Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59
|
Τρίτη, 08/03/11 |
| Με τη φασολάδα ή τη ρεβυθάδα που σας έμεινε μπορείτε να φτιάξετε απλά, γρήγορα και νόστιμα φαγειτά, ταπεινά και φτωχά μεν, αλλά όταν τα συνοδεύσετε με ψαράκι τηγανιτό ή αυγά και λουκάνικα ή σαρδέλες παστές, φέτα, ελιές και μια σαλάτα γίνονται ωραιότατο συμπλήρωμα στο τραπέζι. Φυλάξτε τη φασολάδα ή τη ρεβυθάδα που σας έμεινε στο ψυγείο για 2-3 μέρες, ή στην κατάψυξη για περισσότερες και αποψύξτε την φυσιολογικά ή στο φούρνο μικροκυμάτων όταν τη χρειαστείτε μια μέρα που δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε ή έχετε δουλειές και δεν προλαβαίνετε να ψήσετε κάτι πιο δύσκολο και περίπλοκο. Θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση, και σε όσους δεν πολυαρέσουν τα όσπρια όπως π.χ. τα παιδιά, αυτό θα το φάνε ευχάριστα. |
Αναλογία υλικών (για 4-5 μερίδες) : - 2 μερίδες (βαθιά πιάτα) φασολάδα ή ρεβυθάδα
- 2 κρασοπότηρα ρύζι καρολίνα
- 2 ποτήρια νερό
- 1 κύβο κνορ βοδινό
- λίγο ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση : - Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το ρύζι με το νερό, το λάδι και το κνορ μέχρι να μισοψηθεί και να είναι ίσα-ίσα το νερό με το ρύζι
- Ρίχνουμε μέσα τη φασολάδα ή τη ρεβυθάδα, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθεί το ρύζι. Αν θέλει λίγο νερό του βάζουμε, αλλά να είναι στητό σαν πιλάφι, όχι σούπα
- Κατά το τέλος το αλατίζουμε, βάζουμε και το λεμόνι και στο πιάτο το πιπέρι.
|
|
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 8904 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 26/04/11 )
|