Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σνίτσελ αλά κρέμ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από voula   
Δευτέρα, 27/02/12
P1030507
Υλικά
  • 4 σνίτσελ
  • Αλεύρι
  • 2 αυγά
  • Φρυγανιά  τριμμένη
  • 1 κ.σ παρμεζάνα
  • ¼ κ.γ κουρκουμά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Θυμάρι (προαιρετικά)
  • 2κ.σ γάλα
  • Λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 2 κ.σ παρμεζάνα
  • Πιπέρι
  • Αλάτι (αν χρειάζεται)
 Εκτέλεση
  • Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και αφήνουμε τα σνίτσελ για 15 λεπτά τουλάχιστον στο ψυγείο. Σε τρία διαφορετικά πιάτα βάζουμε το αλεύρι, το αυγό χτυπημένο ελαφρά με το γάλα και τη φρυγανιά με την παρμεζάνα και τον κουρκουμά καλά ανακατεμένα.
  •  Περνάμε το κάθε σνίτσελ από το αλεύρι , το αυγό και την φρυγανιά. Σε τηγάνι έχουμε βάλει λάδι  και αφού κάψει ρίχνουμε τα σνίτσελ. Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές και βάζουμε σε πιάτο που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας να φύγουν τα πολλά λάδια.
  • Η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια για να μην μας καούν τα σνίτσελ εξωτερικά και  μέσα μείνουν άψητα.
  • Αδειάζουμε το λάδι όταν τελειώσουμε και καθαρίζουμε το τηγάνι μας με χαρτί κουζίνας. Ξαναβάζουμε στη φωτιά , ρίχνουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος , την παρμεζάνα   και το πιπέρι. Ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι (συνήθως  όχι  γιατί η παρμεζάνα είναι αλμυρή)και ανακατεύουμε.  Μόλις πάρει βράση και δέσει η σάλτσα μας κλείνουμε το ματι και περιχύνουμε τα σνίτσελ μας.

Συνοδεύουμε με πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.

P1030517 

Καλή επιτυχία.

Μπορεί τα σνίτσελ να είναι χοιρινό, κοτόπουλο ή γαλοπούλα


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 17146
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 02-03-2012 12:49
 
Βούλα υπέροχη συνταγή...και ετσι τα κάνω μονο που οταν η σάλτσα βράζει σιγα σιγα, τότε βάζω τα σνιτσελ μεσα για ένα λεπτό και μετά σερβίρω
 
konstantinak

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 01/03/12 )