ΚΑΣΤΑΝΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ Πηλιορείτικο
Υλικά
1κιλό κάστανα σταυρωτά χαραγμένα βρασμένα για 10- 20΄μόνον, και καθαρισμένα ολόκληρα.{Ανάλογα εάν είναι πολύ βραστερά ή όχι}.
Ασπρισμένα και καβουρδισμένα ολόκληρα αμύγδαλα
Για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
2 κούπες νερό
κανέλες και γαρύφαλλα ολόκληρα,
Εκτέλεση
Βάζω την ζάχαρη το νερό και τα μυρωδικά να πάρουν βράση σε μια κατσαρόλα
Προσθέτω και τα καθαρισμένα κάστανα. Και τα αφήνω να πάρουν 2-3 βράσεις. Τα αφήνω χωρίς φωτιά στην κατσαρόλα όλη νύκτα, και την επαύριον τα ξανά βράζω για 4 ώρες και δένω το σιρόπι, προσθέτοντας και 2 κουταλιές σούπας λεμόνι χυμό, και το αμύγδαλο ολόκληρα και χοντροκοπανισμένα και καβουρδισμένα.
[color=brown
]Γλυκό κάστανο συνταγή εγγυημένη![/color]
Υλικά:•
1 κιλό κάστανα καθαρισμένα• 1κιλό ζάχαρη• 700 γρ. νερό• βανίλια• λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
• Τοποθετούμε τα κάστανα σε κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για 7-8 λεπτά.•
Τα βγάζουμε από το νερό και καθαρίζουμε την εσωτερική φλούδα.•
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την βανίλια να βράσουν για 5 λεπτά.•
Προσθέτουμε τα κάστανα, τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε από την φωτιά.•
Αφήνουμε τα κάστανα μέσα στο σιρόπι για 24 ώρες, αφού πριν αφαιρέσουμε την βανίλια.•
Ξαναβράζουμε τα κάστανα σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, προσθέτοντας και το χυμό λεμονιού.•
Αφήνουμε να κρυώσουν και φυλάμε σε βάzo.
επισης την 3η μου συνταγή:
Διάλεξε και πάρε αυτές έχω...ελπίζω να σε ικανοποίησα!