φωτογραφίες από το μέλος : Flora Η συνταγή αυτή είναι σουηδική και μου την έμαθε η σπιτονοικοκυρά μου στην Στοκχόλμη
Υλικά
- 1 σολoμός κομένος εγκάρσια χωρις κόκκαλο αλλά με το δέρμα του από την εξωτερική πλευρά
- 1 σακκουλάκι αλάτι χοντρό
- παττάτες βραστές
Για την sauce
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 7 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 4 κουτ.σουπας άνηθος ψιλοκομμένος
- 50 γρ. μπρικ
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Στρώνουμε σε μεγάλο ταψί το χοντρό αλάτι και βάζουμε τον σολoμό από πάνω (στο αλάτι πρέπει να ακουμπά το δέρμα του).
- Ψήνουμε για 1/2 ώρα.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της sauce κα την διατηρούμε στο ψυγείο.
- Βγάζουμε τον σολoμό από το ταψί με σπάτουλα αποφεύγοντας το αλάτι και το δέρμα (ξεκολάει πολύ εύκολα από την σάρκα του ψαριού) και σερβίρουμε με την sauce χωριστά και με βραστές καυτές πατάτες που έχουμε βράσει μαζί με ένα κλωνάρι άνηθο.
καλή όρεξη ή smaklig maltid σουηδικά !!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 16940 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |