Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Εποχιακά πιάτα arrow Κουκιά χλωρά γιαχνί με μάραθο
Κουκιά χλωρά γιαχνί με μάραθο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 12/05/18
της Ντίνα Νικολάου
Υλικά
  •  100ml ελαιόλαδο
  •  1 κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  •  1 μεγάλη μαραθόριζα καθαρισμένη, σε πολύ λεπτές φέτες
  •  4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  •  2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  •  1 κιλό κουκιά χλωρά, καθαρισμένα
  •  1 κονσέρβα ντοματάκια με το χυμό τους, ψιλοκομμένα
  •  1 κοφτή κουτ. γλυκού ζάχαρη
  •  1 φλιτζάνι μάραθο ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια)
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
  • Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τη μαραθόριζα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα κουκιά. Τα ανακατεύετε καλά, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα κομμένα ντοματάκια με το χυμό τους και τη ζάχαρη.
  •  Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται ώστε μόλις που να καλύψει τα υλικά και το αφήνετε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε το φαγητό για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.
  • Προσθέτετε το μάραθο, διορθώνετε το αλατοπίπερο αν χρειάζεται και μαγειρεύετε για 5-8 λεπτά επιπλέον.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2979
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 16/05/18 )