Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Blog άρθρα μελών
Blog άρθρα μελών
Γλυκά του κουταλιού "Δέσιμο σιροπιού" Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Παρασκευή, 04/07/08

Πριν αρχίσετε Διαβάστε καλά

60jams_220Σε όλες τις περιπτώσεις που παρασκευάζουμε γλυκό κουταλιού χρησιμοποιώντας φρέσκα φρούτα, πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα.

Όταν παρασκευάζουμε γλυκό του κουταλιού δεν απομακρυνόμαστε από το χώρο εργασίας καθόλου. Ανακατεύουμε από την αρχή της διαδικασίας ,κατά διαστήματα με στεγνή ξύλινη σπάτουλα ελέγχοντας συχνά για την πυκνότητα του σιροπιού.

Για να ελέγξουμε αν έχει “δέσει” το σιρόπι ακολουθούμε διάφορες διαδικασίες όπως μέτρημα χρόνου στάξιμο σε κόμπους κλπ ,όμως όλα είναι σχετικά γιατί παράγοντες όπως η περιεκτικότητα υγρών κάθε φρούτου μας κάνει να δοκιμάζουμε κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο το «δέσιμο». Το σιρόπι είναι ίσως λίγο δύσκολο στάδιο και η τέχνη του δεν διδάσκεται αλλά μαθαίνεται με πείρα. Ωστόσο κάποια κόλπα που θα αναφέρω πιο κάτω μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά.

Επίσης τα πιο μαλακά φρούτα απαιτούν μια διαδικασία παραπάνω « μούλιασμα» σε ασβεστόνερο, κάτι που βοηθάει λίγο να σκληραίνουν και να κρατήσουν τη φόρμα τους καθώς βράζουν.

Κάποια άλλα φρούτα τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα κατά τη διάρκεια του δεσίματος του σιροπιού ώστε να παραμείνουν τραγανά και να μη γίνουν μαρμελάδα.

Σχόλια (6) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 71475
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 21/04/10 )
Διαβάστε περισσότερα...
Βοήθεια, μικρόβια παντού!! Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Σάββατο, 21/06/08
Η τρέλα με την καθαριότητα δεν μας κάνει πιο υγιείς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περισσότεροι καθαρίζουμε στις λάθος θέσεις. Οι γερμανοί, για παράδειγμα, ξόδεψαν μια από τις προηγούμενες χρονιές σχεδόν τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ για καθαριστικά μέσα. Κι όμως αυτό δεν τους απάλλαξε από τα πανταχού παρόντα μικρόβια. 

kids20hand20washing_full_220

Τα νοικοκυριά στο μικροσκόπιο.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αριζόνα έβαλαν τα νοικοκυριά στο μικροσκόπιο και είχαν ένα μάλλον αναπάντεχο αποτέλεσμα. Ακριβώς εκεί όπου αποθηκεύουμε φρέσκα λαχανικά και γιαούρτια κυριαρχεί ένας στρατός από μικρόβια. Οι ερευνητές βρήκαν 11.2 εκατομμύρια μικροοργανισμούς ανά τετραγωνικό εκατοστό μέσα στο ψυγείο ενώ μόνο 100 πάνω στο καπάκι της τουαλέτας. Πού καταλήγουν τα ψίχουλα του ψωμιού, οι σταγόνες από το φτέρνισμα και τα σωματίδια της σκόνης; Στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή, για αυτό και εκεί βρέθηκαν 400 φορές περισσότερα μικρόβια. Λιγότερους εξέπληξε το γεγονός ότι βρέθηκαν περίπου 10 εκατομμύρια μικρόβια στο νεροχύτη και 4.2 εκατομμύρια στο πανάκι για το σκούπισμα των ποτηριών. Την ίδια στιγμή τα ξύλα κοπής τροφίμων συγκεντρώνουν 21000 μικρόβια.

Μόνο 10000 μικρόβια – δηλαδή συγκριτικά λιγότερα – βρίσκονται στο πάτωμα της κουζίνας και γύρω στα 1000 στον πάγκο εργασίας.

Σχόλια (4) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 13756
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 21/04/10 )
Διαβάστε περισσότερα...
Προετοιμασία μούστου Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Τρίτη, 17/06/08
4800wi_220Επειδή είδα ότι υπάρχουν απορίες για το πού θα βρούμε μούστο παραθέτω μερικές πληροφορίες που μου έχει εμπιστευθεί η μητέρα μου, η οποία για πολλά χρόνια μας τον προμήθευε.

Ώρα να ασχοληθούμε εμείς τώρα αν κι ακόμη είναι νωρίς .

Όταν με το καλό έλθει το Φθινόπωρο αν δεν έχετε κάποιον φίλο ή συγγενή που φτιάχνει το δικό του κρασάκι, θα απευθυνθείτε στο κοντινότερο οινοποιείο. Υπάρχουν στην Αθήνα αλλά και στις γύρω περιοχές καταστήματα που πουλάνε, αλλά τότε μόνο.

Για να φτιάξουμε λοιπόν μουσταλευριά η ότι άλλο απαιτεί μούστο, πρέπει πρώτα να τον <<κόψουμε>>, δηλαδή να σταματήσουμε τον βρασμό που μετατρέπει τα σάκχαρα σε αλκοόλ και γίνεται κρασί.

| Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 13633
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 17/04/10 )
Διαβάστε περισσότερα...
Κόκκινο κρασί ή άσπρο ; Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Διατροφή
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Τρίτη, 17/06/08

Μέχρι πριν λίγα χρόνια γνωρίζαμε ότι η επιλογή του κρασιού, άσπρο ή κόκκινο, που θα συνόδευε τα γεύματά μας ήταν συνάρτηση του είδους του κύριου γεύματος (κρέας ψάρι), θα μπορούσε να είναι συνάρτηση της εποχής, της περιοχής ή της επιθυμίας μας.

Τώρα πια με τη γνώση που μας μεταφέρουν διάφοροι ερευνητές αποδεικνύεται ότι πρέπει να είναι αποτέλεσμα γνώσεως χημείας.

images_120Αυτό προέκυψε από την παρατήρηση ότι οι καταναλωτές οινοπνεύματος έχουν μικρότερη θνησιμότητα από καρδιαγγειακά νοσήματα έναντι των μη καταναλωτών, κάτι που ενισχύθηκε περισσότερο με το φαινόμενο του <<γαλλικού παραδόξου>> όπου οι Γάλλοι με τρόπο ζωής (υψηλή κατανάλωση λιπαρών , κάπνισμα, λιγότερη σωματική άσκηση )που προδιαθέτει σε καρδιαγγειακά νοσήματα έχουν το 1/3 της θνησιμότητας από καρδιαγγειακά νοσήματα έναντι των Άγγλων.

Αυτό αποδόθηκε μερικώς στη δράση του οινοπνεύματος να αυξάνει την HDLοληστερίνη και να αναστέλλει τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων και έμμεσα την πήξη του αίματος με ποιο μηχανισμό όμως;

Τελευταία πειραματικά δεδομένα το αποδίδουν στη μεγάλη περιεκτικότητα (20πλάσια ) σε φαινολικά παράγωγα και κυρίως τα φλαβινοειδή (πολυφαινόλες), που έχει το κόκκινο κρασί και ιδιαίτερα η φλούδα των κόκκινων σταφυλιών, έναντι του άσπρου, τη μόνη σταθερή διαφορά τους. Τα φλαβινοειδή αυτά πειραματικά

  • έχουν πιο ισχυρή αντιοξειδωτική δράση έναντι της βιταμίνης Ε στην προστασία της LDL χοληστερίνης από την οξείδωση και
  • ενισχύουν την ενδοθηλιακή παραγωγή νιτρικού οξειδίου που προκαλεί ηρεμία στους μύες και θεωρείτε βασικός μηχανισμός άμυνας στην αθηρωμάτωση.

Σχόλια (2) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 12109
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 17/04/10 )
Διαβάστε περισσότερα...
20 και κάτι ΙΔΕΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Για να καθαρίσετε Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 10
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Τετάρτη, 11/06/08
  1. imagesΞεχάσατε για λίγο το σίδερο πάνω στο ρούχο; Το κιτρίνισμα θα φύγει αν το τρίψετε ελαφρά με ένα πανάκι βουτηγμένο στο οξυζενέ.
  2. Αν έχετε σκουριασμένα κλειδιά , βάλτε τα σε ένα δοχείο λάδι και αφήστε τα για ένα 24ωρο. Έπειτα τρίψτε τα με ένα στεγνό πανί.
  3. Για να καθαρίσετε ανοιχτόχρωμα μάρμαρα προσθέστε στη σαπουνάδα λίγο οξυζενέ
  4. Οι μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού διατηρούνται καλύτερα σε αποστειρωμένα βαζάκια. Έτσι όταν ετοιμάζετε κάποιο γλυκό, σαπουνίστε τα βαζάκια, βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα καλύψτε τα με νερό και βράστε τα για 15 λεπτά.
  5. Για να καθαρίσετε ένα ρούχο από λαδομπογιά τρίψτε το με καθαρό οινόπνευμα. Το χρώμα θα φύγει ευκολότερα αν είναι φρέσκο.
  6. Το ασετόν μπορεί να βγάλει λεκέδες λαδομπογιάς από πλακάκια ή μάρμαρα. Προσέξτε όμως να ξεβγάλετε αμέσως μετά το σημείο με αρκετό νερό.
  7. Ένα μπουκάλι αμμωνία είναι απαραίτητο. Αμμωνία αραιωμένη σε αρκετό νερό καθαρίζει λεκέδες από ιδρώτα στα ρούχα καθώς και λεκέδες σε καστόρινα παπούτσια. Ένα μείγμα από αλεύρι και αμμωνία μπορεί να καθαρίσει τις ταπετσαρίες τοίχου. Αφήστε για μια ώρα σε χλιαρό νερό με λίγη αμμωνία τις βρώμικες βούρτσες και τσατσάρες , θα καθαρίσουν χωρίς κόπο.
  8. Για να εξαφανιστούν τα άλατα από τις κατσαρόλες, βράστε μέσα νερό με ξύδι. Για το βραστήρα χρησιμοποιήστε λευκό ξύδι.
  9. Η μυρωδιά του ψαριού ή του σκόρδου εξαφανίζεται από ένα μαχαίρι αν περάσετε τη λάμα από τη φλόγα ενός κεριού. Οι λεκέδες στα μαχαίρια, ιδίως αν είναι φρέσκοι εξαφανίζονται αν τα τρίψετε καλά μα λεμόνι.

Σχόλια (8) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 60377
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 21/04/10 )
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 131 - 135 από 181