GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 23:27:28 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Κουραμπιέδες
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Κουραμπιέδες  (Αναγνώστηκε 36667 φορές)
« στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 12:11:43 μμ »
TSIGKOS59 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.426
Μέλος από: Ιούν, 2010

Προφίλ
Στο ΜΑΣΑ έχει μια 15ριά συνταγές για κουραμπιέδες.  stop

Θέλω μια συνταγή δοκιμασμένη που να έχει χοντροκομμένο αμύγδαλο και προπάντων !!!
να γίνονται αφράτοι και να λιώνουν στο στόμα.  Γλώσσα

Αν γίνεται με ακριβείς αναλογίες στα υλικά γιατί φαίνεται να την πατάμε με το «όσο αλεύρι σηκώσει». Λύπη

Περιμένω τα φώτα σας  rose
Καταγράφηκε
ΑΡΧΕ ΣΕΑΥΤΟΥ
 
Απάντηση #1
« στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 13:16:05 μμ »
joni Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 473
Μέλος από: Μάι, 2011

Προφίλ
πριν απο αρκετα χρονια ειχα βρει ενα βιβλιαρακι με συνταγες απο τους μυλους Κρητης και παρολο που εμενα γενικα οι κουραμπιεδες δεν μου αρεσανε ειπα να τους φτιαξω και απο τοτε τους φτιαχνω καθε χρονο:
υλικα
600γρ βουτυρο (εγω βαζω κερκυρας)
250γρ ζαχαρη αχνη
2 κροκους αυγων
2 φακελακια βανιλια
2 κουταλακια μπεικιν-παουντερ
3 κουταλιες κονιακ
250γρ αμυγδαλα καβουρδισμενα και χοντροαλεσμενα
1 κιλο αλευρι
1/2 κιλο ζαχαρη αχνη για το πασπαλισμα

Χτυπαμε τη ζαχαρη με το βουτυρο να ασπρισει και ρυχνουμε τους κροκους, τη βανιλια, το μπεικιν-παουντερ διαλυμενο στο κονιακ, τα αμυγδαλα και προσθετουμε σιγα-σιγα το αλευρι, τα ζυμονουμε αρκετη ωρα να γεινει η ζυμη μαλακη και να πλαθετε ευκολα.
Βαζουμε τους κουραμπιεδες σε βουτυρομενο ταψι (χρισιμοποιω χαρτι ψησηματος) και τους ψηνουμε σε μετριο φουρνο για 20 λεπτα περιπου.
Μολις τους βγαλουμε τους πασπαλιζουμε με την αχνη.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Δεκέμβριος 03, 2011, 00:09:02 πμ »
THEONYMFH Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.253
Μέλος από: Απρ, 2011

Προφίλ
περυσι εφτιαξα απο το βιβλιο του Ψιλακη με κρητικες συνταγες κατι κουραμπιεδες με αμυγδαλο που ηταν τελειοι!!! αυτους θα κανω και φετος.

600γρ. βουτυρο
600γρ. αμυγδαλα
3 κροκους
2 κουταλιες ζαχαρη
1 φλυτζανα αχνη ζαχαρη
1 κουταλια  κανελα
1ποτηρακι κονιακ
αλευρι οσο σηκωσει (!)
Δουλευουμε το βουτυρο με την αχνη μεχρι ν'ασπρισει.προσθετουμε το κονιακ και μετα απο λιγο μια χουφτα αλευρι.δουλευουμε λιγο και μετα ριχνουμε τους κροκους χτυπημενους με τις 2 κουταλιες ζαχαρη.μετα 2 χουφτες αλευρι  και σε λιγο το αμυγδαλο ανακατεμενο με την κανελα.και προσθετουμε αλευρι μεχρι να πλαθοντε.
ψηνουμε σε μετριο φουρνο.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 03, 2011, 22:35:21 μμ από THEONYMFH » Καταγράφηκε
απεχεις λιγα βηματα απο το στοχο? κανε τα τωρα!!!!
 
Απάντηση #3
« στις: Δεκέμβριος 04, 2011, 18:04:20 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Το μυστικό για να λιώνουν στο στόμα:
1) Το βούτυρο να είναι γάλακτος ζαχαροπλαστικής, αυτό στο βάζο που χρησιμοποιούμε και στους μπακλαβάδες.
2) Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη στο μίξερ πολλή ώρα να αφρατύνει, να ασπρίσει και να φουσκώσει.
3) Αλεύρι μαλακό
4) Αν ζύμη είναι μαλακή και πλάθεται με δυσκολία, τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει.
5) Δεν παραψήνουμε.
6) Δεν αχνίζουμε πριν κρυώσουν εντελώς.

Από ότι βλέπω, στις αναλογίες σχεδόν συμφωνούμε.

Υλικά: (χρησιμοποιώ την κλασική κούπα νες-καφέ = 250ml)
2 κούπες ξέχειλες βούτυρο γάλακτος ζαχαροπλαστικής
1 κούπα ζάχαρη άχνη
2 κρόκους
2 βανίλιες
1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
6 κούπες αλεύρι μαλακό (= 1 kgr)
1 κούπα αμύγδαλο καβουρντισμένο και κομμένο με το μαχαίρι ή σπασμένο στο γουδί. Όχι στο μούλτι γιατί τρίβεται πολύ. Μπορείτε να βάλετε και λίγο περισσότερο.

1 πακέτο άχνη για το πασπάλισμα
1 κουτ. γλυκού ανθόνερο

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη στο μίξερ να αφρατύνει να ασπρίσει και να φουσκώσει, περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τη βανίλια, τους κρόκους και το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Τέλος το μίξερ. Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε να γίνει ομοιογενής ζύμη. Τέλος ενσωματώνουμε και τα αμύγδαλα.
Η ζύμη αυτή δεν γίνεται ελαστική και εύπλαστη, αλλά έχει την τάση να γίνεται ψίχουλα. Την πιέζουμε με τα χέρια στον πάγκο να γίνεται πιτούλα πάχους 1 εκ, και κόβουμε μισοφέγγαρα με ένα ποτηράκι.
Αν ζεσταθεί ενώ δουλεύουμε και παραμαλακώσει, την βάζουμε λίγα λεπτά στο ψυγείο να σφίξει, και συνεχίζουμε.
Ψήνουμε πάνω σε λαδόκολα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αέρα, στη μέση του φούρνου, 15 λεπτά τη φουρνιά.
Δεν πρέπει να πάρουν παρά ελάχιστο χρώμα στις άκρες - μην καφετίσουν γιατί θα βγουν μπισκότα.
Όταν βγαίνουν από το φούρνο είναι μαλακοί - μην τρομάξετε, σκληραίνουν μόλις κρυώσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Διαλύουμε 1 κουτ. ανθόνερο σε ένα ποτήρι νερό και το βάζουμε σε ψεκαστήρι. Όπως είναι μέσα στα ταψιά, ψεκάζουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε την άχνη χρησιμοποιώντας το ειδικό κοσκινάκι ή ένα σουρωτήρι.
Βγαίνουν περίπου 80-90 κομμάτια.

Ελπίζω αν τους δοκιμάσετε να βγούν αντάξιοι των προσδοκιών σας.
Καλή επιτυχία!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 04, 2011, 20:45:34 μμ από arhontia » Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #4
« στις: Δεκέμβριος 05, 2011, 10:23:14 πμ »
TSIGKOS59 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.426
Μέλος από: Ιούν, 2010

Προφίλ
Σας ευχαριστώ για όλες τις συνταγές και τις συμβουλές  rose
το βράδυ τα τους φτιάξει η γυναίκα μου γιατί εγώ με τα ζυμάρια δεν τα πάω καλά. stop

Ποια; συνταγή δεν λέω για ευνόητους λόγους. Σαρκασμός Σφραγισμένα χείλη
 
Καταγράφηκε
ΑΡΧΕ ΣΕΑΥΤΟΥ
 
Απάντηση #5
« στις: Δεκέμβριος 05, 2011, 17:01:14 μμ »
andreas Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 27
Μέλος από: Νοέ, 2011

Προφίλ
Και από μένα άλλη μια...
Είναι από τις καλύτερες που έχω φτιάξει, την έχω μάλιστα επιλέξει για παρουσίαση (οσονούπω) στο χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα του blog που συνεργάζομαι...

  • 1 kg βούτυρο
  • 200 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. Σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2kg αλεύρι
  • 600 γρ αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα, ολόκληρα ή χοντροκομμένα
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • ανθόνερο (προαιρετικά)
  • Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα


Η εκτέλεση είναι η κλασική... χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει, προσθέτουμε το ξύσμα και σιγά – σιγά το αλεύρι.
Αφού ζυμωθεί καλά προσθέτουμε τα αμύγδαλα (εμένα μου αρέσουν ολόκληρα μέσα) και το κονιάκ.
Τους πλάθουμε όλους στο ίδιο μέγεθος, για να αποφύγουμε ανομοιογενές ψήσιμο και τους ψήνουμε στους 200 °c για 30' περίπου (ανάλογα με το μέγεθος).
Μόλις βγουν, τους ραντίζουμε με το ανθόνερο, αν θέλουμε, και τους γαρνίρουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη!!  up up up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Δεκέμβριος 06, 2011, 10:54:43 πμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Αν γίνουν όπως τους θες, γράψε μας πώς τους κάνατε!!  Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #7
« στις: Δεκέμβριος 06, 2011, 12:20:21 μμ »
Alexis11 Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 97
Μέλος από: Ιαν, 2011

Προφίλ
Τα τελευταία χρόνια αυτούς τους κουραμπιέδες φτιάχνω https://greekchristmas.blogspot.com/2011/11/kourabiedes-for-2.html και γίνονται πολύ ωραίοι   Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Η μαγειρική είναι σαν την μουσική, και τα δύο πρέπει να τα διασκεδάζεις !!!
 
Απάντηση #8
« στις: Δεκέμβριος 07, 2011, 17:30:39 μμ »
voula Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.927
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ελεγα να μην κάνω τελικά κουραμπιέδες αλλα με τόσες συνταγές που έχω διαβάσει μου έχει ανοίξει η όρεξη.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Δεκέμβριος 07, 2011, 22:48:10 μμ »
konstantinak Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 775
Μέλος από: Μάι, 2011

Προφίλ
Εγώ να σας πω την αμαρτία μου;Φετος κουραμπιέδες θα μου δώσει η μαμα μου και θα αποφύγω ολη την ταλαπωρία και το καθάρισμα... ιδιαίτερα της αχνης που καλλάει παντού...
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Δεκέμβριος 07, 2011, 23:22:14 μμ »
TSIGKOS59 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.426
Μέλος από: Ιούν, 2010

Προφίλ
Λοιπόν, εμένα μπορεί να μ’ αρέσει η μαγειρική αλλά όλα κι όλα !  stop με τα ζυμάρια δεν τα πάω καλά,
γιαυτό τους έφτιαξε η γυναίκα μου την Δευτέρα το βράδυ και τους κεράσαμε στην γιορτή μου.

Έφτιαξα μια ωραία συνταγή της αγαπητής σε όλους μας Pastaflora’s με βιτάμ και γίνανε υπέροχοι,  Γλώσσα
όπως τους ήθελα, καθότι αποφεύγω τα ζωικά λίπη προτίμησα αυτή με τα βιτάμ.

Πάντως σας ευχαριστώ όλους και όλες  rose rose rose rose rose rose
Καταγράφηκε
ΑΡΧΕ ΣΕΑΥΤΟΥ
 
Απάντηση #11
« στις: Δεκέμβριος 13, 2011, 20:50:28 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Νικολάκη πόσο χαίρουμαι που σε βοήθησα....!!! Και αυτό σπέσιαλ για σένα!

Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #12
« στις: Δεκέμβριος 13, 2011, 21:18:17 μμ »
TSIGKOS59 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.426
Μέλος από: Ιούν, 2010

Προφίλ
Ευχαριστώ  rose rose rose
Καταγράφηκε
ΑΡΧΕ ΣΕΑΥΤΟΥ
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω