Ως γνωστόν οι Γερμανοί φημίζονται για τα υπέροχα μπισκοτάκια που φτιάχνουν την περίοδο των Χριστουγέννων. Σας παραθέτω μία συνταγή. Μεταφρασμένο από την σελίδα www.chefkoch.de
| Υλικά : (βγαίνουν περίπου 60 με 70 κομμάτια) - 250γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 1 αυγό
- 125γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 150γρ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- μισό κουταλάκι γλυκού μπέικιν
- λίγο άρωμα ζαχαροπλαστικής (αμύγδαλο, βανίλια...ό,τι προτιμάτε)
|
Εκτέλεση: Τα υλικά να είναι κρύα. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε...όχι όμως πάρα πολύ γιατί αλλιώς θα διαλύονται τα μπισκοτάκια. Τυλίγουμε την ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Έπειτα ρίχνουμε αλεύρι στην επιφάνεια που θα απλώσουμε την ζύμη και απλώνουμε. Βγάζουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε (αστέρι, φεγγάρι, καρδιά κτλ.) Τα βάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Αφού κρυώσουν γαρνίρουμε με ό,τι μας αρέσει. Σοκολάτα, καρύδια κτλ. Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 9019 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |