Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δίπλες Νο.04 (πολύ πετυχημένες!) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από Nena   
Τρίτη, 08/12/09
img_3003_400_01

Τις έφτιαξα χτες, πέτυχαν και στις παραδίδω. Καλή επιτυχία εφόσον επιχειρήσετε κι εσείς να τις φτιάξετε.

Υλικά: 
  • 10 αυγά ολόκληρα
  • 2 Κ. σ. ξίδι
  • 1 Κ. σ. ζάχαρη
  • 1 φλ. καφέ ούζο
  • 2 Κ. σ. λιωμένο βούτυρο
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • corn flower ή αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου

Για το σιρόπι:

  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό½ ποτήρι μέλι
  • 1 φλούδα κανέλα
  • Καρύδια χοντροτριμμένα
Εκτέλεση:
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ ρίχνοντας τελευταίο το αλεύρι και λίγο-λίγο. Φτιάχνουμε μια μπάλα το ζυμάρι και το κλείνουμε σε καθαρό πλαστικό σακουλάκι. Το αφήνουμε να σταθεί ½ ώρα.
  • Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε λεπτό φύλλο, είτε με πλάστη είτε με μηχάνημα. Κόβουμε με μαχαίρι λουρίδες απ το φύλλο και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι διπλώνοντας το κάθε κομμάτι στα 3 (δίπλες).
  • Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τις βγάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
  • Φτιάχνουμε το σιρόπι και περιχύνουμε τις δίπλες. Πασπαλίζουμε με το καρύδι.
Μπορούμε να βάλουμε και σκέτο μέλι ή να τις βουτήξουμε σε καυτό μέλι.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 15008
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 10-12-2009 18:14
 
Νενα τις διπλες τις ειχα παντα για δυσκολο γλυκο εχω και μια φιλη Καλαματιανη που μας φιλευει και ετσι δεν το αποφασιζα.Εσυ τις περιγραφεις σχετικα απλες..Θα δοκιμασω!
 
margarita79
2. 10-12-2009 21:44
 
Καλέ αυτές έτρωγες το μεσημέρι;; 
Κι εγώ για δύσκολο γλυκό το είχα λες να με πείσεις να τις φτιάξω!!!!
 
xanthibax
3. 11-12-2009 17:30
 
Νένα μου τι ωραίες δίπλες είναι αυτές? Εμείς αυτό το γλυκο το έχουμε για γιορτές , γάμους , βαπτίσεις και γενικά είναι το γλυκό της χαράς. η δε γιαγιά μου που είναι πολύ καλή σ΄αυτό κατά γενική ομολογία, αν οι δίπλες δεν έχουν τις φουσκάλες που έχουν οι δικές σου δεν τις δοκιμάζει καν. *..η δίπλα αν δεν έχει μάτι δεν τρώγεται * μας λέει πάντα. Εμείς τις βουτάμε σε καυτό μέλι. Πω πω μου άνοιξες την όρεξη τώρα.
 
voula
4. 14-12-2009 11:13
 
Δίπλες δεν τρώω και δεν έχω φτιάξει ποτέ παρόλο που ο καλός μου τις αγαπά πολύ. Έτσι όπως τα περιγράφεις, Νένα, φαίνεται εύκολο, αν μη τι άλλο... 
Το λάδι τηγανίσματος υποθέτω πως δεν είναι ελαιόλαδο, έτσι? 
Όταν λες λεπτό φύλλο, εννοείς πάχος σαν αυτό που ανοίγουμε για ταλιατέλες? 
Σκέφτομαι να τις επιχειρήσω....
 
Flora
5. 15-12-2009 12:35
 
Πράγματι δεν είναι δύσκολο να τις κάνετε. Οι δίπλες πάντως είναι παιχνίδι για δύο. Μία στο άνοιγμα φύλλου και μία στην κατσαρόλα με το αραβοσιτέλαιο ή το ηλιέλαιο. Γίνονται με ελαιόλαδο αλλά είναι πιο βαριές. Θέλει μια γρήγορη κίνηση στο δίπλωμα, αλλά αν είστε μόνη, ανοίξτε το φύλο για ταλιατέλες (ίσως και λίγο λιγάκι πιο λεπτό), κόψτε το σε μεγέθη που σας αρέσει κάντε ένα στρίψιμο στη μέση, ώστε να γίνει σαν φιογκάκι και τηγανίστε στο λάδι της κατσαρόλας. Αν έχετε κόψει περισσότερα κομμάτια σκεπάστε τα με βρεγμένη πετσέτα να μη στεγνώνουν. Το τηγάνισμά τους ειναι πολύ γρήγορο γι αυτό και θέλει δύο στην περίπτωση που τις θέλετε δίπλες διπλωμένες. Θέλει ταχύτητα στο δίπλωμα. 
Ευχαριστώ για την ανάρτηση της φωτογραφίας.
 
Nena
6. 15-12-2009 21:53
 
Νένα χίλια μπράβο και άλλα τόσα ευχαριστώ για τη συνταγή! Παρόλο που δεν τις τρώω, τα σχόλια που έλαβα ήταν εξαιρετικά.  
Έκανα τη μισή δόση και βγήκαν πάααρα πολλές. Κέρασα 2 μικρές πιατέλες στους γονείς μας και κράτησα μια μεγάλη για εμάς. Την άλλη εβδομάδα θα τις ξαναφτιάξω ;) 
Αυτό το φιογκάκι στυλ, πολύ μου άρεσε :zzz :zzz :zzz  
 
Καλές γιορτές!
 
Flora
7. 16-12-2009 11:37
 
Χαίρομαι Φλώρα μου, πολύ. Απ ό,τι βλέπω στη φωτογραφία γίναν ωραιότατες. Σηκώνει και λίγο πιο λεπτό φύλλο, αν και ο καλός μου θα ευχαριστιόταν με τις δικές σου περισσότερο.
 
Nena
8. 21-12-2009 10:31
 
Πάρα πολύ ωραία συνταγή. Την έφτιαξα εχτές το βράδυ. Η δική μου πινελιά: λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο χυμό στη ζύμη (πήρε βέβαια λίγο παραπάνω αλεύρι) και μια φλούδα πορτοκαλιού στο σιρόπι.
 
ESAKELLARAKI
9. 21-12-2009 11:14
 
Τις έφτιαξα κι εγώ το Σ/Κ...πολύ τραγανές και αφράτες. Δεν ανεβάζω φωτό γιατί το food styling τις αδικεί εξαιτίας του ότι δεν κατάφερα να τους δώσω το αναμενόμενο σχήμα. Έφτιαξα την μισή δόση διαφορετικά θα τηγάνιζα μέχρι σήμερα...κράτησα όμως όλη την δόση του σιροπιού και πρόσθεσα ακόμη μισή παραπάνω γιατί νομίζω ότι την χρειάζονταν. Πολύ νόστιμες, πράγματι. Αξίζει να τις δοκιμάσετε !! 
Ευχαριστούμε Νενα μου...καλές και γλυκές γιορτές να έχεις !
 
ata
10. 21-12-2016 13:27
 
Ητανε πραγματικά τέλειες. Τις έκανα πρώτη φορά στη ζωή μου και μου βγήκανε πολύ καλές. πρόσθεσα κι εγώ πορτοκαλι
 
elenaki921

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/12/09 )