GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 05:49:27 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Εμείς, το GreekMasa ...
| |-+  Αρχείο συζητήσεων
| | |-+  Δίαιτα Dukan
| | | |-+  Δίαιτα Dukan (9η ενότητα συζητήσεων)
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 ... 22 23 24 25 26 27 28 ... 101 » Κάτω
Αποστολέας
Κλειδωμένο θέμα Θέμα: Δίαιτα Dukan (9η ενότητα συζητήσεων)  (Αναγνώστηκε 520540 φορές)
Απάντηση #360
« στις: Απρίλιος 19, 2012, 12:32:49 μμ »
Vina Αποσυνδεδεμένος
Νέο μέλος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 260
Μέλος από: Μάρ, 2012

Προφίλ
Andie Από ότι κατάλαβα, εννοεί τη σκόνη του ζελέ, αυτή που ρίχνουμε κι εμείς στο νερό για να φτιάξουμε ζελεδάκι και τα λέει crystals επειδή είναι σαν κρυσταλλάκια. Αυτά έχουν ζελατίνη και πήζουν το μείγμα.

Όσο για το τυράκι, εγώ ακολουθώ την παρακάτω συνταγή, αλλά με γάλα 1,5% https://cretangastronomy.blogspot.com/2011/07/blog-post_26.html  Χαμόγελο
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 19, 2012, 12:36:04 μμ από Vina » Καταγράφηκε
Αρχή Δίαιτας 4-3-2012

81 - - - - - - - - - - - 67.6 - - - - - - - - 60

13.4 lost - 7.6 to go
 
Απάντηση #361
« στις: Απρίλιος 19, 2012, 12:44:11 μμ »
Andie Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 100
Μέλος από: Ιούλ, 2011

Προφίλ
 rose rose rose rose rose rose
Περιττο να πω ευχαριστω!!!!!!!!!!!!!!

Τι ειναι το ξινο? χιχιχιχιχιχι ειμαι ασχετη παιδια......
Και για να καταλαβω για την Ντουκαν βαζουμε γαλα 1.5% και το ξινο που το βρισκει καποιος?
Α! και ποσο τρωμε απο αυτο? Και επιτρεπεται σε ολες τις φασεις?
Σας βομβαρδισα χαχαχαχα

Τουλουμπανι?Τουπι? Α? που τα βρισκεις αυτα στην Αθηνα?
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 19, 2012, 12:56:37 μμ από Andie » Καταγράφηκε
Αρχη 27.03.2012
LilySlim Weight loss tickers
 
Απάντηση #362
« στις: Απρίλιος 19, 2012, 13:15:32 μμ »
Vina Αποσυνδεδεμένος
Νέο μέλος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 260
Μέλος από: Μάρ, 2012

Προφίλ
Χαχαχαχα σαν κινέζικα είναι ε? Λοιπόν:
Το ξινό θα το βρεις στο σούπερ μάρκετ μαζί με τα μπαχαρικά. Ξινό, γράφει, αποκλείεται να κάνεις λάθος. Είναι μια άσπρη σκόνη με πολύ έντονη γεύση σαν λεμόνι. Μπορείς να το κόψεις και με χυμό από στιμένο λεμόνι, αλλά αφήνει κομματάκια στο τυρί και δεν το προτείνω.
Για τη Ντουκάν, όπως το είπες, βάζεις γάλα 1,5% και ακολουθείς τη διαδικασία που περιγράφει στο μπλογκ, ΑΛΛΑ μην κολλάς στα τουλπάνια. Βρες ένα ελαφρύ πανάκι ή ένα τούλι, εγώ χρησιμοποιώ το δεύτερο. Βάλτο μέσα σε ένα σουρωτήρι, όπως αυτό για τα μακαρόνια και όταν κόψει το τυρί άδειασε το εκεί μέσα. Εγώ συνήθως το σουρωτήρι το βάζω μέσα σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα, οπότε στάζει εκεί μέσα και στο τούλι μένει μόνο το τυράκι μας. Ρίξε και αλάτι γύρω γύρω και είσαι έτοιμη! Κλείσιμο ματιού

Α! Όσο για την ποσότητα, έχει να κάνει με τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά που τρως ανά ημέρα. Αν πχ φτιάξεις 2 λίτρα γάλα και βγουν 300 γραμμάρια τυράκι, τότε 300/8= περίπου 40 γραμμάρια τυράκι αντιστοιχούν σε ένα ποτήρι γάλα. Εγώ να σου πω την αλήθεια, επειδή τρώω και τα γιαούρτια μου και κάνω και το γάλα μου πόριτζ καθημερινά, τρώω με το μάτι ένα κομμάτι την ημέρα. 5 πάνω 5 κάτω, δεν πειράζει και πολύ, ε? angel
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 19, 2012, 13:25:16 μμ από Vina » Καταγράφηκε
Αρχή Δίαιτας 4-3-2012

81 - - - - - - - - - - - 67.6 - - - - - - - - 60

13.4 lost - 7.6 to go
 
Απάντηση #363
« στις: Απρίλιος 19, 2012, 13:25:42 μμ »
Andie Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 100
Μέλος από: Ιούλ, 2011

Προφίλ
respect στις γρηγορες και κατατοπιστικες απαντησεις σου!
 Φιλί Φιλί
Ο φιλος μου ακομα γελαει που του ειπα το απογευμα θα φτιαξουμε τυρι...... Αφου προσχθες ξενυχτησα στο μαγειρεμα και εκανα 3 φαγητα και ψωμι..... Και με εχει πρηξει να παμε να μεινουμε σε χωριο.....Μου λεει θα ανοιξουμε Ντουκαν ταβερνα....μμμμμμμ  Γλώσσα

Σορρυ, το διαβασα βιαστικα και δεν ειδα, οτι ηδη ειχες απαντησει!
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 19, 2012, 13:31:03 μμ από Andie » Καταγράφηκε
Αρχη 27.03.2012
LilySlim Weight loss tickers
 
Απάντηση #364
« στις: Απρίλιος 19, 2012, 13:46:02 μμ »
Vina Αποσυνδεδεμένος
Νέο μέλος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 260
Μέλος από: Μάρ, 2012

Προφίλ
Να είσαι καλά Andie μου, μη διστάσεις να ρωτήσεις ότι άλλο χρειαστείς! Μεγάλο χαμόγελο

Κι ο δικός μου μη νομίζεις, κάθε φορά που του λέω "πάω στην κουζίνα να τυροκομήσω" πεθαίνει στο γέλιο. Όταν μάλιστα του φέρνω σπίτι και κάτι πίτουρα, κάτι goji berries, κιμά σόγιας κτλ, εκεί να δεις κέφι! Γουρλώνει τα μάτια και αναρωτιέται τι άλλο θα δουν τα ματάκια του!
Καλά τα λέει ο φίλος σου, θα μας ανοίξει νέους ορίζοντες η ντουκανοδίαιτα, master στην τυροκομία και στην αλάδωτη μαγειρική! Μάθε τέχνη κι άστηνα δε λένε?
Καταγράφηκε
Αρχή Δίαιτας 4-3-2012

81 - - - - - - - - - - - 67.6 - - - - - - - - 60

13.4 lost - 7.6 to go
 
Απάντηση #365
« στις: Απρίλιος 19, 2012, 13:49:31 μμ »
Andie Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 100
Μέλος από: Ιούλ, 2011

Προφίλ
Να σε ρωτησω, στα τρωει κι εσενα τα δικα σου η την ανωμαλια την εχει μονο ο δικος μου?
Καταγράφηκε
Αρχη 27.03.2012
LilySlim Weight loss tickers
 
Απάντηση #366
« στις: Απρίλιος 19, 2012, 13:57:09 μμ »
Vina Αποσυνδεδεμένος
Νέο μέλος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 260
Μέλος από: Μάρ, 2012

Προφίλ
Χαχαχαχα! Εμείς κάνουμε τη δίαιτα μαζί και ο καλός μου έχει χάσει 8 κιλά! Τα 7 μέσα σε ένα μήνα!!! Τώρα είναι σχεδόν στα κιλά του, ενώ εγώ έχω ακόμη δρόμο και ανησυχώ μη με παρασύρει στις ακολασίες που πρόκειται να κάνει μετά τη δίαιτα.
Τρώει τις διπλάσιες ποσότητες από εμένα, να δεις ποσότητες που μαγειρεύω κάθε φορά να πάθεις. Να φανταστείς ότι το τυρί το φτιάχνω με 4 λίτρα γάλα για να φτουρήσει!
Καταγράφηκε
Αρχή Δίαιτας 4-3-2012

81 - - - - - - - - - - - 67.6 - - - - - - - - 60

13.4 lost - 7.6 to go
 
Απάντηση #367
« στις: Απρίλιος 19, 2012, 14:01:29 μμ »
elpagw Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 424
Μέλος από: Απρ, 2012

Προφίλ
ccz τρως κανονικά όλα τα επιτρεπτά αλλά όταν έρχεται η ώρα της πρωτεΐνης προτιμάς άσπρα κρέατα.

vina το κέικ που φτιάχνω είναι η συνταγή για μαφινς αλλά το βάζω σε φόρμα για κεικ και το κόβω σε φέτες μετά. στην αρχή μέτραγα κουταλιές αλλά τώρα πια με το μάτι.
Νομίζω ότι έβαλα 6 κουταλιές πίτουρο και 2 σιτάρι, 1 αυγό, 1/2 γιαούρτι, αν θες να είναι γλυκό ζαχαρίνη, κανέλα ή ότι άλλο σκεφτείς, αν το θες αλμυρό, τόνο καλά στυμμένο, ή γαλοπούλα ή κοτόπουλο, άνηθο, κρεμμυδάκι. βάλε φαντασία. Βάζω και λίγο γάλα αν δω ότι είναι πολύ σφιχτό το μείγμα. το ψήνο μέχρι να βάζω το μαχαίρι μέσα και να βγαίνει καθαρό. Σβήνω το φούρνο και το αφήνω να στεγνώσει. δεν είναι και το καλύτερο του κόσμου αλλά εμένα μ’αρέσει, ειδικά ο αλμυρό. Είναι και πάρα πολύ εύκολα ν το φτιάξεις.

Κάποια ρώταγε τι είναι η κρεμ φρεσ. είναι κρέμα γάλακτος παχιά, με όλα τα λιπαρά δηλαδή που έχει υποστεί ζύμωση. Είναι δηλαδή πολύ πηχτή. μπορεί να γίνει και αν στάξεις λίγες σταγόνες λεμόνι σε κρέμα γάλακτος και τη χτυπήσεις. είναι όμως φουλ λιπαρά οπότε δεν κάνει για εμάς.

Όσο για τα αγόρια μας, κι εμένα με δουλεύει αρκετά. Με λέι κοτούλα που τρώω πίτουρο ή άλογο. Βέβαια δοκιμάζει απο όλα όσα φτιάχνω με λίγο ξινή μουρίτσα αλλά τα τρώει. Η συγκάτοικος μου εχθές που γύρισε ξενύχτησα, μου έφαγε το κεικ βρώμης. Δε νομίζω να ήξερε τι έτρωγε αλλά το τσάκισε. Ελπίζω σήμερα να μην τη βγάλει στο θρόνο στη δουλειά γιατί έφαγε σύνολο 6 κουταλιές βρώμης και 2 σιταριού. χαχαχαχα
Καταγράφηκε
75,500............69...........57
Αρχή            τώρα        στόχος
15/5             16/7         ποιός ξέρει πότε
 
Απάντηση #368
« στις: Απρίλιος 19, 2012, 14:18:05 μμ »
EvaChan Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 64
Μέλος από: Φεβ, 2012

Προφίλ
Γεια σας γεια σας! Κι εγώ έχασα το κιλό του Πάσχα(!) αντιστάθηκα σε κάτι παγωτά-κουλουράκια-τσουρέκια και τίμησα τις πρωτεΐνες!

Επειδή όμως λιγουρεύτηκα τα γλυκά, έφτιαξα κάτι ενδιαφέρον! Πήρα τη συνταγή για σοκολατάκια, πρόσθεσα 2 κουταλιές πίτουρο βρώμης και 1 κουταλιά πίτουρο σιταριού καθώς και μία κουταλιά μαρμελάδα από goji berries, το έβαλα κατάψυξη σε ελαφρώς λαδωμένο λαδόχαρτο και μετά το έκοψα σε λωρίδες και βγήκαν τέλεια μπαρς δημητριακών, με κακαό φυτικές ίνες και berries! Δοκιμάστε το αν σας αρέσουν τα goji berries, διαφορετικά κάντε το ίδιο χωρίς τη μαρμελάδα! Μιαμ~

Καλή μας συνέχεια  rose
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #369
« στις: Απρίλιος 19, 2012, 14:23:04 μμ »
Ccz Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 30
Μέλος από: Απρ, 2012

Προφίλ
Κορίτσια...!!!!!!!!!!! Και αγόρι....!!!! Όποιος από σας ανοίξει Ντουκανοταβέρνα να μας πει για να τη βγαζω εκεί κάθε μέρα!!

Ελπάγκω, δηλαδή ο σολωμός που τρώω συνηθως δεν κάνει ε? Επίσης όταν τον ψήνω βγάζει κάτι σαν λάδι.. Μήπως δεν το προτιμάμε επειδή είναι λιπαρό ψάρι??

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #370
« στις: Απρίλιος 19, 2012, 14:38:21 μμ »
EvaChan Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 64
Μέλος από: Φεβ, 2012

Προφίλ
Το "λίπος" του σολωμού είναι πολύ καλό, περιέχει ω3 και βοηθάει τον μεταβολισμό!

Μην ξεχνάτε ότι το πιο "λιπαρό" ψάρι δεν συγκρίνεται με το πιο "άπαχο" κρέας. Μπορούμε να τον τρώμε άφοβα.


Και είναι και χορταστικός  Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #371
« στις: Απρίλιος 19, 2012, 14:54:26 μμ »
panagie Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 164
Μέλος από: Μάρ, 2012

Προφίλ
Kαλησπερα σε ολους και ολες!!! Νεο μελος εγω οπως θα εχετε διαπιστωσει απο το προηγουμενο "post" μου....μολις σημερα τελειωσα τις συζητησεις σας στην 9 ενοτητα...(ειναι αδυνατον να διαβασω και τις υπολοιπες... Μεγάλο χαμόγελο) και διαβασα και το κομματια που λεει συνταγες κτλ της διαιτας!!Και διαπιστωσα κατι οτι το λαδι το ελαιολαδο , δν εχω καταλαβει αν επιτρεπεται η οχι τελικα και αν κανει μονο το παραφινελαιο που και αυτο δν εχω καταλαβει αν πρεπει να μπαινει σε καυτα φαγητα!!ουφφφφφφφφφφφφ εχω σκασει. βοηθηστε με οι πιο παλιες γιατι διαβαζω διαβαζω και δεν καταλαβαινω απολυτα...
Καταγράφηκε
LilySlim Weight loss tickers
 
Απάντηση #372
« στις: Απρίλιος 19, 2012, 15:08:26 μμ »
stellaps Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 353
Μέλος από: Μάι, 2011

Προφίλ
Κάλησπερα κι απο μενα!Με μια μερα ρρ εχασα το κιλο του πασχα!Αλλες 2 μερες και ξανα παλι στα συνηθισμενα!
panagie το λαδι δεν επιτρεπεται καθολου.Τωρα για το παραφινελαιο δεν κανει να το μαγειρεψεις,εγω παλι δεν το χρησιμοποιω καθολου οπως νομιζω και οι περισσοτεροι εδω
Καταγράφηκε
Πριν            Τωρα          Στοχος

159........129...........90

30 kg lost
 
Απάντηση #373
« στις: Απρίλιος 19, 2012, 15:10:24 μμ »
panagie Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 164
Μέλος από: Μάρ, 2012

Προφίλ
Καλησπερα και σε σενα!!!Μπραβο σουυυ για το χασιμο των κιλων και τη προσπαθεια!Δηλ στις σαλατες δεν βαζουμε λαδι καθολου???σορρυ που ρωταω συνεχεια και επιμονα αλλα εχω πολλες αποριες με βαση αυτο!!Οκ τα φαγητα δεν τα μαγειρευουμε με λαδι σιγουρα αλλα τις σαλατες??ρωταω για να μη κανω λαθος!
Καταγράφηκε
LilySlim Weight loss tickers
 
Απάντηση #374
« στις: Απρίλιος 19, 2012, 15:13:14 μμ »
EvaChan Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 64
Μέλος από: Φεβ, 2012

Προφίλ
Εγώ προσωπικά στις σαλάτες δεν βάζω λάδι, φτιάχνω όμως άπαχο dressing με διάφορα υλικά, όπως άπαχο τυρί κρέμα, γιαούρτι, μουστάρδα, μπαχαρικά... Και μου αρέσει έτσι! Βέβαια είναι θέμα γούστου του καθενός  Σαρκασμός

Στο βιβλίο του ο μπάρμπα - Ντουκάν λέει ότι μπορούμε να λαδώνουμε ελαφρώς το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, για να μην κολλάει πάνω η κρέπα - γαλέτα - ομελέτα, έτσι κερδίζουμε σε γεύση και χάνουμε σε θερμίδες, κάτι τέτοιο  Στριφογύρισμα ματιών
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 ... 22 23 24 25 26 27 28 ... 101 » Πάνω