Υλικά για τη ζύμη: - 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 125 γρ. βούτυρο παγωμένο
- 1 αυγό
- 1-2 κ.σ. νερό παγωμένο
- αλάτι-πιπέρι
για τη γέμιση: - 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. ροκφόρ ή μπλε τυρί
- 1 κουτάκι μπύρα
- ελάχιστο μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση για τη ζύμη :
| - Βάζετε το αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με αλάτι και πιπέρι και ρίχνετε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Αρχίζετε να τρίβετε το αλεύρι με το βούτυρο μαζί για να γίνουν σαν τραχανάς. Προσθέτετε το αυγό και 1 κ.σ. νερό παγωμένο και αρχίζετε να ζυμώνετε.
- Μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη κουταλιά νερό αν είναι σκληρή η ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Βουτυρώνετε μια τάρτα και απλώνετε τη ζύμη για να την καλύψει και στα πλάγια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, ψήσιμο πάνω-κάτω στη μέση του φούρνου για 15 λεπτά.
|
για τη γέμιση :
| - Βάζετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι να λιώσει. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και αρχίζετε να ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το μοσχοκάρυδο.
- Προσθέτετε την μπύρα και αφήνετε τη γέμιση να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα αυγά.
- Απλώνεται τα κρεμμύδια στην τάρτα. Ρίχνετε το τριμμένο ροκφόρ και τέλος το μείγμα των αυγών.
|
Ψήνεται την τάρτα για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς με αέρα, μέχρι να πάρει χρώμα. Καλή σας όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 8600 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |