Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Πίτα με ροκφόρ και καρύδι
Πίτα με ροκφόρ και καρύδι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Παρασκευή, 21/11/08
Αυτή είναι μία πίτα πιο παλιάς έμπνευσης εξαιρετικά αφιερωμένη στο μπαμπά μoυ που λατρεύει το ροκφόρ. Μπορείτε να τη φτιάξετε και με blue cheese.
Υλικά
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι (των 200 γραμμαρίων)
  • 150 γραμμάρια μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 350 γρ. τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι
  • 350 γρ. διάφορα τριμμένα τυριά
  • 2 κ.σ καρύδια χοντροτριμμένα + 1 ½ κ.γ
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ. ροκφόρ ή blue cheese τριμμένο με το χέρι + 1 κ.σ
  • λίγο πιπέρι
  • δυόσμο
  • λίγη τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό χωρίς σβώλους. Προσθέτουμε τη ½ φέτα, τα τριμμένα τυριά, το ροκφόρ, το δυόσμο, τα καρύδια και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο πυρέξ και ρίχνουμε την υπόλοιπη φέτα, το 1 ½ κ.γ καρύδι και τη 1 κ.σ ροκφόρ στηνεπιφάνεια της πίτας. Πατάμε ελαφρά τα κομματάκια να μπούνε μέσα και ψήνουμε για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 6036
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 21/11/08 )