Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Σολωμός με sauce γιαουρτιού και μπρικ
Σολωμός με sauce γιαουρτιού και μπρικ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από ekaterini   
Σάββατο, 24/01/09
_gnm_4212sm_400
φωτογραφίες από το μέλος : Flora

Η συνταγή αυτή είναι σουηδική και μου την έμαθε η σπιτονοικοκυρά μου στην Στοκχόλμη

Υλικά
  • 1 σολoμός κομένος εγκάρσια χωρις κόκκαλο αλλά με το δέρμα του από την εξωτερική πλευρά
  • 1 σακκουλάκι αλάτι χοντρό
  • παττάτες βραστές
Για την sauce
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 7 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ.σουπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 50 γρ. μπρικ
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
  • Στρώνουμε σε μεγάλο ταψί το χοντρό αλάτι και βάζουμε τον σολoμό από πάνω (στο αλάτι πρέπει να ακουμπά το δέρμα του).
  • Ψήνουμε για 1/2 ώρα.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της sauce κα την διατηρούμε στο ψυγείο.
  • Βγάζουμε τον σολoμό από το ταψί με σπάτουλα αποφεύγοντας το αλάτι και το δέρμα (ξεκολάει πολύ εύκολα από την σάρκα του ψαριού) και σερβίρουμε με την sauce χωριστά και με βραστές καυτές πατάτες που έχουμε βράσει μαζί με ένα κλωνάρι άνηθο.
καλή όρεξη ή smaklig maltid σουηδικά !!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 16940
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (15)
1. 24-01-2009 19:51
 
Κάτια, πόσα κιλά να είναι ο σολομός; :? Και από αλάτι δε θα χρειαστεί άλλο; :? Φτάνει μόνο το χοντρό για να αλατιστεί; :?
 
despoinaki
2. 24-01-2009 20:33
 
Σουηδέζα μου εσυ :p  
Ωραία συνταγούλα, προτότυπη και ελαφριά. Και μας αρέσει ο σολωμός. 
Μπράβο σου :)
 
Fey
3. 24-01-2009 22:35
 
Δέσποινα, εγώ συνήθως αγοράζω μεγάλα ψάρια (γύρω στα 2.5 με 3 κιλά) γιατί το φτιάχνω συχνά σε τραπέζια, το ζητάνε συνέχεια οι φίλοι μας. Πολλές φορές όταν το μαγειρεύω για την οικογένεια βάζω μόνο το μισό ψάρι (1 φύλλο ας πούμε). Αλάτι δεν βάζω πουθενά παρά μόνο στις παττάτες. Φαίη όταν το δοκιμάσειςσ θέλω εντυπώσεις.
 
ekaterini
4. 25-01-2009 12:54
 
Με την επιστροφή μας θα δοκιμαστεί, είμαστε λάτρεις του σολωμού!!!
 
xanthibax
5. 25-01-2009 22:04
 
Ποκυ ωραια φαινεται η συνταγη σου Κατια δεν μενει παρα να τη δοκιμασουμε για να εχουμε ολοκληρωμενη αποψη.
 
iwanna
6. 27-05-2009 10:30
 
Τώρα την είδα αυτή την καταπληκτική συνταγή!!! Λατρεύουμε τον σολομό και ως εκ τούτου θα πάω σήμερα κιόλας στον ψαρά να παραγγείλω το φιλέτο μου.... :zzz
 
Flora
7. 30-05-2009 16:18
 
Ανυπομονώ να μάθω αν σας άρεσε :)
 
ekaterini
8. 13-06-2009 21:43
 
Τέλειο το σολομίδι!!! Το τσακίσαμε :zzz Βγήκε ζουμερός, με κόκκινο κρέας και η πατάτα με την sause γιαουρτιού του ταίριαζε πολύ. 
Την επόμενη φορά θα παραλείψω το μπρικ (αν δεν είναι μαύρο το χαβιάρι.. :p :p 8) ) και θα βάλω μερικές σταγόνες και ξύσμα λεμονιού στο γιαούρτι με λίγο ελαιόλαδο ;) 
Συγχαρητήρια για την νοστιμότατη συνταγή!!
 
Flora
9. 13-06-2009 21:44
 
Αααα, ξέχασα να πω πως βγάλαμε και φωτογραφία αν ενδιαφέρεσαι να εμπλουτίσεις τη συνταγή :)
 
Flora
10. 14-06-2009 04:38
 
Φυσικά και ενδιαφέρομαι για την φωτογραφία σου :grin Χαίρομαι που σας άρεσε.
 
ekaterini
11. 20-10-2009 22:27
 
Ελπίζω να κατάφερα να τη βάλω!!!
 
Flora
12. 15-06-2009 10:40
 
Όντως ότι μια φωτό αξίζει όσο 1000 λέξεις. Η συνταγή ήταν καλή αλλά βλέποντάς την τώρα έγινε «έδεσμα». Το σαγόνι μου έχει πέσει κάτω. :upset  
Φλο ο σύζυγος αδικείται! Το έχει το «τάλαντο» στις φωτογραφίες!
 
Mary
13. 15-06-2009 12:19
 
Τέλεια η φωτογραφία :zzz Σ' ευχαριστώ Φλώρα. Απλά να διευκρινίσω ότι η sauce πάει και με το ψάρι, όχι μόνο με τις πατάτες και επίσης ότι εγώ βάζω περισσότερο μπρικ, με αποτέλεσμα να γίνεται πορτοκαλίζουσα :p
 
ekaterini
14. 16-06-2009 08:04
 
Ευχαριστώ Μαργαρίτα για τη βοήθεια στη φώτο! 
Τη sauce τη δοκιμάσαμε και με το ψάρι βεβαίως βεβαίως, απλώς ήταν πιο όμορφο οπτικά το αποτέλεσμα να μπει πάνω από τις πατάτες ;) 
Μαίρη, το "τάλαντο" του συζύγου αδιαμφισβήτητο, μόνο που με τόσα που του έχετε πει...ούτε καφέ δεν μπορώ να φτιάξω πια χωρίς να το απαθανατίσει :upset :p :p
 
Flora
15. 16-06-2009 16:16
 
θαυμάσια συνταγή! Χωρίς υπερβολές γλείψαμε τα πιάτα μας. Μπορώ να πω πως δεν έχουμε ξαναφάει τόσο ζουμερό σολομό. Ακόμα και οι άντρες μου, που είναι δύσκολοι σε κάτι τέτοια φαγητά, ενθουσιάστηκαν. Εκείνο που τους άρεσε επίσης, ήταν ότι το έψησα σε πυρέξ και το τοποθέτησα στο τραπέζι αμέσως μόλις βγήκε από το φούρνο, με το αλάτι μαζί. Ήταν εντυπωσιακό. Ευχαριστούμε Κάτια! :zzz :zzz :zzz
 
despoinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 08/02/12 )