Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κουραμπιέδες Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από sgr   
Πέμπτη, 13/09/07
Κουραμπιέδες
Υλικά
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 4 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 1 κρόκο
  • 5 φλ.τσαγιού αλεύρι (περίπου)
  • γαρύφαλα
  • καβουρδισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε το κρόκο και στο τέλος το κονιάκ (και τα αμύγδαλα).
Σταματάμε το χτύπημα και δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια, όχι όμως για πολύ για να γίνουν αφράτοι.
Φτιάχνουμε διάφορα σχήματα το ζυμάρι, καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο και τα βάζουμε στο ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρά (περίπου 15 λεπτά).
Μόλις βγάλουμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη που έχουμε κοσκινίσει.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 18237
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 13-09-2007 18:06
 
Κουραμπίεδες μιαμ sgr. Λές να φουρνήσω αύριο (1/2 δόση λέω). Αλήθεια ΠΟΣΑ κομμάτια βγαίνουν? :)
 
lydia
2. 14-09-2007 08:26
 
Λίζα, περιμένω τον κουραμπιέ μου με μαιλ....Μην ξεχνιόμαστε!!
 
litsa
3. 14-09-2007 08:48
 
Εγω τον περιμένω απο κοντά. Αμάν βρε Λίζα, μου σπάσαν τη μύτη....
 
vago
4. 14-09-2007 10:19
 
λυδια μου η λιζα μας ειπε να σου απαντησουμε οτι εκανε τους κουραμπιεδες μπουκιτσες σαν ενα 2ευρω περιπου σε μεγεθος και της βγηκαν 47 κομματια.
 
margarita79
5. 14-09-2007 15:16
 
Ευχαριστώ για την πληροφορία. Θα δω, μάλλον αυτό το ΣΚ έχουμε προ-προ-Χριστουγεννιάτικο φούρνισμα κουραμπιέδων :grin :grin :grin
 
lydia
6. 17-09-2007 22:06
 
Και τι ωραία φωτογραφία.... :)
 
vago
7. 18-09-2007 08:28
 
Καταρχήν συγχαρητήρια για τη συνταγή και την ωραία φωτό.Οι κουραμπιέδες μου φαίνονται ευκολο γλυκό και επειδή η συνταγή της μαμάς πετυχαίνει πάντα συνηθίζω να φτιάχνω μια μικρή δόση τα Χριστούγεννα, έτσι για το καλό.Το πρόβλημα είναι ότι το βούτυρο του κουραμπιέ βγαίνει πάνω στην άχνη και αφήνει πολύ άσχημους λεκέδες με αποτέλεσμα να ρίχνω συνέχεια άχνη.Εσύ Λιζάκι πως τα καταφέρνεις και βγάζεις έτσι λευκά και αψεγάδιαστα κουραμπιεδάκια;
 
al1975
8. 18-09-2007 11:46
 
Σε ευχαριστώ Αγγελική. 
Μη νομίζεις κι εγω το ίδιο πρόβλημα έχω. Είναι φρεσκοφτιαγμενοι εκει Αγγελικη.......
 
sgr
9. 09-11-2009 08:47
 
ωραια συνταγη!Μονο ηθελα να ρωτησω πως να καταφερω να γινουν οι κουραμπιεδες μου με σχημα και οχι σαν απλως στρογγυλη πιτα.Αν δε σας πηραζει να μου το πειται
 
samba
10. 09-11-2009 09:49
 
Απλά όταν πλάθεις το σχήμα μην το πατάς να κάτσει.
 
sgr
11. 09-11-2009 15:50
 
ευχαριστω!θα το δοκιμασω και θα βγαλω φωτογραφια.
 
samba

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 09/12/12 )