Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Απρίλιος 24, 2024, 13:43:37 μμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Συνταγές
Άλλες συνταγές
Καυτερή μαρμελάδα!
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
Αποστολέας
Θέμα: Καυτερή μαρμελάδα! (Αναγνώστηκε 32802 φορές)
«
στις:
Ιανουάριος 09, 2008, 22:56:21 μμ »
vilma
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 269
Μέλος από: Αύγ, 2007
Καυτερή μαρμελάδα!
Ετυχε στο περιοδικό που δουλεύω να μας την φέρουν έτοιμη και να μας κεράσουν, μετα από κάποια φωτογράφιση που έκαναν και... τρελλάθηκα! Απίστευτος συνδυασμός φεύσεων ανακατεμένος καταπληκτικά, έτσι όπως μας το σέρβιραν!! Φυσικά αγόρασα τα υλικά, γύρισα σπίτι και την έφτιαξα!
Λοιπόν, καταρχήν η βασική συνταγή της μαρμελάδας: Εβρασα 1 κυδώνι με 2 μήλα σε κομμάτια μαζί με τα κουκούτσια τους και 2 ποτήρια νερό (πηκτίνη) για μία ώρα. Στη συνέχεια ψιλοέκοψα 3/4 φλυτζ. πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομένες, και 1/4 φλυτζ. πιπερίτσες κόκκινες καυτερές (πολύ μικρά κομματάκια). Ανακάτεψα τις πιπεριές, μιάμιση κούπα μηλόξιδο, 5,5 κούπες ζάχαρη (και πολύ μου φάνηκε, αν και έβαλα μιά κούπα λιγότερη απότι έλεγε η συνταγή) και 1 φλυτζάνη πηκτίνη. Εβρασα μέχρι να δέσει. Για πιό καυτερή προσθέτεις άμα θέλεις πιπέρι καγέν. Αμα κρυώσει την μεταφέρουμε σε γυάλινα βάζα και διατηρείτε στο ψυγείο.
Η μαγεία των υπέροχων γεύσεων λοιπόν, ήταν η εξης. Σερβιρίστηκε πάνω σε λεπτή φρυγανίτσα αλειμένη ή με Philadelphia cream cheese ή με τυρί κατίκι, ένα κομμάτι προσούτο και από πάνω λίγη καυτερή μαρμελάδα πιπεριάς! Δεν έχω λόγια, δοκιμάστε το!
(Ακόμα πιστεύω ότι θα δίνει απίθανη γεύση μια μικρή ποσότητα σε σάλτσα για ζυμαρικά)
«
Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 10, 2008, 21:14:08 μμ από admin
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #1
«
στις:
Ιανουάριος 10, 2008, 00:17:55 πμ »
arhontia
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
Μ'αρέσουν πολύ αυτές οι γεύσεις και φτιάχνω κι εγώ. Γλυκόξυνες πικάντικες μαρμελάδες λέγονται τσάτνεϋς και προέρχονται από την Ινδία. Ταιριάζουν πολύ και με ανατολίτικα ρύζια και ψητά κρεατικά.
Σε ποιό περιοδικό δουλεύεις;
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
Απάντηση #2
«
στις:
Ιανουάριος 10, 2008, 09:56:01 πμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
βιλμα καταπληκτικη συνταγη σε ευχαριστουμε παρα πολυ.
θα σου προτεινα να την ποσταρεις στις συνταγες στην αρχικη σελιδα ειναι καταπληκτικη ιδεα και πρεπει να υπαρχει
ευχαριστωωω
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #3
«
στις:
Ιανουάριος 10, 2008, 10:31:03 πμ »
vilma
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 269
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
Thanks κορίτσια.
Arhontia μου, δουλεύω στα ένθετα περιοδικά της Espresso, σύντομα θα μεταφερθώ (το ελπίζω!!)- σε περιοδικό για γονεις-παιδιά.
Μαργαρίτα, μη γελάσεις, αλλά ειλικρινά η άσχετη δεν έχω ιδέα πως να ποστάρω την συνταγή στην αρχική σελίδα! Είμαι απαράδεχτη το ξέρω!
Καταγράφηκε
Απάντηση #4
«
στις:
Ιανουάριος 10, 2008, 11:08:13 πμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
τι ακουνε τα ωραια αυτακια μου και διαβαζουν τα ωραια ματακια μου?
κα ιδε ρωτας τοσο καιρο βρε βιλμα μου να σε πουμε?
λοιπον θα πας στην αρχικη υποβολη συνταγης ενω εισαι συνδεδεμενη και θα καταχωρησεις τη συνταγη βαζοντας εναν τιτλο και επιλεγοντας μια κατηγορια.μετα θα πατησεις τη δισκετουλα και ο αντμιν ή καποιος διαχειριστης θα την ανεβασει μεσα στην ημερα
οκ?
φιλιααααααααααααααααα
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #5
«
στις:
Ιανουάριος 10, 2008, 11:12:35 πμ »
vilma
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 269
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
Το έκανα!! Πάτησα μόνο την δισκετούλα επάνω δεξιά, όχι το + έτσι?
(Τι ασχετοσύνη Θεέε μου, ντρέπομαι!)
Καταγράφηκε
Απάντηση #6
«
στις:
Ιανουάριος 10, 2008, 11:15:04 πμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
ναι ναι μονο τη δισκετουλα εγω δυστηχως δεν εχω προσβαση να δω τι εκανες ......(με φοβαται ο αντμιν
)
αλλα αν ειναι ολα ενταξει θα την ανεβασουν μεσα στην ημερα....
ειδωμεν!!!
φιλιαααααααααα
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #7
«
στις:
Ιανουάριος 10, 2008, 12:52:44 μμ »
margarita
Mέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 53
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
Καλημέρα
Να σας ρωτήσω και κάτι σχετικά με τη γεύση.
Η ξινή γεύση είναι αρκετά έντονη ή υπερισχύει η γλυκειά?
Ρωτάω γιατί μου αρέσει πάρα πολύ η κρύα καυτερή σάλτσα που συνοδεύουν στα κινέζικα εστιατόρια διάφορα κρεατικά.
Η σάλτσα που σας λέω είναι αρκετά γλυκειά και καυτερή.
Καμιά τέτοια συνταγή ξέρετε?
Καταγράφηκε
Απάντηση #8
«
στις:
Ιανουάριος 10, 2008, 12:53:45 μμ »
vilma
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 269
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
Ευχαριστώ! Φιλιά!!
Καταγράφηκε
Απάντηση #9
«
στις:
Ιανουάριος 10, 2008, 16:45:48 μμ »
ArXoS
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
(μην ανησυχείτε για της δημοσιεύσεις, αν κάτι μπει στο forum το βγάζω και στο portal, στο όνομα του μέλους φυσικά
)
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
Απάντηση #10
«
στις:
Ιανουάριος 10, 2008, 17:00:45 μμ »
arhontia
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
Κρύα καυτερή σάλτσα για τα κρεατικά στην κινέζικη κουζίνα, πρέπει να εννοείς την σάλτσα από δαμάσκηνα. Την γράφω κατευθείαν μπροστά.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
Απάντηση #11
«
στις:
Ιανουάριος 10, 2008, 17:22:11 μμ »
arhontia
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
Δες και το Μανγκο τσάτνεϋ
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=920&Itemid=49
Γίνεται και καυτερό αν προσθέσεις τσίλι.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
Απάντηση #12
«
στις:
Ιανουάριος 10, 2008, 19:53:40 μμ »
margarita
Mέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 53
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
Παράθεση από: arhontia στις Ιανουάριος 10, 2008, 17:22:11 μμ
Δες και το Μανγκο τσάτνεϋ
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=920&Itemid=49
Γίνεται και καυτερό αν προσθέσεις τσίλι.
Ακριβώς τη συνταγή που μου προτείνεις την έφτιαξα το καλοκαίρι με σύκα και μπορώ να πω ότι δεν ήταν για τα γούστα μου. Η γεύση από το ξύδι ήταν πολύ έντονη. Προτιμώ τις γλυκειές γεύσεις. Θα ψάξω να βρω τη σάλτσα με δαμάσκηνα που μου λες ότι είναι στην Αρχική (σελίδα εννοείς?)
Ευχαριστώ
Καταγράφηκε
Απάντηση #13
«
στις:
Ιανουάριος 10, 2008, 19:58:38 μμ »
margarita
Mέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 53
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
Παράθεση από: margarita στις Ιανουάριος 10, 2008, 19:53:40 μμ
Παράθεση από: arhontia στις Ιανουάριος 10, 2008, 17:22:11 μμ
Δες και το Μανγκο τσάτνεϋ
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=920&Itemid=49
Γίνεται και καυτερό αν προσθέσεις τσίλι.
Ακριβώς τη συνταγή που μου προτείνεις την έφτιαξα το καλοκαίρι με σύκα και μπορώ να πω ότι δεν ήταν για τα γούστα μου. Η γεύση από το ξύδι ήταν πολύ έντονη. Προτιμώ τις γλυκειές γεύσεις. Θα ψάξω να βρω τη σάλτσα με δαμάσκηνα που μου λες ότι είναι στην Αρχική (σελίδα εννοείς?)
Δεν βρήκα τη συνταγή με τα δαμάσκηνα. Μήπως μπορείς να μου στείλεις το σύνδεσμο?
Ευχαριστώ
Καταγράφηκε
Απάντηση #14
«
στις:
Ιανουάριος 10, 2008, 20:56:23 μμ »
arhontia
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
Σήμερα την έγραψα, δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα.
Το ξύδι μπορείς να το μειώσεις ή να το παραλείψεις και τελείως. Με σύκα δεν ξέρω γιατί δεν μ'αρέσουν στα γλυκά, αλλά το έχω κάνει με βερύκοκα και μου άρεσε πολύ.
«
Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 10, 2008, 20:58:19 μμ από arhontia
»
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
Σελίδες
1
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...