GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Φεβρουάριος 24, 2020, 19:55:00 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Άλλες συνταγές
| | | |-+  Καυτερή μαρμελάδα!
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Καυτερή μαρμελάδα!  (Αναγνώστηκε 29114 φορές)
« στις: Ιανουάριος 09, 2008, 22:56:21 μμ »
vilma Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 269
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Ετυχε στο περιοδικό που δουλεύω να μας την φέρουν έτοιμη και να μας κεράσουν, μετα από κάποια φωτογράφιση που έκαναν και... τρελλάθηκα! Απίστευτος συνδυασμός φεύσεων ανακατεμένος καταπληκτικά, έτσι όπως μας το σέρβιραν!! Φυσικά αγόρασα τα υλικά, γύρισα σπίτι και την έφτιαξα!

Λοιπόν, καταρχήν η βασική συνταγή της μαρμελάδας: Εβρασα 1 κυδώνι με 2 μήλα σε κομμάτια μαζί με τα κουκούτσια τους και 2 ποτήρια νερό (πηκτίνη) για μία ώρα. Στη συνέχεια ψιλοέκοψα 3/4 φλυτζ. πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομένες, και 1/4 φλυτζ. πιπερίτσες κόκκινες καυτερές (πολύ μικρά κομματάκια). Ανακάτεψα τις πιπεριές, μιάμιση κούπα μηλόξιδο, 5,5 κούπες ζάχαρη (και πολύ μου φάνηκε, αν και έβαλα μιά κούπα λιγότερη απότι έλεγε η συνταγή) και 1 φλυτζάνη πηκτίνη. Εβρασα μέχρι να δέσει. Για πιό καυτερή προσθέτεις άμα θέλεις πιπέρι καγέν. Αμα κρυώσει την μεταφέρουμε σε γυάλινα βάζα και διατηρείτε στο ψυγείο.

Η μαγεία των υπέροχων γεύσεων λοιπόν, ήταν η εξης. Σερβιρίστηκε πάνω σε λεπτή φρυγανίτσα αλειμένη ή με Philadelphia cream cheese ή με τυρί κατίκι, ένα κομμάτι προσούτο και από πάνω λίγη καυτερή μαρμελάδα πιπεριάς! Δεν έχω λόγια, δοκιμάστε το!
(Ακόμα πιστεύω ότι θα δίνει απίθανη γεύση μια μικρή ποσότητα σε σάλτσα για ζυμαρικά)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 10, 2008, 21:14:08 μμ από admin » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Ιανουάριος 10, 2008, 00:17:55 πμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Μ'αρέσουν πολύ αυτές οι γεύσεις και φτιάχνω κι εγώ. Γλυκόξυνες πικάντικες μαρμελάδες λέγονται τσάτνεϋς και προέρχονται από την Ινδία. Ταιριάζουν πολύ και με ανατολίτικα ρύζια και ψητά κρεατικά.
Σε ποιό περιοδικό δουλεύεις;
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
http://arhontia.com/
http://toixografie.com
 
Απάντηση #2
« στις: Ιανουάριος 10, 2008, 09:56:01 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
βιλμα καταπληκτικη συνταγη σε ευχαριστουμε παρα πολυ.
θα σου προτεινα να την ποσταρεις στις συνταγες στην αρχικη σελιδα ειναι καταπληκτικη ιδεα και πρεπει να υπαρχει
ευχαριστωωω
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #3
« στις: Ιανουάριος 10, 2008, 10:31:03 πμ »
vilma Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 269
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Thanks κορίτσια.
Arhontia μου, δουλεύω στα ένθετα περιοδικά της Espresso, σύντομα θα μεταφερθώ (το ελπίζω!!)- σε περιοδικό για γονεις-παιδιά.
Μαργαρίτα, μη γελάσεις, αλλά ειλικρινά η άσχετη δεν έχω ιδέα πως να ποστάρω την συνταγή στην αρχική σελίδα! Είμαι απαράδεχτη το ξέρω! Ντροπή
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Ιανουάριος 10, 2008, 11:08:13 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
τι ακουνε τα ωραια αυτακια μου και διαβαζουν τα ωραια ματακια μου?
κα ιδε ρωτας τοσο καιρο βρε βιλμα μου να σε πουμε? Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού
λοιπον θα πας στην αρχικη υποβολη συνταγης ενω εισαι συνδεδεμενη και θα καταχωρησεις τη συνταγη βαζοντας εναν τιτλο και επιλεγοντας μια κατηγορια.μετα θα πατησεις τη δισκετουλα και ο αντμιν ή καποιος διαχειριστης θα την ανεβασει μεσα στην ημερα
οκ?
φιλιααααααααααααααααα
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #5
« στις: Ιανουάριος 10, 2008, 11:12:35 πμ »
vilma Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 269
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Το έκανα!! Πάτησα μόνο την δισκετούλα επάνω δεξιά, όχι το + έτσι?
(Τι ασχετοσύνη Θεέε μου, ντρέπομαι!) Ντροπή
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Ιανουάριος 10, 2008, 11:15:04 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
ναι ναι μονο τη δισκετουλα εγω δυστηχως δεν εχω προσβαση να δω τι εκανες ......(με φοβαται ο αντμιν  Κλείσιμο ματιού Σαρκασμός)
αλλα αν ειναι ολα ενταξει θα την ανεβασουν μεσα στην ημερα....
ειδωμεν!!!
φιλιαααααααααα
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #7
« στις: Ιανουάριος 10, 2008, 12:52:44 μμ »
margarita Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 53
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Καλημέρα Χαμόγελο

Να σας ρωτήσω και κάτι σχετικά με τη γεύση. 
Η ξινή γεύση είναι αρκετά έντονη ή υπερισχύει η γλυκειά?
Ρωτάω γιατί μου αρέσει πάρα πολύ η κρύα καυτερή σάλτσα που συνοδεύουν στα κινέζικα εστιατόρια διάφορα κρεατικά.
Η σάλτσα που σας λέω είναι αρκετά γλυκειά και καυτερή.
Καμιά τέτοια συνταγή ξέρετε?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Ιανουάριος 10, 2008, 12:53:45 μμ »
vilma Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 269
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Ευχαριστώ! Φιλιά!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Ιανουάριος 10, 2008, 16:45:48 μμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
(μην ανησυχείτε για της δημοσιεύσεις, αν κάτι μπει στο forum το βγάζω και στο portal, στο όνομα του μέλους φυσικά  Κλείσιμο ματιού)
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #10
« στις: Ιανουάριος 10, 2008, 17:00:45 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Κρύα καυτερή σάλτσα για τα κρεατικά στην κινέζικη κουζίνα, πρέπει να εννοείς την σάλτσα από δαμάσκηνα. Την γράφω κατευθείαν μπροστά.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
http://arhontia.com/
http://toixografie.com
 
Απάντηση #11
« στις: Ιανουάριος 10, 2008, 17:22:11 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Δες και το Μανγκο τσάτνεϋ    http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=920&Itemid=49
Γίνεται και καυτερό αν προσθέσεις τσίλι.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
http://arhontia.com/
http://toixografie.com
 
Απάντηση #12
« στις: Ιανουάριος 10, 2008, 19:53:40 μμ »
margarita Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 53
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Δες και το Μανγκο τσάτνεϋ    http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=920&Itemid=49
Γίνεται και καυτερό αν προσθέσεις τσίλι.

Ακριβώς τη συνταγή που μου προτείνεις την έφτιαξα το καλοκαίρι με σύκα και μπορώ να πω ότι δεν ήταν για τα γούστα μου.  Η γεύση από το ξύδι ήταν πολύ έντονη.  Προτιμώ τις γλυκειές γεύσεις.  Θα ψάξω να βρω τη σάλτσα με δαμάσκηνα που μου λες ότι είναι στην Αρχική (σελίδα εννοείς?)

Ευχαριστώ
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #13
« στις: Ιανουάριος 10, 2008, 19:58:38 μμ »
margarita Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 53
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Δες και το Μανγκο τσάτνεϋ    http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=920&Itemid=49
Γίνεται και καυτερό αν προσθέσεις τσίλι.

Ακριβώς τη συνταγή που μου προτείνεις την έφτιαξα το καλοκαίρι με σύκα και μπορώ να πω ότι δεν ήταν για τα γούστα μου.  Η γεύση από το ξύδι ήταν πολύ έντονη.  Προτιμώ τις γλυκειές γεύσεις.  Θα ψάξω να βρω τη σάλτσα με δαμάσκηνα που μου λες ότι είναι στην Αρχική (σελίδα εννοείς?)

Δεν βρήκα τη συνταγή με τα δαμάσκηνα. Μήπως μπορείς να μου στείλεις το σύνδεσμο?

Ευχαριστώ
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #14
« στις: Ιανουάριος 10, 2008, 20:56:23 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Σήμερα την έγραψα, δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα.

Το ξύδι μπορείς να το μειώσεις ή να το παραλείψεις και τελείως. Με σύκα δεν ξέρω γιατί δεν μ'αρέσουν στα γλυκά, αλλά το έχω κάνει με βερύκοκα και μου άρεσε πολύ.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 10, 2008, 20:58:19 μμ από arhontia » Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
http://arhontia.com/
http://toixografie.com
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω