Μπριζόλες κρασάτες στα κάρβουνα
Λοιπόν, σήμερα θα πούμε την συνταγή για χοιρινές μπριζόλες κρασάτες στα κάρβουνα. Τα συστατικά ειναι πολύ εύκολα και είναι τα ακόλουθα:
6 χοιρινές μπριζόλες (λέμε στον χασάπη μας να τις κόψει πιο “παχουλές”
2 φλιτζάνια κόκκινο ξηρό κρασί (εγω χρησιμοποιώ το “Αβέρωφ” που ειναι το αγαπημένο μου)
5 κουταλίες σούπας παρθένο ελαιόλαδο (τα..γνωστα!)
αλατοπίπερο
2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομένο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπώλ ή σε ένα βαθύ ταψί κρασί, ελαιόλαδο, μαϊντανό και πάπρικα και ανακατεύουμε ώστε να το κάνουμε μείγμα. Στην συνέχεια βάζουμε τις μπριζόλες στο μπώλ-προσέχουμε το μείγμα να τις καλύψει πλήρως. Επειτα, βάζουμε το μπώλ στο ψυγείο (συνηθως θέλει 10-12 ώρες στο ψυγείο).
Οταν βγάλουμε τις μπριζόλες απο το ψυγείο, τις αφήνουμε για τουλάχιστον 45′ ώστε να ξεπαγώσουν (δεν πρέπει να τις βάλουμε κατευθείαν στην σχάρα απο το ψυγείο). Στην συνέχεια βάζουμε τις μπριζόλες πάνω στην θράκα (αφού έχει πιάσει θερμοκρασία το barbeque μας-και όχι απλα δυνατή φωτιά), και γυρίζουμε συχνά τα κρέατα με μία πιάστρα. Δεν τις τρυπάμε-ούτε τις χαράσουμε, όπως έχουμε πεί, απλά τις γυρίζουμε συχνά. Λίγο πρίν τις βγάλουμε και αφού έχουν αρχίσει να “ροδίζουν”, τους ρίχνουμε το αλατοπίπερο (το ρίχνουμε πάντα λίγο πριν τις σερβίρουμε). Τις σερβίρουμε με βραστό μπρόκολο ή ψητά λαχανικά και ζυμωτό ψωμί ή ψητες πίτες.
ΠΗΓΗ:
https://www.afoi-malliora.gr/component/kunena/30---/98-barbeque-----.html#98