GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Οκτώβριος 19, 2021, 05:04:20 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Κρεατικά
| | | |-+  ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΟΥΡΝΟ
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΟΥΡΝΟ  (Αναγνώστηκε 26021 φορές)
« στις: Μάρτιος 15, 2012, 19:24:42 μμ »
dimpet Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 13
Μέλος από: Φεβ, 2012

Προφίλ
ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΟΥΡΝΟ


Το ψήσιμο, το κοινό τραπέζι, το φαγητό αποτελούσαν πάντα αφορμή για την συγκέντρωση της οικογένειας και της καλής παρέας. Πολύ συχνά, κυρίως τις Κυριακές, ψήνουμε στο φούρνο η την ψησταριά διάφορα ωραία φαγητά (όπως αυτό που περιγράφω παρακάτω) και τα απολαμβάνουμε οικογενειακός.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση φτιάξαμε αρνί στο φούρνο με πατάτες, όχι όμως σε ταψί αλλά στην λαδόκολλα. Έτσι γίνεται πολύ μαλακό (ψήνεται με τα υγρά του) και είναι πολύ νόστιμο.

ΥΛΙΚΑ:

3 χεράκια αρνίσια (4 κιλά περίπου σύνολο)
2,5 κιλά πατάτες
Αλάτι & πιπέρι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
5 φίλα λαδόκολλες
Σπάγκο για το δέσιμο

 



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Πλένομαι το αρνί και το αφήνουμε να στραγγίσει. Καθαρίζουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο αρνί και τις πατάτες. Απλώνουμε τις λαδόκολλες και βάζουμε πάνω τα κομμάτια του αρνιού με τις πατάτες. Προσθέτουμε από πάνω το ελαιόλαδο.

 

Τέλος τυλίγουμε το πακέτο μας και το δένουμε με τον σπάγκο όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.

 



 

ΑΝΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ:
Για προσανάμματα χρησιμοποιούμε λεπτά και ξερά ξύλα. Για να βοηθήσουμε το άναμμα χρησιμοποιούμε και λίγο οινόπνευμα. Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε πετρέλαιο και προσανάμματα με βάση το πετρέλαιο γιατί μένουν οι μυρουδιές μέσα στο φούρνο.



Τα ξύλα που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι ξερά και όχι πολύ χοντρά για να μας δώσουν έντονη φλόγα για να πυρώσει ο φούρνος μας.

 

Όταν καούν τα ξύλα και γίνουν κάρβουνο ο φούρνος έχει ήδη πυρώσει και ο θόλος του έχει καθαρίσει από την κάπνα (έχει ασπρίσει)

 

Απομακρύνουμε με το φτυάρι φούρνου τα κάρβουνα από το φούρνο και σφουγγαρίζουμε το δάπεδο του φούρνου με πάνινη σφουγγαρίστρα, ώσπου να καθαρίσουν οι πυρόπλακες, αφού πρώτα την βουτήξουμε σε νερό, την σφουγγαρίστρα εννοείτε ότι την έχουμε και την χρησιμοποιούμε μόνο για το καθάρισμα του φούρνου.

 

 

Κλείνουμε την πόρτα του φούρνου και περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία και να ωριμάσει ο φούρνος μας. Όταν η θερμοκρασία πλησιάζει τους 270 βαθμούς βάζουμε το πακετάκι μας στον φούρνο και ψήνουμε για 4-4,5 ώρες.

 

4 περίπου ώρες μετά



 

Ότι περίσσεψε

 

Καλή επιτυχία.
ΠΗΓΗ:http://www.afoi-malliora.gr/component/kunena/29----/114------.html
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Μάρτιος 16, 2012, 15:47:58 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΆΡΑ ΠΟΛΎ ΦΙΛΕ ΜΑΣ up up ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΆ ΠΟΥ ΜΑς ΕΜΑΘΕς...ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ...!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 16, 2012, 15:49:59 μμ από Pastaflora » Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω