Σουτζουκάκια σμυρναίικα Νο.01 |
|
Έχει υποβληθεί από arhontia
|
Δευτέρα, 04/06/07 |
Γνωστή συνταγή, αλλά που την έχω δοκιμάσει σε άπειρες παραλλαγές από άλλες νοικοκυρές. Κορυφαία μου φαίνεται πάντα αυτή της γιαγιάς μου, που ώς σμυρνιά η ίδια επιμένει πώς αυτή είναι η αυθεντική. (το ίδιο βέβαια επέμεναν και άλλες που έχω ρωτήσει). Τέλος πάντων, όταν έχω τραπέζι, ένα πιάτο είναι πάντα αυτό, γιατί αλλιώς μου έχουν πεί οτι δεν έρχονται!
Υλικά:
- 700γρ κιμά
- 3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένες και ελαφρά στυμμένες
- 2 αυγά
- 2 κρεμμύδια τριμμένα (στο μούλτι για να μην κλαίτε)
- 1 φλυτζ.τσαγ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουτ.σούπας ξύδι
- 1 κουτ.γλυκού κύμινο
- 1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
Σάλτσα:
- 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες (πάλι μούλτι)
- 1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
- λάδι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε. Δίπλα έχουμε βάλει τη ντομάτα με λίγο λάδι και αλατοπίπερο να βράσει. Μόλις τηγανίσουμε τα σουτζουκάκια, τα ρίχνουμε στη σάλτσα, αφήνουμε να βράσουν και μαζί 10 λεπτά και έτοιμα. Σερβίρονται με ρύζι και γιαούρτι, αλλά και με τηγανιτές πατάτες ή χυλοπίτες.
Tip 1: Δεν τα τηγανίζω ποτέ, (αλλά δεν το έχω πει στη γιαγιά μου). Τα ψήνω πάντα στο γκρίλ. Tip 2: Οταν πνίγομαι και δεν προλαβαίνω, ή δε θέλω να λερώσω πολλά σκεύη, βάζω τα σουτζουκάκια στο ταψί, ρίχνω από πάνω τη ντομάτα κομμένη κύβους ή τριμμένη, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, λάδι και τα ψήνω κατ' ευθείαν όλα μαζί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, 30-40 λεπτά. Μπορεί να μην είναι τα γνήσια σμυρναίικα, αλλά δεν παραπονέθηκε ποτέ κανείς (χιχι). Προσθήκη ως Αγαπημένο (42) | Εμφανίσεις: 95193 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 11/01/11 )
|