Έχει υποβληθεί από zwzw
|
Κυριακή, 28/10/12 |
Υλικά - 350 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 1 κομμάτι τζίντζερ (2,5Χ1) εκ. ψιλοκομμένο
- 4 φέτες άπαχο μπέικον, κομμένες
- 2 κρεμμύδια κομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Μισή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ρόμβους 1/2 εκ.
- Μισή κίτρινη πιπεριά κομμένη σε ρόμβους 1/2 εκ.
- 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα
- 150 γρ. αρακάς
- 200 γρ. γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες, βρασμένες για 3 λεπτά
- 200 γρ. κοτόπουλο βρασμένο σε λωρίδες
- Ομελέτα:
- 3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
- 1 κουταλάκι σόγια σος
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- Λίγο σογιέλαιο
-
Γαρνιτούρα: - 6 μεγάλες γαρίδες, με κέλυφος
- 1 κουταλιά κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο
Προετοιμασία- Ετοιμάζουμε το ρύζι πολύ νωρίτερα ή από την προηγούμενη γιατί πρέπει να είναι κρύο όταν θα το τηγανίσουμε
Εκτέλεση - Ομελέτα: Ανακατεύουμε τα υλικά, τα μοιράζουμε στα δύο και σε ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι, φτιάχνουμε 2 λεπτές ομελέτες.
- Τις τυλίγουμε ρολό και τις κόβουμε σε μακριές ταινίες 1,5 εκ. και τις φυλάμε στην άκρη.
- Ρύζι: Ζεσταίνουμε το λάδι σε κινέζικο wok ή άλλο βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε το τζίντζερ και το μπέικον σε μέτρια φωτιά, για 1'.
- Προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο και τηγανίζουμε για 1' ακόμη.
- Προσθέτουμε πιπεριές, μανιτάρια, αρακά, κοτόπουλο και τα μαγειρεύουμε για 30''. Τέλος ρίχνουμε στο τηγάνι γαρίδες και ρύζι, που θα τα τηγανίσουμε για 30'' ακόμα.
- Γαρνίρισμα: Τηγανίζουμε τις γαρίδες της γαρνιτούρας για 2' από κάθε μεριά.
- Σερβίρισμα: Πασπαλίζουμε το τηγανητό ρύζι με το φρέσκο κόλιαντρο.
- Απλώνουμε τις ταινίες της ομελέτας στην κορυφή, γαρνίρουμε με τις τηγανητές γαρίδες και σερβίρουμε αμέσως.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 6587 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 02/11/12 )
|