Επιλογές μελών
Σάββατο, 01/06/24
Βασικό Μενού
Αρχική Άρθρα Ζαχαροπλαστική - Τούρτες και Τάρτες Τάρτα πορτοκάλι
Τάρτα πορτοκάλι |
Έχει υποβληθεί από arhontia | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Τρίτη, 29/01/08 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Από πάνω:
Εκτέλεση: Δέ θέλει κόπο... θέλει τρόπο! Από το ένα πορτοκάλι κρατάμε το ξύσμα και το χυμό. Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα τρία και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες (κρατάμε και τη φλούδα από το ένα για την κρέμα). Λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και βάζουμε τις ροδέλες του πορτοκαλιού με τη ζάχαρη να σωταριστούν. Γυρίζουμε τις ροδέλες να γίνουν λίγο κι από την άλλη και ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα. Δεν τις ταλαιπωρούμε για να μην δυαλυθούν. Αφήνουμε να σιγοβράζουν μέχρι να δέσει το σιρόπι, και προχωρούμε να φτιάξουμε τη ζύμη.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί, μέχρι να γίνει ομοιογενής. Αν κολλάει στα χέρια θέλει λίγο αλεύρι ακόμα. Στρώνουμε ένα μικρό ταψάκι τάρτας με λαδόχαρτο, το βουτυρώνουμε, και στρώνουμε τη ζύμη πιέζοντας με τα δάχτυλα, ώστε να καλυφθούν και τα τοιχώματα. [Σ'αυτό το διάστημα τα πορτοκάλια μάλλον θα είναι έτοιμα, οπότε τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.] Τρυπάμε όλη τη ζύμη με πιρούνι για να μην φουσκώσει και χάσει το σχήμα της, και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς με αέρα, για 15 λεπτά. Όσο η ζύμη ψήνεται φτιάχνουμε την κρέμα.
Βάζουμε να βράσουν τα 2 φλυτζάνια γάλα με το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη φλούδα. Μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά. Έχουμε βάλει το υπόλοιπο γάλα με το σιμιγδάλι σε ένα σέικερ και το χτυπάμε να ανακατευτούν καλά καλά. Αφαιρούμε τη φλούδα από το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα του σέικερ. (Μ' αυτόν τον τρόπο, οποιαδήποτε κρέμα που γίνεται με σιμιγδάλι, αλεύρι ή κορν φλάουρ δεν σβωλιάζει). Ανακατεύουμε πάνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Σ' αυτό το διάστημα έχει ψηθεί η ζύμη και τη βγάζουμε από το φούρνο.
Αλλάζουμε τη ρύθμιση του φούρνου, ίδια θερμοκρασία αλλά χωρίς αέρα. Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα και από πάνω στρώνουμε τα πορτοκάλια και ρίχνουμε και το σιρόπι τους. Η κρέμα και το σιρόπι πρέπει να είναι πυκνά. Αν η κρέμα βγεί αραιή, την πήζουμε ρίχνοντας λίγο σιμιγδάλι ακόμα πασπαλιστά για να μην κάνει σβωλάκια. Αν βγεί πολύ πηχτή την αραιώνουμε με λίγο γάλα. Ψήνουμε την γεμάτη τάρτα για 25-30 λεπτά. Στο σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με κανέλλα και καβουρντισμένο αμύγδαλο ή φουντούκια χοντροτριμμένα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (42) | Εμφανίσεις: 23391 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 03/12/10 ) |
Σας προτείνουμε :
|
|
Συζητήσεις
- Τι θα φάμε σήμερα 11/05/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 25/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 19/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 15/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 14/03/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 05/01/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 26/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 06/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 28/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 10/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 05/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 25/08/2023