Το λαχανόρυζο είναι αγαπημένο φαγητό αλλά για να καταφέρω και τον αντρούλη μου να το φάει- που δεν έβαζε λαχανικά στο στόμα του- αναγκάστηκα σε τροποποιήσεις και ιδού το αποτέλεσμα........ Υλικά για 4 μερίδες: - λίγο ελαιόλαδο
- 1 μικρό πικάντικο λουκάνικο κομμένο σε λεπτές φέτες (Αν βρούμε Συριανό είναι το ιδανικό λόγω του γλυκάνισου που περιέχει και ταιριάζει με το ούζο και το φοινόκιο)
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρό φοινόκιο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο (αν δεν βρείτε, βάλτε άνιθο)
- 400γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
- 2 μέτρια καρότα τριμμένα
- 1 ποτηράκι ούζο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τους σπόρους και ξεφλουδισμένη
- 4 κουτ. σούπας ντοματοχυμό
- 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι
- αλάτι, πιπέρι
- χυμός λεμονιού
Εκτέλεση: Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το λουκάνικο να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε σταδιακά τα λαχανικά μας. Κρεμμύδι, φοινόκιο, λάχανο, καρότα και το 1/2 μάραθο. Μόλις μαραθούν σβήνουμε με ούζο.Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τη ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε 10λεπτά σε χαμηλή φωτιά να πιουν το νερό τους. Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι και 1 ποτήρι ζεστό νερό, σε χαμηλή φωτιά να τραβήξει. Συμπληρώνουμε με ζεστό νεράκι αν χρειαστεί. Όταν μελώσει το φαγητό μας σβήνουμε τη φωτιά και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού κατά τα γούστα μας. Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μάραθο και σερβίρουμε. Καλή σας όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 23183 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |