GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Οκτώβριος 25, 2021, 17:55:15 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Παστουρμάς
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Παστουρμάς  (Αναγνώστηκε 12511 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Ιανουάριος 18, 2008, 15:36:27 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Μην αρχίσω τώρα και τις συνταγές για τυριά, γιατί θα βρωμάνε τα σπίτια μας τυροκομείο!
Έφτιαχνε όμως  ο πατέρας μου ένα τυρί... πικάντικο και σκληρό με ολόκληρα πιπέρια μέσα,
που βάζαμε κάτω το κεφαλάκι το τυρί από τη μιά, και τη μπουκάλα το τσίπουρο από την άλλη,
και "δοκιμάζαμε" μια το ένα μιά το άλλο να δούμε πιο είναι πιο καλό... το φάι ή το πιοτί;;

Όσο για μαγαζί... κανα τσιπουράδικο δεν θάλεγα όχι...
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
http://arhontia.com/
http://toixografie.com
 
Απάντηση #16
« στις: Ιανουάριος 18, 2008, 22:28:55 μμ »
SOULAPAPAF Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 94
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
Δοκίμασα σε πολύ καλό μεζεδοπωλείο σαγανάκι παστουρμά κι ήταν υπέροχο. Μέχρι κι ο καλός μου έφαγε που δεν τρώει ποτέ κρέας για να επιβεβαιώσουμε το "ποτέ μη λές ποτέ".



πως γινεται σαγανακι ο παστουρμας ξερεις;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 18, 2008, 22:30:53 μμ από SOULAPAPAF » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #17
« στις: Ιανουάριος 19, 2008, 15:56:08 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Εγώ βάζω σε ένα πυρίμαχο σκεύος φέτες ντομάτας, παστουρμά και τυρί ότι έχω(κασέρι ή γρεβιέρα ή κεφαλοτύρι) και το βάζω στο γκρίλ να λειώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα τα τυριά. Ρίχνω και λίγη πάπρικα από πάνω.
Ή το ίδιο με σάλτσα ντομάτα αντί φέτες φρέσκιας.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
http://arhontia.com/
http://toixografie.com
 
Απάντηση #18
« στις: Ιανουάριος 30, 2008, 09:00:42 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Χθες τον κόψαμε και καταναλώθηκε σχεδόν ο μισός.
Μαλακός, γευστικός, σχετικά διαίτης εφόσον το μόνο λιπαρό του είναι μισή κουταλιά βούτυρο,εύκολος και προπάντως απο τα χέρια μου.Να τον δοκιμάσετε όπωσδήποτε.Βέβαια είναι απαραίτητο να υπάρχει χώρος να ωριμάσει, διότι για διαμέρισμα είναι απαγορευτικό, εγώ δεν το άντεξα πάνω απο μια μέρα και τον έστειλα στην μαμά μου που έχει κήπο.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #19
« στις: Ιανουάριος 30, 2008, 09:32:17 πμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Καλημέρα! Αρχοντία δεσμεύομαι να ταχθώ υπέρ της εύρεσης σούπερ τσιπουράδικου για την επόμενη συνάντηση! Το τσίπουρο είναι η αδυναμία μου  Σαρκασμός
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #20
« στις: Ιανουάριος 30, 2008, 10:11:02 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Πες καμμιά ιδέα βρε Eisbeth, διότι εδω οι τσιπουρολάτρες είμαστε καμποσοι
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #21
« στις: Ιανουάριος 30, 2008, 17:15:07 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Λοιπόν... για τον παστουρμά συμφωνώ οτι είναι μεγάλο πρόβλημα ο χρόνος κατανάλωσης (de-te), διότι επιβάλει να υπάρχουν συνεχώς κομμάτια υπό παρασκευή!
(Κι εγώ δεν τον αντέχω μέσα, τον έβγαλα έξω που έχω στεγασμένο χώρο.)

Στα τσιπουρομεζεδάδικα είμαι μέσα! Αυτό που επιλέχθηκε αυτή τη φορά για την πίτα, είναι απαγορευτικό για μένα, γιατί θέλω μιάμιση ώρα για να έρθω από Πόρτο Ράφτη. Και βέβαια το πρόβλημα δεν είναι το να έρθω, αλλά το να φύγω...
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
http://arhontia.com/
http://toixografie.com
 
Απάντηση #22
« στις: Ιανουάριος 30, 2008, 20:27:44 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Bρε Αρχοντία, μία λύση είναι να πάρεις το ΚΤΕΛ στον γυρισμό Αναποφασιστικότητα...
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #23
« στις: Ιανουάριος 30, 2008, 22:04:35 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Μια άλλη λύση είναι την επόμενη φορά να πάμε εμείς πιό κοντά στην Αρχοντία και Κυριακή μάλιστα.
Νομίζω αρκετές και αρκετοί θα συμφωνήσουμε (παρόλο που ούτε παστουρμά τρώω, ούτε και το τσίπουρο το συμπαθώ, όμως για την παρέα είμαι μέσαι κι εγώ  Κλείσιμο ματιού)

 Φιλί
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #24
« στις: Ιανουάριος 30, 2008, 23:06:57 μμ »
LITSA5
Επισκέπτης
και αλλη μια λύση να γυρισουμε μαζι Αρχοντία
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 Πάνω