Τα κονσερβαρισμένα τρόφιμα υστερούν έναντι των φρέσκων και σε βιταμίνες, και λόγω των συντηρητικών και του αλατιού που περιέχουν.
Νομίζω ότι η απάντηση βρίσκεται στην ισορροπία. Όλοι καταναλώνουμε τόνο ή σάλτσα ντομάτας. Αλλά τα συνδυάζουμε με μια φρέσκια σαλάτα κ.τ.λ. Κι εσύ δεν φαντάζομαι να ανοίγεις μια κονσέρβα τόνο και μια καλαμπόκι και να ζεις με αυτό...
θα κόβεις και κανένα μαρουλάκι έτσι;
Αν τρέφεσαι μόνο με κονσέρβες για μεγάλο χρονικό διάστημα σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο, και σταδιακά ρίχνει τον οργανισμό λόγω έλλειψης βιταμινών. Ίσως να μην σε στέλνουν στο νοσοκομείο, αλλά η έλλειψη βιταμινών και η υπερβολική πρόσληψη αλατιού, είναι γνωστό ότι μακροπρόθεσμα προκαλούν προβλήματα υγείας.