Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Γίδα βραστή πικάντικη με κριθαράκι
Γίδα βραστή πικάντικη με κριθαράκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από kostasmpakoulis   
Κυριακή, 30/09/12
Υλικα
  • 1200γρ. γιδα κατα προτιμηση πλατη,κομενη σε μεγεθος μισης παλαμης 
  • 4 φυλλα δαφνης
  • 1 φλυτζανι τσαγιου κριθαρακι μετριο
  • 4-5 κουτ. σουπας ελαολαδο
  • 1 μπουκαλι ξυδι 
  • 1/3 ματσακι σελινο 
  • 2 μεγαλα κρεμμυδια ξερα
  • 3 καροτα 
  • 1 κουτ γλυκου δυοσμο
  • 1 κουτ γλυκου μπουκωβο
  • λευκο πιπερι
  • μαυρο πιπερι
  • αλατι 
 Εκτέλεση
  • Πλενουμε καλα το κρεας και το βαζουμε 2 ωρες στο ξυδι,επειτα το βαζουμε σε μια κατσαρολα γεματη νερο και το βραζουμε για 20 λεπτα,
  • Χυνουμε το νερο να φυγει το πολυ λιπος, ξαναγεμιζουμε την κατσαρολα και το βραζουμε μαζι με τα φυλλα δαφνης και το ενα κρεμμυδι κομμενο στα τεσσερα για 2-2 1/5 ωρες με κλειστο καπακι μεχρι να μαλακωσει το κρεας.
  • Στην συνεχεια προσθετουμε το λαδι, το κρεμμυδι σε ροδελες,το καροτο σε λεπτες ροδελες, τον δυοσμο, το μπουκωβο, το σελινο, τα πιπερια, το αφηνουμε να βρασει 20 λεπτα και τελος προσθετουμε το κριθαρακι με το αλατι και ζεστο νερο εννοειτε αν θελει.
  • Μολις γινει το κριθαρακι το φαγητο μας ειναι ετοιμο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

 Αν θελουμε αντι για κριθαρακι βαζουμε ρυζι,εγω το κανω με κριθαρακι και ειναι φανταστικο. 

Σερβιρετε ζεστο με λεμονι  φρεσκοτριμενα πιπερια και ροζε βαρελισιο μπρουσκο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 18710
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 04-10-2012 20:24
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ , ΠΟΥ ΤΗΝ ΜΟΙΡΆΣΤΗΚΕΣ ΜΑΖΊ ΜΑΣ, ΘΈΛΟΥΜΕ ΚΙ ΆΛΛΕς ΣΥΝΤΑΓΈΣ ΣΟΥ...!
 
pastaflora
2. 06-10-2012 13:18
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.Η ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ.ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑ.
 
kostasmpakoulis

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 04/10/12 )