Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
bookmark 
Συχνές αναζητήσεις

αγκινάρες   αρνάκι   γαρίδες   γεμιστά   γιαούρτι   κολοκυθάκια   κοτόπουλο   κουλουράκια   λαχανικά   μακαρόνια   μανιτάρια   μαρμελάδα   μελιτζάνες   μοσχάρι   μπέικον   μπισκότα   μπριζόλες   ντομάτα   παγωτό   πατάτες   πιπεριές   πορτοκάλι   σοκολάτα   σουφλέ   σπανάκι   τάρτα   τούρτα   τυρόπιτα   φιλέτο   χοιρινό   χταπόδι  

Προτεινόμενος πλοηγός
Σουδάκια με μούς σολωμού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Σάββατο, 08/12/07
Ευρετήριο άρθρου
Σουδάκια με μούς σολωμού
Σελίδα 2
p1010462_400_01

Υλικά για τα σου:

  • 60γρ βιταμ
  • 170γρ νερό
  • 100 γρ αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ αλατι(προαιρετικα εγω δεν εβαλα καθολου επειδη ηταν αλμυρη η γεμιση)

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε το βιταμ με το νερό να βράσουν. Αφού πάρει βράση κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε το αλεύρι.
  • Αφήνουμε να χλιαραινει αρκετά και μετά ρίχνουμε χτυπημένα τα αυγά.
  • Ανακατεύουμε πολύ γρήγορα να γίνει μια λεία κρέμα.
  • Μετά με ένα κουταλάκι που το βρέχω συνεχώς βάζω κουταλιά κουταλιά το μείγμα σε ταψί και τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Αρχικά ψήνω για 5 λεπτά στους 210 βαθμούς και μετά χαμηλώνω στους 160 για αλλα περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν

Υλικά για μους σολωμου:

  • Ι πακέτο σολωμού καπνιστού 200γρ
  • 125 γρ μαγιονέζα
  • 1 κουτάκι Φιλαδέλφεια
  • 6-7 αγγουράκια τουρσί
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγη πάπρικα

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε στο μουλτι το σολωμο με τα αγγουράκια το πιπέρι και την πάπρικα μέχρι να πολτοποιηθουν.προσθετουμε το Φιλαδέλφεια και τη μαγιονέζα μέχρι το μείγμα μας να γίνει αλοιφή.
  • Γεμίζουμε τα σου μας και σερβίρουμε.
  • αντιστοιχα μπορουμε να φτιαξουμε και μους ζαμπον.

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (50) | Εμφανίσεις: 31582
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (22)
1. 09-12-2007 12:37
 
Μαργαρίτα τέλεια φαίνονται...  
Μπραβο σου :zzz :zzz
 
giota
2. 09-12-2007 19:14
 
Πάρα πολύ λαχταριστά τα σουδάκια. Φυσικά εκτός από σολωμό θα μπορούμε να βάλουμε και διαφορετική γέμιση, γιατί προσωπικά δε αγαπώ τον σολωμό.
 
sgr
3. 09-12-2007 23:26
 
Αριστον!!!Μαργαρίτα!!!αγαπώ τα σουδακια για μπουφέ!!!και σαν γλυκάκι και σαν μεζεδάκι!!!με τον σολωμό δεν το είχα σκεφτεί!!!γεια στα χερια σου!!! 
:zzz :)
 
kleiw
4. 10-12-2007 09:49
 
ευχαριστω κοριτσια να ειστε καλα. 
sgr εχεις δικιο μπορουμε να βαλουμε οτι γεμιση θελουμε.οπως εχω γραψει ακριβως την ιδια συνταγη κανω για μους ζαμπον.επισης μια αλλη γεμιση ειναι τυροκαυτερη χτυπημενη στο μουλτι με πιπερια φλωρινης,ή χτυπημενο ροκφορ με βιταμ.μπορειτε να βαλετε οτι θελετε ή και λιγο απο ολα... 
:)
 
margarita79
5. 10-12-2007 12:24
 
Άλλη μια συνταγή πάει για εκτέλεση. Πεντανόστιμη φαίνεται.Ιδανική για πάρτυ, γιορτές και μαζώξεις γενικότερα... έρχονται και Χριστούγεννα, οπότε..... Ευχαριστούμε Μαργαρίτα! :)
 
Pan
6. 10-12-2007 13:08
 
Μαργαρίτα!!! Μπράβο μπράβο πολύ ωραία ιδέα. Και η γέμιση πρέπει να είναι νόστιμη! Ευχαριστούμεεεεεεε
 
zoi
7. 10-12-2007 20:09
 
ζωη,pan σας ευχαριστω και εσας η αληθεια ζωη ειναι οτι η γεμιση ειναι πολυ νοστιμη εγω για την ακριβεια δεν τρωω σολωμο αλλα μου ειπαν οτι βγηκε πολυ καλη.βαλτε εσεις μεσα οτι θελετε...
 
margarita79
8. 04-02-2009 09:22
 
Μαργαριτα μου πες μου πως κανεις τη μους ζαμπον
 
elina5
9. 04-02-2009 10:24
 
ακριβως οπως το μους σολωμου και αντι για σολωμο βαζω καπνιστο συνηθως ζαμπον.
 
margarita79
10. 03-02-2009 12:48
 
σ ευχαριστω πολυ!!! :) :)
 
elina5
11. 23-04-2009 11:29
 
Μαργαρίτα να σε ρωτήσω. Μπορώ να τα ψήσω και να τα διατηρήσω στην κατάψυξη χωρίς τη γέμιση, ώστε να τα χρησιμοποιήσω αργότερα ?
 
sgr
12. 23-04-2009 12:44
 
μια χαρα μπορεις sgr να τα καταψυξεις απλα προσεχε εκει που θα τα βαλεις να μην πλακωθουν και επισης καλυτερα μην τα κοψεις βαλτα ολοκληρα.
 
margarita79
13. 23-04-2009 14:53
 
Ευχαριστώ Μαργαρίτα
 
sgr
14. 23-11-2009 17:21
 
Μαργαριτούλα τέλεια τα σουδάκια. Πες μου κάτι για τα σου ανακατεύω όλα τα υλικά και τα βάζω με κουταλιές στο φούρνο? Στους πόσους βαθμούς ? Για πόση ωρα? και πόσα κομμάτια βγαίνουν ? (αυτά τα λίγα :grin )
 
mariaZ
15. 23-11-2009 18:31
 
Mαρακι τα γραφω αναλυτικα στην εκτελεση 
''Μετά με ένα κουταλάκι που το βρέχω συνεχώς βάζω κουταλιά κουταλιά το μείγμα σε ταψί και τα βάζω στο φούρνο. 
Αρχικά ψήνω για 5 λεπτά στους 210 βαθμούς και μετά χαμηλώνω στους 160 για αλλα περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν'' 
 
Βγαινουν σιγουρα 20-25 κομματια
 
margarita79


Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 08/02/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Ταψί κοτοπουλιέρα σουβλακιέρα
Συνεργασίες
Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρα
Το Top στην φιλοξενία