Τούρτα γυάλινη πραλίνα (καραμέλα) |
|
Έχει υποβληθεί από MANOLIA
|
Τρίτη, 12/02/08 |
Σελίδα 1 από 2 Αυτή η συνταγή είναι από γράμμα μιας γυναίκας προς ένα τηλεπεριοδικό πριν από 10-12 χρόνια.Από τότε έχει καθιερωθεί και την κάνω πολύ συχνά. Υλικά : Παντεσπάνι - 4 αυγά,
- 1 κούπα ζάχαρη,
- 1 κούπα αλεύρι,
- 1 κουταλάκι μπέικιν
Σιρόπι(με 2 κούπες νερό) - 8 κουταλιές κακάο,
- 3 κουταλάκια νεσκαφέ ,
- ¾ κούπας ζάχαρη
| | Καραμέλα (πραλίνα) - 1 κούπα ζάχαρη ,
- 1 κούπα ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα (προαιρετικά ,εγώ συνήθως δεν βάζω )
Κρέμα - 250 γρ μαργαρίνη,
- 300 γρ άχνη,
- 4 αυγά (καλύτερα να είναι από κότες της εμπιστοσύνης μας που ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΡΩΝΕ),
- 250 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.(εγώ βάζω φυτική)
|
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μετά ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν (κοσκινισμένα). Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ̊ κελσίου σε βουτυρωμένη φόρμα για τούρτα για 30’.Οταν κρυώσει το κόβουμε σε 2 πάτους. Στο μεταξύ έχουμε βάλει τα υλικά για το σιρόπι να πάρουν μια βράση και το αφήνουμε να κρυώσει. | | Ετοιμάζουμε την πραλίνα(καραμέλα). Βάζουμε τη ζάχαρη στη φωτιά με την αμυγδαλόψιχα ,ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει απλώνοντας το σε λαδωμένη με ηλιέλαιο μαρμάρινη επιφάνεια ή σε ένα ρηχό ταψί του φούρνου. Όσο μπορείτε η καραμέλα να είναι λεπτή (αν σε μερικά σημεία γίνει παχιά ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΤΗ ΦΑΕΙ και δείτε την αντίδραση του………
| | Ετοιμάζουμε την κρέμα Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα , την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και τα βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε τα συγά (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) με την άχνη προσθέτουμε τη μαργαρίνη λιωμένη και τα χτυπάμε.Προσθέτουμε τη σαντιγί και τέλος τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις. Περιχύνουμε τον πρώτο δίσκο παντεσπάν με το σιρόπι (το σιρόπι θα μπεί ΟΛΟ ή ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟ) βάζουμε την μισή κρέμα και (προαιρετικά)την πραλίνα .Συνεχίζουμε έτσι και στον επόμενο δίσκο έτσι. Στολίζουμε όπως μας αρέσει(κάνουμε παραπάνω σαντιγί και αν θέλουμε τη στσολίζουμε από πάνω. | |
Την πραλίνα θα την πολτοποιήσουμε στο μπλέντερ .
Προσθήκη ως Αγαπημένο (77) | Εμφανίσεις: 90366 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|
Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 16/04/09 )
|