Τις έφτιαξα χτες, πέτυχαν και στις παραδίδω. Καλή επιτυχία εφόσον επιχειρήσετε κι εσείς να τις φτιάξετε.
Υλικά: - 10 αυγά ολόκληρα
- 2 Κ. σ. ξίδι
- 1 Κ. σ. ζάχαρη
- 1 φλ. καφέ ούζο
- 2 Κ. σ. λιωμένο βούτυρο
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- corn flower ή αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου
Για το σιρόπι: - 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό½ ποτήρι μέλι
- 1 φλούδα κανέλα
- Καρύδια χοντροτριμμένα
Εκτέλεση: - Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ ρίχνοντας τελευταίο το αλεύρι και λίγο-λίγο. Φτιάχνουμε μια μπάλα το ζυμάρι και το κλείνουμε σε καθαρό πλαστικό σακουλάκι. Το αφήνουμε να σταθεί ½ ώρα.
- Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε λεπτό φύλλο, είτε με πλάστη είτε με μηχάνημα. Κόβουμε με μαχαίρι λουρίδες απ το φύλλο και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι διπλώνοντας το κάθε κομμάτι στα 3 (δίπλες).
- Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τις βγάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
- Φτιάχνουμε το σιρόπι και περιχύνουμε τις δίπλες. Πασπαλίζουμε με το καρύδι.
Μπορούμε να βάλουμε και σκέτο μέλι ή να τις βουτήξουμε σε καυτό μέλι.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 15008 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |