Μετά από άπειρες προσπάθειες (προσθέσεις κι αφαιρέσεις!!) να βρω το απόλυτα σοκολατένιο, νόστιμο cookie κατέληξα σε αυτή τη συνταγή. Δοκιμάστε τη.
Υλικά (για 20 περίπου κομμάτια) - 175γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- 50γρ. βούτυρο σε κομμάτια
- 1 ½ κούπα φουντούκια χονδροσπασμένα και μερικά φουντούκια ολόκληρα για στόλισμα
- ½ κούπα αλεύρι
- 2 κ.σ. κακάο άγλυκο
- ½ κ.γλ. baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά
- ½ κούπα ζάχαρη
- 2 κ.γλ. βανίλια
- 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση - Προθερμαίνετε το φούρνο με αέρα στους 170βαθμούς. Στρώνετε 2 λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Λιώνετε το βούτυρο με την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
- Κοσκινίζετε αλεύρι, κακάο, baking powder και αλάτι.
- Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, δυνατά για 5’ να αφρατέψουν. Χαμηλώστε την ένταση, ρίξτε το γλάσο σοκολάτας και μετά το μείγμα αλευριού. Ανακατέψτε μέσα στο μείγμα, με σπάτουλα, τα φουντούκια και τις σταγόνες.
- Απλώστε με ένα κουτάλι της σούπας μπαλάκια από το μείγμα, πάνω στις λαμαρίνες. Μην τα πιέσετε να απλώσουν, θα το κάνουν με το ψήσιμο. Στολίστε κάθε ένα με μερικά φουντούκια ή σταγόνες λευκής κουβερτούρας.
- Φουρνίστε για 8’-10’ το πολύ, ώστε να παραμείνουν μαλακά αφού κρυώσουν. Αφήστε στις λαμαρίνες γα 2’, να κρυώσουν ελαφρώς και αφαιρείτε με σπάτουλα.
Θα σας φαίνονται πολύ μαλακά, μην τα φοβηθείτε, όσο κρυώνουν, τόσο σφίγγουν. Αφήνετε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν τελείως και αποθηκεύετε σε κουτί για μπισκότα. Διατηρούνται έως και 1 εβδομάδα. Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (36) | Εμφανίσεις: 11225 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |