GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 23, 2024, 17:03:17 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Διατροφικά νέα ..
| | |-+  Μην τρώτε μαργαρίνη! Καταστρέφει την υγεία!
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μην τρώτε μαργαρίνη! Καταστρέφει την υγεία!  (Αναγνώστηκε 19169 φορές)
« στις: Μάιος 23, 2012, 17:54:12 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Μην τρώτε μαργαρίνη! Καταστρέφει την υγεία!
 
Το αναδημοσιεύουμε με σχετική επιφύλαξη.



Προσοχή μαργαρίνη! Μια πλαστική ουσία!

Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης.
Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για... την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση.

Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδος φαγώσιμου. Πρόσθεσαν χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά.

Γνωρίζετε τι διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνη;

1) Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.
2) Το βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης.
3) Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD έδειξε ότι τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία.
4) Τρώγοντας βούτυρο αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά.
5) Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία που του βάζουν.
6) Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών, δηλαδή τα κάνει ποιο νόστιμα.
7) Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες, η μαργαρίνη είναι μόνο εκατόν χρονών.
Ανεση Η μαργαρίνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέa (trans fatty acids).
9) Παρέχει τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου.
10) Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη), μειώνει την HDL (καλή χοληστερίνη).
11) Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές.
12) Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.
13) Μειώνει την αντίδραση των αντί-σωμάτων.
14) Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης.

Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό.

Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της. Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν υποστεί υδρογόνωσης (προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή τους σύνθεση) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα.

Κάνετε ένα πείραμα μόνοι σας.
Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά, ή στο γκαράζ. Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής: καμία μύγα, ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν.

Δεν σαπίζει, ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και μικρό-οργανισμοί.

Γιατί; Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία. Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά για όλα τα είδη μαργαρινών που κυκλοφορούν στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά και φυσικά και για τα προϊόντα που διαφημίζονται και χρησιμοποιούνται για τη μάχη εναντίον της χοληστερίνης.

EΠΑΝΑΣΤΑΣΗ -GR
katohika.gr
anti-ntp.blogspot.com
το είδαμε στο Εις Υγείαν


« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 23, 2012, 17:59:05 μμ από Pastaflora » Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #1
« στις: Ιούνιος 14, 2012, 19:21:27 μμ »
foto20 Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2
Μέλος από: Ιούν, 2012

Προφίλ WWW
Να σαι καλά Pastaflora, την αποφεύγω έτσι κι αλλιώς , αλλά μετά κι από αυτά που διάβασα!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Ιούνιος 14, 2012, 20:36:26 μμ »
noucca Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 942
Μέλος από: Ιούν, 2012

Προφίλ
Κι ενώ έχει δίκιο, η μαργαρίνη όντως είναι επιβλαβής για την υγεία, τα επιχειρήματα του συγγραφέα σε κάνουν να μη δώσεις μεγάλη βάση. Κυρίως αυτό το τραβηγμένο "όταν άρχισαν να πεθαίνουν οι γαλοπούλες, είπαν να το δώσουν να το φάνε οι άνθρωποι".

Το Medlook το εμπιστεύομαι αρκετά για την ενημέρωσή μου γύρω από τα ιατρικά θέματα. Διορθώνει λίγο το ιστορικό παρελθόν της μαργαρίνης (φτιάχτηκε επειδή έβρισκαν επικίνδυνα τα ζωικά λιπαρά) αλλά καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα: αποφύγετέ την!

https://www.medlook.net/article.asp?item_id=2094


Όσο για το πλαστικό, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Και το νερό, με ένα μόριο λιγότερο (αυτό του οξυγόνου) είναι το αέριο που είχαν γεμίσει το Χίντεμπεργκ που τινάχτηκε στον αέρα και σκότωσε 35 ανθρώπους Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
Πρώτη φορά Ντουκάν: 18 κιλά σε 4 μήνες (56,9)
Και μετά έφαγα έφαγα έφαγα!

Δεύτερη φορά Ντουκάν: 28/01/2013 στα 72 κιλά
Τέλος 1ης φάσης: -4,200
Τώρα: 67,700
Στόχος: 58 μέχρι τις 27/04/2013

Έφυγαν 4,300 - Έμειναν 9,700
 
Απάντηση #3
« στις: Ιανουάριος 31, 2013, 16:33:20 μμ »
elsal Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 14
Μέλος από: Δεκ, 2012

Προφίλ
αγαπητή nouka ολόσωστη σε βρίσκω. Είναι πάντως ένα θέμα αυτό με τα λάθος επιχειρήματα και τις υπερβολές που τελικά μάλλον κακό κάνουν στην όποια άποψη θέλει να καταθέσει κάποιος. Και φυσικά στα θέματα διατροφής οι βλακείες σε άρθρα και στο "ίντερνετ" είναι τερατώδεις.
Καταγράφηκε
2010 - 56 κιλά..... 2012 -71 κιλά..... 2013 - 56 κιλά
 
Απάντηση #4
« στις: Φεβρουάριος 03, 2013, 21:04:11 μμ »
noucca Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 942
Μέλος από: Ιούν, 2012

Προφίλ
Ακριβώς! Διαβάζεις τα τερατώδη επιχειρήματα, απορρίπτεις όλο το άρθρο και καταλήγεις να τρως μαργαρίνη που τελικά σου κάνει κακό.
Καταγράφηκε
Πρώτη φορά Ντουκάν: 18 κιλά σε 4 μήνες (56,9)
Και μετά έφαγα έφαγα έφαγα!

Δεύτερη φορά Ντουκάν: 28/01/2013 στα 72 κιλά
Τέλος 1ης φάσης: -4,200
Τώρα: 67,700
Στόχος: 58 μέχρι τις 27/04/2013

Έφυγαν 4,300 - Έμειναν 9,700
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω