Υλικά: - 250γρ. Αλεύρι
- 125γρ. Βούτηρο
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- Λίγο αλάτι
- 150γρ. Ζάχαρη
- 4 μήλα
- 50γρ. Βούτυρο
- 250μλ γάλα
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 ξυλάκι βανίλια
- 1 αυγό
- ½ κ.γ. άνθος αραβοσίτου
Εκτέλεση: - Παίρνουμε το αλεύρι, τα 125γρ. βούτυρο, το αυγό, την 1 κ.σ. ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε με το μίξερ. Το αφήνουμε μία ώρα να ξεκουραστεί.
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε λεπτές φέτες.
- Παίρνουμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε τα 150γρ. Ζάχαρη και αφήνουμε μέχρι να καραμελώσει και προσθέτουμε τα 50γρ. Βούτυρο και κατεβάζουμε από την φωτιά και απλώνουμε τα μήλα πάνω.
- Ανοίγουμε το φύλλο σε ταψάκι για τάρτα και ρίχνουμε τα μήλα από πάνω.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 200μλ γάλα και 2 κ.σ. ζάχαρη. Επίσης προσθέτουμε την βανίλια (κόβουμε το ξυλάκι και παίρνουμε το εσωτερικό του) και το αφήνουμε να βράσει. Έπειτα ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το υπόλοιπο γάλα, με το άνθος αραβοσίτου και το αυγό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Αφού ψηθεί η τάρτα την βγάζουμε κατευθείαν από το ταψάκι και σερβίρουμε με την ζεστή σως βανίλιας! Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 10112 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |