GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 17, 2024, 02:04:20 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Εδώ κρίνεται η τύχη των ψαριών, που έχουν καταψυχθεί από το καλοκαίρι
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Εδώ κρίνεται η τύχη των ψαριών, που έχουν καταψυχθεί από το καλοκαίρι  (Αναγνώστηκε 2437 φορές)
« στις: Νοέμβριος 21, 2011, 11:24:36 πμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Έχω ψάρια στην κατάψυξη από το καλοκαίρι. Είμαι σε δίλημμα: να τα κάνω ψαρόσουπα ή να τους δώσω πόδι;
Κι αν τα αξιοποιήσω, να δώσω στα παιδιά ή όχι;;
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #1
« στις: Νοέμβριος 21, 2011, 14:36:44 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Παντως εγώ θα τα μαγείρευα,
εξαρτάται βέβαια σε τι  ψύξη  και βαθμούς τα έχεις...και αν τα είχες βαλει καθαρισμένα ή οχι...

 Και βέβαια μπορείς να τα δώσεις σε παιδιά, αλλά εξαρτάται από τους παραπάνω  παράγοντες...
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #2
« στις: Νοέμβριος 21, 2011, 14:45:47 μμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Η κατάψυξη είναι στους -3 βαθμούς, τα ψάρια είναι καθαρισμένα από τον ψαρά, μπήκαν απευθείας στην κατάψυξη και μεσολάβησε ταξίδι μιάμισι-ώρας μέχρι να τα φέρω στην Αθήνα, όπου ξαναμπήκαν απευθείας στην κατάψυξη δίχως να προλάβουν να ξεπαγώσουν.
Έχω και μικρά μπαρμούνια -γύρω στο κιλό-, μπορώ, άραγε, να τα βράσω και να πάρω το ζωμό τους, να προσθέσω κι άλλα μικρά βραστόψαρα που έχω σε άλλη σακουλίτσα φυλαγμένη στην κατάψυξη  (συν 1-2 σκορπίνες, επιπλέον) και στο τέλος, να συμπληρώσω κι έναν μπακαλιάρο του κιλού, που αγόρασα σήμερα, για την ψαρόσουπα;
Δεν ξέρω, σαν συνδιασμός είναι καλός ή θα τα κάνω μπάχαλο;;; 
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #3
« στις: Νοέμβριος 21, 2011, 18:01:38 μμ »
voula Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.927
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Και εγώ έχω ψάρια από το καλοκαίρι (απο το νησί). Επειδή το ταξίδι είναι μεγάλο τα βάλαμε στη κατάψυξη του πλοίου και τα φέραμε εντελώς παγωμένα. Ετσι κάνω κάθε καλοκαίρι. Αν είναι καθαρισμένα δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Αυτά που έχουν κατεψυγμένα τα μαγαζιά και παγώνουν και ξεπαγώνουν όταν κάνουν απόψυξη στα ψυγεία τους( το είδα και αυτό σε συνοικιακό σ/μ) είναι καλύτερα??ή αυτά τα *φρέσκα* στις λαικές??
Τα μπαρμπούνια λέω να τα τηγανίσεις τα μικρά και το μπακαλιάρο να τα κάνεις μια κακαβιά και τις σκορπίνες άλλη φορά μια ωραιότατη σουπίτσα. Οσο για τα παιδιά και βέβαια να τους δώσεις. Εμένα πάντως δεν έχουν πάθει τίποτα
Δεν νομίζω η καταψυξή σου να είναι μόνο στο -3, μάλλον έχεις κάνει λάθος
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 21, 2011, 18:18:58 μμ από voula » Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω