Υλικά:
- 1 ποτήρι λάδι (παρά κάτι)
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό
- 2,5 ποτήρια ζάχαρη & 1/2 ποτήρι μέλι
- 4 ποτήρια νερό
- 1 ξύλο κανέλλας
- σταφίδες, κουκουνάρια, καρύδια ή αμύγδαλα χωρίς φλούδα (προαιρετικά)
Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και το ξύλο κανέλλας και αφήνουμε να βράσει το σιρόπι 2-3 λεπτά.
Σε μιά άλλη κατσαρόλα βάζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι σε δυνατή φωτιά στην αρχή. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε τις σταφίδες κλπ και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το σιρόπι (με προσοχή, καίει !!!) ανακατεύοντας καλά και το ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά όπου το αφήνουμε να πιεί όλο το σιρόπι, πάντα ανακατεύοντας δυνατά. Βάζουμε το χαλβά σε φόρμα ή φορμάκια μικρά και ξεφορμάρουμε μετά λίγα λεπτά. Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 19221 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |