Τα υλικά για ένα μεγάλο (όχι ατομικό) cheesecake:1 ½ φλιτζάνι τριμμένο μπισκότο (υπάρχει έτοιμο στα super markets ή τρίβουμε εμείς στο μπλέντερ τα μπισκότα τις αρεσκείας μας, προτείνω Digestive).
1 κουταλιά της σούπας κακάο
1 ½ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα
200 γρ. τυρί cottage (1 φλιτζάνι)
400 γρ. τυρί κρέμα (2 φλιτζάνια)
40 γρ ζάχαρη (3 κουταλιές τις σούπας)
1 κουταλάκι του γλυκού άρωμα βανίλιας (κάψουλες)
100 γρ. Κρέμα γάλακτος (προτείνω full fat αλλά επιλέξτε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)1 φύλλο ζελατίνης
Για το γαρνίρισμα:
1 ακτινίδιο
3 φράουλες
2 μανταρίνια
βύσσινο γλυκό του κουταλιού
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Πάμε να το φτιάξουμε!!Λιώνoυμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το τρίμμα από τα μπισκότα και το κακάο!
Το τοποθετούμε σε μια στρογγυλή φόρμα 19 εκ. Και το πιέζουμε ώστε να καλυφθεί όλη η βάση της...
Tο ψήνουμε για 5 λεπτά στους 180 ºc, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά και την αφήνουμε εκεί να μαλακώσει,
Στο μεταξύ χτυπάμε με το μίξερ το cottage και πρόσθετουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Ζεστένουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε σε αυτή τη ζελατίνη την οποία μουλιάσαμε πριν στο κρύο νερό (χωρίς το νερό).
Χτυπάμε μέσα στο μίγμα και την κρέμα με τη ζελατίνη και είναι έτοιμο...!
βγάζουμε τη φόρμα με το μπισκότο από το ψυγείο και ρίχνουμε από πάνω το μίγμα της κρέμας, ίσιωνουμε με ένα μαχαίρι και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά ώστε να πήξει.
Αφού είναι έτοιμο...
καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες το ακτινίδιο, το ίδιο και τις φράουλες καθώς και το μανταρίνι το οποίο όμως δε κόβουμε, απλός χωρίζουμε το εσωτερικό του,
ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τις 2 κουταλιές ζάχαρης και 1 κουταλιά νερό, μόλις λιώσει εντελώς η ζάχαρη, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λιγάκι να κρυώσει, ρίχνουμε μέσα τα κομμένα φρουτάκια και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν εντελώς από το γλάσο.
Ξεφορμάρουμε το cheesecake και το γαρνίρουμε βάζοντας τη φαντασία μας να οργιάσει χρησιμοποιώντας τα γρασαρισμένα φρούτα και το βύσσινο..!
Η συνταγή περιλαμβάνεται στο άρθρο μου "Dinning With The Stars"
https://nicolas-arathan.blogspot.com/p/dining-with-stars.htmlΚαλή Επιτυχία!!