GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Σεπτέμβριος 19, 2018, 06:21:45 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Πίτες - Ψωμιά
| | | |-+  ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΕΠΕΚΙ
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΕΠΕΚΙ  (Αναγνώστηκε 865 φορές)
« στις: Νοέμβριος 08, 2017, 11:25:35 πμ »
Ampari Αποσυνδεδεμένος
Νέο μέλος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 11
Μέλος από: Σεπ, 2015

Ampari.gr Προφίλ WWW
Πολύ νόστιμη και πολύ έυκολη πίτα!


Υλικά:

200 γρ. αλεύρι μαλακό
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
2 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες (10% λιπαρά)
1/4 (μετράμε με τον κεσέ γιαουρτιού) ελαιόλαδο
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
300 γρ. φέτα σε τρίμματα ή τριμμένη σε χοντρό τρίφτη

 

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Σε μία μπασίνα (μπολ μεγάλο) ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και την πάπρικα.
Τα ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν και προσθέτουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε.
Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το κουτάλι ή με το χέρι.
Σε λαδωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι ταψί αδειάζουμε το πεπέκι και το στρώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 180οC, πάνω και κάτω στην τελευταία σχάρα, γύρω στα 45΄, ώσπου να ροδίσει καλά.
Καταγράφηκε
www.Ampari.gr - Το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα με προϊόντα από την Ήπειρο!
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω