Καλημέρα χρόνια πολλά!!! Χριστός ανέστη σε όλους με υγεία!!! Έχω καιρό να γράψω μια συνταγές λογω κάποιων συγκυριών. Ήθελα από καιρό να γράψω αυτή την συνταγή αλλά δεν βρήκα χρόνο την καταθέτω τώρα παρόλο που δεν είναι της εποχής. Εμείς συνήθως το κάνουμε τα Χριστούγεννα.
Υλικά - 2 κιλά κρέας χοιρινό από μπούτι χωρίς κόκαλο
- περίπου 1/2 κιλό αλάτι χονδρό
- λάδι για το τηγάνισμα
- 2 πορτοκαλόφλουδες
- πιπέρι ολόκληρο (περίπου 10 κόκκους)
- μπαχάρι ολόκληρο (3 κόκκους)
Εκτέλεση - Όπως είναι ολόκληρο το κρέας το χαράζουμε χωρίς να το χωρίζουμε και το αλατίζουμε πολύ καλά. Το βάζουμε σε μπολ γυάλινο στο ψυγείο για 5 μέρες.
- Στη συνέχεια το βράζουμε μέχρι να κραταει λίγο, το βγάζουμε και το στραγγίζουμε (από αυτό το κρέας μπορείτε να κρατήσετε λίγο για να το φάτε σαν βραστό είναι όνειρο).
- Βάζουμε λάδι αρκετό σε κατσαρόλα να κάψει καλά και βάζουμε τα μπαχαρικά και τη φλούδα του πορτοκαλιού. Κόβουμε κομμάτια το κρέας εκεί που έχουμε χαράξει, το τηγανίζουμε να ροδοκοκκινίσει και μετά το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει
- Το βάζουμε σε βάζα μαζί με το λάδι του να το σκεπάζει και το βάζουμε στο ψυγείο. Αυτό αντέχει και 1 χρόνο.
Μπορούμε να το φάμε και σκέτο ή καγιανα με ντομάτα και αυγά ή να το ψήσουμε με ψωμί στο φούρνο σαν τυροψωμο αλλά αντί για τυρί να βάλουμε κομματάκια κρέας με το λάδι του Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 16735 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |