανά βράζω  για 4 ώρες και δένω το σιρόπι, προσθέτοντας και 2 κουταλιές σούπας λεμόνι χυμό, και το αμύγδαλο ολόκληρα και χοντροκοπανισμένα  και καβουρδισμένα.

[color=brown]Γλυκό κάστανο συνταγή εγγυημένη![/color]
Υλικά:•

1 κιλό κάστανα καθαρισμένα• 1κιλό ζάχαρη• 700 γρ. νερό• βανίλια• λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

• Τοποθετούμε τα κάστανα σε κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για 7-8 λεπτά.•
Τα βγάζουμε από το νερό και καθαρίζουμε την εσωτερική φλούδα.•
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την βανίλια να βράσουν για 5 λεπτά.•

Προσθέτουμε τα κάστανα, τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε από την φωτιά.•
Αφήνουμε τα κάστανα μέσα στο σιρόπι για 24 ώρες, αφού πριν αφαιρέσουμε την βανίλια.•

Ξαναβράζουμε τα κάστανα σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, προσθέτοντας και το χυμό λεμονιού.•
Αφήνουμε να κρυώσουν και φυλάμε σε βάzo.

επισης την 3η μου συνταγή:




 

Διάλεξε και πάρε αυτές έχω...ελπίζω να σε ικανοποίησα!

 
 
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 18, 2011, 11:15:56 πμ από Pastaflora » Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #5
« στις: Νοέμβριος 18, 2011, 11:44:33 πμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Παράθεση
Γλυκό κάστανο συνταγή εγγυημένη!

Υλικά:•

1 κιλό κάστανα καθαρισμένα• 1κιλό ζάχαρη• 700 γρ. νερό• βανίλια• λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

• Τοποθετούμε τα κάστανα σε κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για 7-8 λεπτά.•
Τα βγάζουμε από το νερό και καθαρίζουμε την εσωτερική φλούδα.•
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την βανίλια να βράσουν για 5 λεπτά.•

Προσθέτουμε τα κάστανα, τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε από την φωτιά.•
Αφήνουμε τα κάστανα μέσα στο σιρόπι για 24 ώρες, αφού πριν αφαιρέσουμε την βανίλια.•

Ξαναβράζουμε τα κάστανα σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, προσθέτοντας και


Καταρχήν, σ' ευχαριστώ που ανέτρεξες σε συνταγές, απ' ό,τι καταλαβαίνω, έχεις δοκιμάσει την δεύτερη συνταγή.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω, πώς αφαιρείς τη βανίλια από το σιρόπι, πρόκειται για το λοβό βανίλιας; Εάν βάλουμε βανίλια-σε-σκόνη, πειράζει;
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #6
« στις: Νοέμβριος 18, 2011, 13:27:03 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
ΠΑΝΕΎΚΟΛΟ! μΕ ΈΝΑ  ΚΟΥΤΑΛΆΚΙ 'Η ΠΗΡΟΥΝΑΚΙ 'Η ΣΟΥΡΏΝΟΝΤΑΣ ΤΟ!!!!

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΣΚΟΝΗ...., ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ! ΑΣΕ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ...ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΣ...(Η ΣΚΟΝΗ)

ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΑΓΌΝΕΣ   ΒΑΝΊΛΙΑ, ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΙΣΟΥ ΚΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΒΟ...
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 18, 2011, 13:32:26 μμ από Pastaflora » Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #7
« στις: Νοέμβριος 18, 2011, 14:36:38 μμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Παράθεση
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΣΚΟΝΗ...., ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ! ΑΣΕ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ...ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΣ...(Η ΣΚΟΝΗ)


Μπορείς, σε παρακαλώ, να μου πεις, πού μπορώ να βρω λοβό βανίλιας;
Τα σούπερ μάρκετ, έχουν;;
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #8
« στις: Νοέμβριος 18, 2011, 17:38:36 μμ »
voula Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.927
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και στα μπαχαράδικα.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω